Bench of Mand voor een Puppy?

slapende puppies

Een pupje heeft een eigen slaapplaats nodig, zodat hij rust kan vinden en zich terug kan trekken zodra hij daar behoefte aan heeft. Hiervoor kun je kiezen tussen een bench, of een openere slaapplaats zoals een mand of kussen.

Bench

puppy bench slapenEen bench wekt in eerste instantie soms negatieve gevoelens op, maar moet eigenlijk vergeleken worden met een box voor baby’s. Door er in het begin een kleed overheen te leggen kan een soort hol gevormd worden, waar sommige pups zich prettig bij voelen. Doordat een bench dicht kan hoef je niet constand op de pup te letten, wat voor beide kanten rust kan bieden. Jij kunt een boekje lezen, en de pup wordt gedwongen zijn rust te nemen die hij hard nodig heeft, in plaats van klierig te worden mede door de vermoeidheid en alleen maar te horen te krijgen wat niet mag. Een bijkomend voordeel is dat, door nu al te wennen aan de bench, de pup ook in de rest van zijn leven de bench zal accepteren. Dit kan van pas komen als de pup in zijn pubertijd opeens sloperig wordt, of bij gedwongen benchrust met een medische oorzaak zoals een gebleseerd pootje. Bij het uitzoeken van een bench is het handig om rekening te houden met de uiteindelijke grootte van je hond. De bench moet lang genoeg zijn zodat de hond met voorpoten gestrekt kan liggen en hoog genoeg zodat hij rechtop kan zitten. Voor grotere honden zoals labradors, goldens, en ierse setters moet je bijvoorbeeld denken van een bench van 107 cm lengte. Er zijn kunstof benches die dicht zijn en metalen waar de hond door de spijlen kan kijken. De laatste worden vaker gebruikt asl rustplaats binnens huis. De metalen benches kunnen sterk van elkaar verschillen. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet allemaal even sterk, bestaan er lichtgewicht varianten, en zijn ze verschillend ik kleur; vaak metaalkleur of zwart. De bodem kan metaal of kunststof zijn, waar metaal de stevigere optie is, maar plastic zeker ook voldoet. Tenslotte is het belangrijk om te letten op het aantal deurtjes en de locatie, aangezien dit de mogelijke plaats van de bench in huis kan beinvloeden. Ook een bench heeft bodembedekking nodig, aangezien kunststof of metaal niet fijn ligt, en kaal metaal zelfs lawaai kan maken waardoor de pup kan schrikken. Twee gangbare opties zijn een kussen of een vetbed. Een vetbed is een soort kleedje dat goed wasbaar is, waardoor dit een uitkomst is zolang de pup nog niet zindelijk is. Als je de bench hebt uitgekozen is het belangrijk om een goede benchtraining te doen zodat je pup zich prettig voelt op zijn plekje.

Mand

puppy mand slapenAls u niet voor een bench gaat kunt u kiezen tussen een los kussen of een mand. Honden vinden vaak opstaande randen fijn, maar bedenk wel dat pups tot ze gewisseld hebben erge bijtdrang hebben, en daardoor opstaande randen van een mand of kussen een kleine kans hebben om het te overleven. Bij een los kussen dat op de groei gekocht wordt, grote rassen groeien in het begin een kilo per week, moet gelet worden op de bolheid, aangezien een klein licht pupje waarschijnlijk een goedgevuld bol kussen niet genoeg indeukt om er op te kunnen blijven liggen.

1 Reactie op Bench of Mand voor een Puppy?

  1. Susanne schreef:

    Ik zou heel erg graan willen weten, wat verstandig is. Kan een puppy ook samen slapen met een hondje die we zelf al hebben. Of is het beter en rust gevend voor de pup een eigen slaap plek te krijgen. Ik zelf denk dat het belangrijk is dat onze pup een eigen slaap plek krijgt. Mijn vriendin is van mening dat de pup bij ons hondje wat we hebben samen kan slapen in de bench. Hoor graag van iemand terug die er echt iets over weet.

    Vriendelijke groetjes van Susanne,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *