Benchtraining: Puppy in de Bench

beagel in benchHet hebben van een bench is niet noodzakelijk, maar kan wel rust bieden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond de hele dag in zijn bench zit. Maar af en toe rust is voor zowel jou als je puppy gezond. Voordelen van een bench zijn dat je je puppy even niet in de gaten hoeft te houden als hij in de bench zit. Ook vinden sommige pups het moeilijk om zelf rust te nemen, zeker als er nog andere dieren in huis zijn, dan kan een bench uitkomst bieden. Tenslotte is het handig om je puppy jong aan de bench te laten wennen, want mocht hij zich ooit zo bezeren dat benchrust aangeraden wordt, dan is het fijn als je hond zich er dan prettig in voelt.

Een veilige plaats

De bedoeling is om van de bench een veilige haven te maken. Zet dus je puppy nooit als straf in de bench. Ook is het handig om iedereen, inclusief kinderen, te instrueren om je pup met rust te laten als hij in zijn bench ligt. Dat geldt overigens ook voor een eventuele mand (meer over bench of mand). Eerst ga je de pup rustig laten wennen aan de bench door deze heel leuk te maken, je houdt het deurtje nog gewoon open. Een goed begin is om je puppy in de bench te voeren. Als je pup toevallig zelf de bench in gaat direct belonen met iets lekkers of een spelletje. Vindt je puppy het eng om de bench in te gaan? Dan kun je als tussenstapje eerst een kleedje uit de bench halen en die leuk maken door hem daar steeds op te belonen. Haal het kleedje steeds na een kortte tijd weg. Zodra je puppy enthousiast wordt bij de zien van het kleed kun je hem in de bench plaatsen. Grote kans dat dat net het zetje in de rug is die je pup nodig had.

Deurtje dicht

Zodra je puppy vaker de bench in gaat kun je terwijl hij zijn voer eet voorzichtig het deurtje dicht doen en snel weer open. Houd de deur steeds langer dicht, maar doe hem wel weer open voordat je pup klaar is met eten. Geef als hij vrijwillig de bench in gaat ook eens een snack waar je pup langer over doet en laat hem die met gesloten deur op eten. Als dat goed gaat kun je je puppy als hij moe lijkt naar de bench leiden en daar laten slapen. Op deze manier en met een beetje geduld vindt je puppy het straks prima om in zijn bench te gaan liggen.

Puppy piept in de bench

Als je puppy gaat pieppen mag je hem direct naar buiten laten. Je wilt dan of te snel, of je pup geeft aan dat hij naar het toilet moet. Gewoon een stapje terug doen en je puppy de volgende keer net iets korter opgesloten laten (en het piepen vermijden). Met een keer toegeven leer je hem niet perse om te piepen, maar voorkom je dat je puppy de bench vervelend gaat vinden. Sommige puppies vinden het eng als je uit zicht gaat. Het is dan beter om tijdens het wennen zelf naast de bench te blijven zitten. Soms helpt de radio aan zetten en de bench op een plaats die zoveel mogelijk overzicht over het huis biedt.

Puppy plast/poept in de bench

puppy met plasjeVeel puppies zullen hun slaapplaats, dus hun bench, schoon proberen te houden. Mocht jouw puppie toch in de bench plassen of zelf poeppen, probeer dan de bench tijdelijk iets kleiner te maken. Dit kan bijvoorbeeld door er kartonnen dozen of grote knuffels in ze zetten. Vergeet niet alle kleedjes en de bench zelf goed schoon te maken. In de dierenwinkel zijn hier speciale schoonmaakmiddelen voor te koop. Een puppy ruikt beter dan wij, en ontlastingsgeur moedigt aan om weer op die plaats te gaan. En probeer ongelukjes in de toekomst te voorkomen door je pupje direct zodra hij onrustig wordt uit de bench te halen en de kans te bieden zijn behoefte te doen.

45 Reacties op Benchtraining: Puppy in de Bench

 1. jj schreef:

  L.s.
  Ik heb sinds drie weken een boomer-pup (kruising shih tzu-lahsa apso en geboren op 16 oktober 2014). Voordat ik haar heb gehaald heb ik me goed laten informeren (hoop ik tenminste) door verschillende mensen die ook een boomer hebben. Met name over het karakter, de mate van uitlaten en het alleen zijn. Ik ben alleenstaand, mijn gezondheid is niet geweldig door een vermoeidheidsziekte en ik werk 4 hele dagen per week. In het begin kon ik haar meteen lange tijd alleen thuis laten. Natuurlijk was zij nog niet zindelijk (nog steeds niet helemaal), maar ze kon zich goed vermaken. Ze was superblij als ik thuis kwam. Sinds een paar dagen loop ik tegen het probleem op, dat ze het alleen zijn niet zo leuk meer vind. Helaas heb ik geen hulptroepen bij de hand om haar tijdens mijn afwezigheid uit te laten. Ze zit graag in de bench, waar ze ook haar behoefte kan doen. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu moet doen. Twijfel zelfs of het wel verstandig is geweest om een hondje te nemen. Kan iemand mij een advies geven

  • T.hendriks schreef:

   Ik weet niet wie u geadviseerd heeft een pup te nemen als u vier hele dagen per week werkt. Een hond is een kuddedier en dat wil zeggen dat ze het niet prettig vinden om te lang alleen te zijn. Ook heb ik niet uit u verhaal op kunnen maken dat u thuis bent gebleven voor de zindelijkheidstraining of om hem langzaam eraan te wennen om steeds iets langer alleen te zijn. Een hele dag alleen in de bench doorbrengen en daar noodgedwongen je behoefte moeten doen is laat ik het vriendelijk zeggen erg verdrietig. Nog maar niet te spreken over de socialisatie die hij hierdoor mist. Als u werkelijk heel veel van u pup houd zou ik echt voor een andere oplossing zorgen.

  • L. Zielhuis schreef:

   Vier dagen werken, een slechte gezondheid en dan een pup nemen. Met welke mensen heeft u eigenlijk gepraat? Ik vind dit een ongelooflijk verhaal. U schrijft: “Ze zit graag in de bench, waar ze ook haar behoefte kan doen”. Als ik zou weten waar u zou wonen zou ik de Dierenbescherming bellen. Geen enkele hond moet (noodgedwongen) zijn behoefte doen in een bench. Schaamt u zich niet? Probeert u zsm het beest te herplaatsen bij iemand/gezin die er WEL tijd voor heeft en neem ooit uberhaupt geen dier. Alle huisdieren met name honden hebben aandacht en vooral VEEL beweging nodig! U kunt mijn bericht bot vinden, maar ik vind dit een grote schande en getuigt van totaal geen dierenkennis. Wij hebben uit het asiel een bordercollie gehaald die ook een jaar in een bench had gezeten. Ze was niks gewend. Omdat ze nog jong en heel slim is, is het goed gekomen. Dus ik zou zeggen: u weet nu wat u te doen staat.

  • Dewi schreef:

   Hoezo een hond? Was het niet beter geweest om een kat of konijn te nemen?
   Heel dom, en wat erg voor dat beestje……

  • carla schreef:

   Ja jij had nooit een hond moeten nemen als je 4 dagen werkt. ik werk 5 dagen en wil ook al jaren graag een hondje. maar omdat ik weet dat ik geen tijd voor een hondje heb neem ik er geen. en alleen maar een hondje in huis nemen omdat je, wanneer je wel thuis bent, je alleen voelt is niet eerlijk tegenover de hond. die nu helaas 4 dagen ook alleen zit. arme ziel.

   • Danny schreef:

    Dus wat u beweert is dat geen enkele werkende mens een hond mag houden? Dat is ronduit kort door de bocht. Ik ga geen 4 maar 5 volle dagen werken per week en heb op geen enkel moment het gevoel om mijn hond iets te kort te doen. Nu is het wel zo dat in tegenstelling tot de oorspronkelijk vraagsteller, mijn hond niet opgesloten zit in een bench en al helemaal niet in huis mag plassen of poepen, en ik op elke vrije moment heel actief met de hond ga spelen en sporten, ook 2x per week hondenschool. Ik vermoed dat de vraagsteller dat niet zal doen omwille van de gezonheidsklachten en in dat geval ben ik het volledig eens dat de hond niet de aandacht en opvoeding krijgt wat een hond verdient en nodig heeft. Maar bij de mensen die beweren dat je geen hond kan houden met een full-time job (en zo zijn er veel) daarbij stel ik me minstens evenveel vragen.

  • hortense schreef:

   Hai,

   Mensen, alsjeblieft, val niet zo aan. Natuurlijk moet er iets veranderen in deze situatie, maar er zijn hondenrassen die prima 8 uur alleen thuis kunnen zijn, het gaat er vooral om hoe er met haar omgegaan wordt op de momenten dat ze uit moet, eten en aandacht en liefde nodig heeft, maar op dezelfde wijze verdienen mensen liefde en respect, des te meer wanneer ze het moeilijk hebben door ziekte en of eenzaamheid. Het beste is natuurlijk een vrijwilliger, een maatje! Ik zou meteen gaan bellen/mailen naar een dergelijke organisatie! Die kan dan de sleutel krijgen en het miet iemand zijn met ervaring met honden opvoeden en iemand die respect heeft voor een zieke die 4 dagen werkt! Ik doe het u niet na! Heel veel succes! Is er een buur/vriend/vriendin die dit kan doen? Anders het maatje!
   Sterkte met alles, ik hoop dat de pup het beste is wat u ooit is overkomen en dat jullie samen gezond, sterk, fit en gelukkig mogen worden en blijven!

  • stamm schreef:

   waarom neem je dan in godsnaam een hond.
   ik dacht even dat ik de enige was die hier verbaasd over was. maar gelukkig zie ik dat iedereen het een verschrikkelijk stom en vooral onverantwoordelijk idee vind om in uw situatie een hond te nemen.
   Dit vind ik een vorm van dierenmishandeling aangezien u niet capabel bent om een hond op te voeden.

 2. Oz schreef:

  Wij hebben sindskort een pup. Hij is nu 13 weken, hij is tuurlijk nog niet zindelijk.
  We zijn er druk bezig mee, maar we hebben een probleem. We lopen altijd na dat hij heeft gegeten, leuk heeft gespeeld buiten om een plasje/poepje te doen. We lopen gemiddeld 20/30 min dan doet hij helemaal niks, zodra we thuis zijn doet hij het gelijk in de bench. Heb zijn kleedje ook al gewassen met speciaal wasmiddel, maar hij blijft het maar doen. Iemand advies/tips???

  • T.hendriks schreef:

   De benchruimte zo klein mogelijk maken is een optie.

  • bubbeltje schreef:

   13 weken en 20/30 minuten lopen is wel heel erg veel. Dat is niet goed voor de botten en gewrichten. Je mag 5 minuten naar dat de hond oud is lopen, dus is je hond 5 maanden dan is dat 5 x 5 minuten is 25 minuten. 13 weken is zeg maar 2,5 x 5 = 12,5 minuten.

  • Lotte schreef:

   Hoi!

   Ik weet niet of het helpt, maar zou je niet kunnen proberen om eerst een plasje te laten doen en dan met de pup te gaan spelen? Dan beloon je dat in principe ook weer. Misschien heeft uw pup zichzelf aangeleerd dat zodra hij een plasje doet het spelen over is en daarom plast de pup nog niet, als hij/zij dan thuis komt moet ie natuurlijk nog steeds. Ik zie dat het inmiddels al een half jaar later verder is, ik hoop dat het probleem inmiddels al voorbij is!

   Gr Lotte

   • hortense schreef:

    Hallo!
    Ik heb gelezen dat een pup naar 1 plek buiten geleid moet worden om daar te snuffelen en behoefte te doen en dan weer naar binnen, de eerste weken omdat als je een rondje doet hij veel te veel neusprikkels krijgt en overal wil gaan snuffelen en door overenthousiasme vergeet zijn plasje te doen. Probeer het eens! Succes ermee!

 3. Astrid verhage schreef:

  Ik heb een vraagje..we hebben sinds een week een pup.. De 1e 5 dagen is het goed gegaan in de bench s’ nachts.. Maar nu hebben we al 2 nachten problemen dat hij de bench echt afbreekt. Heeft er iemand een goede tip

  • Paula schreef:

   Hierboven in de tekst zijn veel goede tips: niet in het begin al opsluiten (bv ’s nachts in een hoge kartonnen doos naast je bed) en de bench leuk maken door lekker kleedje erin, speeltjes erbij en bv af en toe wat snoepjes erin leggen zodat de hond als hij er in gaat kijken, beloond wordt. Af en toe een lekkere kluif erin leggen, etc. Maar vooral NIET dwingen. Pas na een week of 2 korte stukjes met het deurtje dicht. Het is de bedoeling dat het een leuke, veilige plek wordt en geen strafplek. Met straffen kan je een hond niet opvoeden, enkel met belonen voor goed gedrag.
   ps op youtube staan ook goede filmpjes over benchtraining

 4. tamara schreef:

  hallo,
  ik heb sedert 4 dagen een puppy (shih-tzu)
  elke dag gaat een kwartiertje in zijn bench als we eten ( 3x), hij vindt dit niet zo leuk en piept dan, ik haal hem er pas uit als hij niet meer piept
  maar ’s nachts blijft hij wenen, ik laat hem uit om 22u30, en dan nog eens rond 4u, hij doet dan zijn behoefte, (ik ga ook ieder uur naar buiten, nog maar 1 pisje binnen)
  als ik er hem terug in zet, weent hij toch een half uur en meerdere malen per nacht, hij staat beneden in de living met een lichtje aan, gaat dit verbeteren? het is wel nog maar de derde nacht
  dit had de fokster gezegd, nu lees ik overal dat je eerst met het deurtje open moet wennen, hopelijk heeft hij er nu al geen hekel aan

  • Bo schreef:

   Misschien kun je eens proberen om de beng mee te nemen naar je slaapkamer, zodat de pup bij je in de buurt is ’s nachts. Het piepen, daar moet je even doorheen. Vaak gaat het na een aantal nachten al beter. Als dit beter gaat, dan de bench weer steeds verder van je af plaatsen en uiteindelijk weer beneden.
   Leg er overdag wat leuke speeltjes in, waar de pup mee op ontdekking kan. Vaak zie je dat ze er dan vanzelf af en toe in gaan, om even te spelen, of een speeltje eruit te halen.
   Probeer de pup ook af en toe overdag in de bench te leggen met het deurtje dicht.
   Leg er ook eens wat brokjes in, zodat de bench een aangename plek wordt.

   • brenda schreef:

    Inderdaad, eerste nachten bench op slaapkamer en zo langzaam steeds verder naar beneden (of waar de bench voor vast gaat staan) Nestdoekje en speeltjes in de bench. Misschien tijdelijk zachtjes muziekje op de achtergrond voor de pup. Bench moet inderdaad altijd een leuke fijne plek zijn

  • Susanne schreef:

   Onze pup weende de eerste dagen ook heel erg. We hebben toen de radio ’s nachts aangezet. Speeltjes, kleedje en wat lekkers in de benchmark gelegd. Met als resultaat dat vanaf dat moment hij de helenacht rustig is en pas ’s ochtends als we op zijn zich gaat melden.

 5. Vivienne schreef:

  Wij hebben sinds een week een Yorkie pup van 8 weken. Wij hebben voor ’s nachts en overdag (alleen als ik boodschappen ga doen) een puppyren. Zodra het deurtje dichtgaat, gaat het tekeer als een krijsend kind. Speeltjes erin helpt niet. Doordat ze door de hele ren springt, bevuilt ze ook alles. Wat kunnen wij doen om de bench zo aangenaam mogelijk te maken.

  • IB schreef:

   Wij hebben ook een pup sinds kort en die jankt in de nachten af en toe ook enorm. Nu is het nog maar twee nachtjes, maar ik ben wel benieuwd hoe het met jullie pup gegaan is ….

 6. Helma Driehuys schreef:

  Ik zou heel graag een gezonden boomer pup willen hebben,
  door informatie op t internet ben ik erachter gekomen dat
  er jammer genoeg veel malafide fokkers zijn.Ik zie door de bomen
  het bos niet meer! Een kennis van me heeft haar boomer bij een vrouw
  in het oosten van t land gekocht zo ook de moeder van de kennis en
  een schoonzus, ze zijn erg blij met de hondjes en hebben geen problemen.
  maar op het internet staan veel slechte reacties van kopers en zelfs het
  tv programma radar heeft een onderzoek ingesteld naar deze fokster
  Wie heeft er advies voor mij?

  • Emily schreef:

   Hallo Helma,

   Bedoelt u toevallig de kennel in Huissen? Zowel mijn moeder als ik hebben er een boomer pup vandaan en het gaat ontzettend goed, geen problemen. De hondjes zitten erg dicht op elkaar en het zijn er ook erg veel, dat klopt. Misschien een idee om gewoon eens te gaan kijken? Uw eigen gevoel bij de kennel zegt vaak genoeg. Het zal vast ver weg voor u zijn, maar als u echt graag een hondje wilt moet u dit voor het hondje over hebben.

   • Dierenliefhebber schreef:

    Malafide fokkers wil zeggen dat de moeders de pups krijgen onder zeer slechte omstandigheden. Dus weinig eten en drinken, in een mega klein hokje. Pups worden vaak veel te vroeg weggehaald. Zoek voor de verandering het begrip broodfokker eens op! Dan weet je dat het misschien goed gaat met jouw pup, maar de omstandigheden voor moeders en broertjes/ zusjes te wensen te triest voor woorden is! In de ogen van broodfokkers draait het alleen om geld en denken vooral niet aan de dieren!

 7. Katka schreef:

  Hallo,
  Sinds een week hebben we vanuit Slowakije een pup van 4 maanden geadopteerd. Hij doet het super goed!!! Gaat zelf de bench in als hij moe is en gaat lekker slapen., ’s Nachts slaapt hij ook (met de deur open) lekker in de bench. Wel zijn we achter gekomen, dat we een klein lichtje voor hem aan moeten laten. Het is maar een klein moeite en werkt perfect. Als hij lekker ligt te slapen over dag, doe ik af en toe de deur van de bench dicht.Ik blijf dan in de kamer. Met ups en downs, gaat het goed. Maar…..zodra ik uit zicht ben, begint hij piepen en blaffen, hij krijgt dan geen aandacht…Na een poos kom ik weer naar de kamer (hij blijft blaffen). Hij krijgt nog steeds geen aandacht. Ik doe de deur pas open als hij lekker rustig in de bench blijft liggen. Is dit de manier om hem aan te leren om met de deur dicht rustig( zonder te piepen en blaffen) in de bench te blijven? Alvast bedankt voor jullie reacties eventueel adviezen.

 8. Katka schreef:

  Hallo,
  Sinds een week hebben we vanuit Slowakije een pup van 4 maanden geadopteerd. Hij doet het super goed!!! Gaat zelf de bench in als hij moe is en gaat lekker slapen., ’s Nachts slaapt hij ook (met de deur open) lekker in de bench. Wel zijn we achter gekomen, dat we een klein lichtje voor hem aan moeten laten. Het is maar een klein moeite en werkt perfect. Als hij lekker ligt te slapen over dag, doe ik af en toe de deur van de bench dicht.Ik blijf dan in de kamer. Met ups en downs, gaat het goed. Maar…..zodra ik uit zicht ben, begint hij piepen en blaffen, hij krijgt dan geen aandacht…Na een poos kom ik weer naar de kamer (hij blijft blaffen). Hij krijgt nog steeds geen aandacht. Ik doe de deur pas open als hij lekker rustig in de bench blijft liggen. Is dit de manier om hem aan te leren om met de deur dicht rustig( zonder te piepen en blaffen) in de bench te blijven? Alvast bedankt voor jullie reacties eventueel adviezen.

 9. laura schreef:

  hallo wij hebben sinds maandag een golden retriever pup
  savonds rond 22,30 gaan we voor ut laatst met hem naar buiten
  daarna leggen we hem in de bench en doen de deurtjes dicht hij piept ongeveer 20 min en dan is die stil
  dan gaat hij ook slapen
  snachts als die wakker is gaat die piepen we gaan er dan heen en nemen hem weer mee na buiten
  afgelopen nacht tot 3 x toe heeft hij in de bench gepoept
  heb alles uit gewassen
  is dit goed en waarom poept die in de bench is dit angst of stress

  hoevaak laten jullie de pup snachts uit ?

 10. Van de putte Heidi schreef:

  hallo
  Ik heb een paar vraagjes ik heb een pupje gekocht een mini york en als ze 12weken is mag ik haar halen maar ben heel onzeker geworden over wat ik allemaal gelezen heb ik hoop dat je mij raad kunt geven ik werk fulltime time maar heb wel een man en zoon die ook werken maar we zijn op verschillende momenten weg werken dus ik schat in dat ze maar max een 4 uurtjes alleen zal zijn is dit te doen ? En wat moet ik doen een bench of mandje ? Kun je me aub wat raad geven
  Met vriendelijke groeten
  Heidi

  • Nadia schreef:

   Hallo.

   De hond moet eerst zindelijk worden en wennen aan de bench. Opzich is 4uur in 1x best lang. Dit moet langzaam opgebouwd worden.

   Wij hebben een pup van nu 9 week. Is nu 1,5 week bij ons en met behulp van vrienden in de buurt wordt ie om de 2 uur uitgelaten als we er niet zijn. (Dit is nu even omdat we over een week vakantie hebben)

   Persoonlijk zal ik een bench nemen. Als een pup in een mand ligt en wakker wordt en zich verveeld kan het op de slooptour gaan.
   En denk als de pup 4uur alleen is hij ook wel wakker wordt een paar keer in die 4 uur.

   Groetjes Nadia

 11. Sanne schreef:

  Hallo!
  Wij hebben een labrador pup van 13 weken. Het is een hele blije pup! Enorm speels en zijn staartje kwispelt altijd. Alleen nu hebben we sinds enige tijd het probleem dat hij steeds vaker zijn behoefte binnen doet. En dan met name poepen (plassen deed hij steeds al wel binnen). Vooral snachts in de bench gebeurd het steeds vaker. We laten hem uit rond : 23:00, 04:00, 06:00 en daarna is er altijd iemand bij hem.

 12. Erna schreef:

  Onze Yorkshire is nu 5 maanden. Meestal gaat het ’s nachts goed, maar de laatste tijd poept hij ’s nachts in de bench.
  Ook al laten we hem om 22.30 uur uit en doet hij dan zn behoefte. We geven hem vanaf 19.00 uur geen eten meer en de bench is al verkleind. Ik weet niet precies hoe klein de bench gemaakt mag worden. Hij kan zichzelf nu nog in een bolletje maken.
  In huis doet hij verder niets en overdag is hij ook helemaal zindelijk.
  S’ochtends uiterlijk 06.45 uur laten we hem weer uit de bench en laten we hem weer uit. Het is alleen poepen, plassen houdt hij wel op.

  Ik vind het erg vervelend voor ons, maar ook voor hem natuurlijk.
  De laatste 4 nachten is het raak. Het is nog nooit langer dan een week gelukt om hem s’nachts schoon te houden, maar meestal was het 1, max 2 dagen in de week dat het gebeurde. Het lijkt nu wel een gewoonte te worden…

  wie heeft advies??

  • hortense schreef:

   Misschien de speciale schoonmaakmiddelen waardoor het poepgeurtje echt verwijderd is en hij geen incentive meer heeft daar te poepen? Misschien is hij bang alleen ’s nachts, een lichtje aan laten? Of wat Bo voorstelde, bench tijdelijk in de slaapkamer en dan weer steeds verder weg!? Succes!

 13. Romy schreef:

  Ik heb sinds vrijdagmiddag (nu de 5e dag) een shih-tzu / maltezer pup van nu 9 en halve week. De eerste dag deed ze het goed in de bench en haalde ik haar er om 08:00 uur uit en had ze niks in de bench gedaan. De 2e nacht haalde ik haar er weer om 08:00 uur uit en toen had ze in de bench gepoept en geplast. De 3e nacht deed ze weer niks en de 4e nacht weer wel. We laten haar rond 22:30 de nacht ervoor nog uit, en bij degene waar we haar hebben gehaald zeiden ze dat ze heel de nacht kon ophouden. Wat moet ik nu doen?

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Hallo Romy,

   je pup is nog heel jong en het is al heel knap dat hij zijn plas zo lang in kan houden. Zet de komende tijd je wekker halverwege de nacht,dus rond 3.30, om haar te laten plassen. Beloon haar als ze buiten plast, dan leert ze het vanzelf.

 14. Roxanne schreef:

  Onze pup van 7 maanden komt uit Roemenië en is er nu anderhalve week. Hij ligt de hele dag in de bench en vind het heerlijk. Maar kom je aan het deurtje vliegt hij eruit en gaat er vervolgens niet meer in. We hebben geprobeerd het deurtje kleine stukjes dichter te maken maar hij raakt in volle paniek en wil er dan echt niet meer in nu. Hoe kunnen we dit toch gaan trainen. Want hij sloopt nu de bank… Ondanks kluifjes, lekker spelen, wandelen, thuis zijn( ik werk niet) maar zal soms mijn zoontje moeten halen uit school. Op de gang gaat hij naar boven en schuift van de trap.. Hij springt over het traphekje dus we zijn eveb ten einde raad…

  • chantal schreef:

   Probeer zijn voer bak precies voor het deurtje te zetten. Als hij daar gemakkelijk eet zet hem er eens in aan de voorkant van de bench en werk zo langzaam naar achter.als hij achterin rustig eet kun je het deurtje dicht doen maar zorg dat hij weer open is als hij klaar is met eten. En als ie daar geen problemen van maakt laat je het deurtje steeds iet langer dicht. Je kan ook als die snoepjes lekker vind geef er 1 en gooi er vervolgens ook is 1 in de bench. Hoop werk, weet er alles van heb net zelf een pup van de straat geplukt. Ik woon namelijk in roemenie. Heb de eerste 3 nachten geen oog dicht gedaan maar, ik heb wel resultaat. 😉 ik hoop dat u er iets aan hebt. Veel succes. 🙂

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   bij jullie pup is het heel belangrijk om rustig aan te doen en het vertrouwen te winnen.
   Ga in eerste instantie af en toe als hij in de bench ligt naar hem toe en geef hem dan iets lekkers. Als je dat een tijdje doet raak je af en toe (dus niet iedere keer) het deurtje even aan voor je het lekkers geeft. Daarna ga je het deurtje af en toe een heel klein beetje bewegen voor hij iets krijgt en dit kun je langzaam uitbouwen tot het sluiten van de bench deur.
   Neem de tijd, het kan best weken duren voor je de bench kunt sluiten.

 15. mervylde wim schreef:

  hallo , ik heb een rotweilerpup en als ik hem in een bench steek word hij razend wat staat er mij te doen aub ?

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   zoals hier boven uitgelegd staat kun je de bench het beste stapje voor stapje opbouwen.
   Laat hem uit vrije wil in de bench gaan. Dit kun je een beetje helpen door hem eerst voor de bench te voeren en de volgende keren de voerbak steeds iets verder in de bench te zetten zodat hij er uiteindelijk in eet.
   Vervolgens kun je hem daar kluiven en andere snacks gaan geven en rustig gaan oefenen met het sluiten van de bench deur.

 16. chantal schreef:

  Hallo allemaal.

  Ik woon in roemenie en mijn man geeft hier zo’n 5 daagjes geleden een pup van straat gered. Ik denk dat ze zo ongeveer een week of 4/5 is. Alles gaat helemaal prima ze piept al niet meer als ze in haar bench moet, ze plast en poept al netjes op het krantje (soms maakt ze nog wel een foutje. Maar ja dat hoort erbij) mijn enige probleem is nu dat ze snacht’s vanuit haar bench niet aangeeft dat ze nodig moet en smeert dan haar slaap plaats knuffel, mandje alles helemaal vol met plas en poep 🙁 heeft iemand enig idee wat ik daar aan kan doen? Of is ze mischien gewoon nog veel te jong? Please help me!!! Alvast bedankt. 😉

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   4 a 5 weken is inderdaad nog super jong, dit is bij jullie natuurlijk niet aan de orde, maar normaal zit zo’n klein pupje nog veilig bij zijn moeder.

   Het is heel goed dat je haar krant zindelijk probeert te maken, dat is een eerste stap die in het ideale geval de fokker ook neemt.

   Kun je aan een puppy ren komen? Dan zou je die aan de bench vast kunnen zetten en de vloer van de puppy ren met kranten bekleden. Als ze dan ’s nachts moet kan ze zelf haar bench uit om op een krantje te gaan. Dat is voor jou ’s ochtends makkelijker opruimen en voor haar een goede gewoonte.

   Als ze dan ouder wordt en haar behoefte op kan gaan houden, meer rond de 8 a 9 weken, kun je de ren weg halen en ’s nachts het deurtje van de bench dicht doen. Ze is dan al gewend haar bench uit te gaan als ze iets moet, dus dan is de kans dat ze je waarschuwt veel groter.

 17. Jeannette schreef:

  Ik heb een vraag mijn hond zit in een bench als ik weg ga even naar school bijvoorbeeld vanmorgen is bij mij nog geen vijf minuten vandaan en ben echt waar binnen tien minuten terug ik geef hem een klein koekje als hij de bench in gaat en de radio zet ik aan en elke keer als ik terug kom heeft hij in de bench geplast ik word hier echt stapel gek van hij is bijna vijf maanden het is een oud Duitse herder wie o wie heeft er tips

 18. Daniëlle schreef:

  Hallo, ik heb een Maltezer pup van 11 wk en ze wil niet eten. Puppy brokjes los geprobeerd, brokjes met vlees geprobeerd, uit mijn hand geprobeerd, warm water op gedaan. Zodat de brokjes niet te hard zijn. Gaat ze vanzelf eten? Wat moet ik doen, heeft er iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *