Giftige planten voor honden

Dit is een lijst met planten die giftige zijn voor honden die je in of om het huis zou kunnen vinden. De planten zijn ingedeeld aan de hand van de soort schade die ze doen. Let op, deze lijst is niet volledig, wij hebben geprobeerd veel voorkomende giftige planten te vermelden. Echter, het gebruik van de informatie geschiedt op eigen risico en wij kunnen geenszins aansprakelijk worden gesteld. Omdat de hoeveelheid die een hond van een plant binnenkrijg en tot vergiftiging lijdt verschilt per plant en per hond is het raadzaam om bij twijfel contact op te nemen met de dierenarts. Doe dit direct, ook als er nog geen vergiftigingsverschijnselen zichtbaar zijn. Deze kunnen namelijk vertraagd op treden, wanneer het mogelijk te laat is om nog in te grijpen. Heeft je hond mogelijk iets giftigs gegeten, lees dan hier wat je kunt doen.

Zeer giftige planten

Dieffenbachia
Dieffenbachia
De gehele plant is zeer giftig. Inname veroorzaakt krampen, en het opzwellen van de keel lippen en tong. Hierdoor is er een verstikkings gevaar.
Herfststtijloos
Herfststtijloos
Deze plant bevat in zowel zijn zaden als in de knol de stof colchicine welke zeer giftig is. Het heeft een verlammend effect en kan tot de dood leiden. Raadpleeg dus zo snel mogelijk uw dierenarts als je vermoedt dat je hond van deze plant gegeten heeft.
Oleander
oleander
Alle oleanders zijn heel erg giftig. In sommige gevallen kan zelfs één blaadje al dodelijk zijn. Oleanders zijn te herkennen aan hun smalle bladen. De symptomen die kunnen ontstaan zijn maag problemen, hart problemen, te lage bloeddruk, coma en zelfs hartstilstand.
Rhodondendron
Rhodondendron
De Rhodondendron is het grote nog giftigere broertje van de Azalea. Het eten van deze plant kan de nieren beschadigen, stuiptrekkingen, verlaming en de dood tot gevolg hebben. Ook overvloedige vochtuitschijding uit de neus en ogen kunnen symptomen zijn.
Taxus
taxus
Van deze plant, die soms als natuurlijke haag wordt gebruikt, zijn de naalden en zaden uiterst giftig. Vergiftiging kan leiden tot trillen, spierslapte, hartritmestoornissen en ten slotte hartstilstand.
Sago palm
sago palm
Deze uiterst giftige plant kan bij inname leiden tot nierfalen, de lever en het zenuwstelsel aantasten. Vergiftigingssignale kunnen onder andere bestaan uit overmatig kwijlen en trillen.
Goudenregen
gouden regen
Vooral de peulen van deze plant zijn heel gevaarlijk. Vergiftigings verschijnselen zijn braken, een brandend gevoel in mond en keel, diaree, opwinding en tot slot verlamming.
Vingerhoedskruid
vingerhoedskruid
De gehele plant is zeer giftig. Vergiftiging kan leiden tot nierfalen, hartritmestoornissen en uiteindelijk hartstilstand.
Kerstroos
kerstroos
Deze plant is zeer giftig en kan krampen, waanbeelden en verstikking veroorzaken.
Wonderboom
wonderboom
Bij deze plant zijn niet zo zeer de bladeren en takken, maar vooral de zaden die hij produceert het probleem. Deze zaden, ook wel bonen genoemd door hun uiterlijk, zijn zeer giftig. Vergiftigingssymptomen zijn maagklachten en bloederige diaree.
Monnikskap
monnikskap
Dit is een zeer giftige plant die zelfs bij aanraking al klachten kan geven. Vergiftiging kan leiden tot het ontsteken van de mond en keel, ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen en verlamming.
Ridderspoor
ridderspoor
Het gif bevindt zich in de gehele plant, maar vooral in de bladen en zaden. De spijsvertering wordt verstoord, wat waar genomen kan worden door overmatige speekselproductie. Daarnaast kan de hond gaan trillen, coordinatiestoornissen en verlamingsverschijnselen krijgen.
Maretak
maretak
De Maretak is een halfparasiet die op bomen groeit. Daarom zal hij in de natuur meestal geen problemen op leveren. De takken worden echter met kerst soms in kerststukjes of als losse versiering gebruikt. Let dan erg op, want de plant is erg giftig en kan ernstige maagklachten veroorzaken
cacaodoppen
cacaodoppen
Dit is inderdaad geen plant, maar omdat cacaodoppen in Nederland vaak als bodembedekker worden gebruikt wel de moeite van het vermelden waard. Cacaodoppen bevatten net als cacao de stof theobromide die een onregelmatig of verhoogd hartritme en uiteindelijk hartfalen kan veroorzaken. Check ook bij andere bodembedekking van welke plant ze afkomstig zijn, want veel giftige planten zijn in de vorm van snippers nog steeds schadelijk voor uw hond als deze er op besluit te kauwen.
Paddenstoelen
Paddenstoelen
foto: Uberprutser/ Wikicommons

Ook dit is technisch gezien geen plant, maar na een tragische gebeurtenis met een hondje van een van mijn lezers heb ik besloten dat dit ook de moeite van het opnemen waard is. Sommige paddenstoelen zijn dodelijk voor honden. Heeft je hond aan een paddenstoel gekauwd, neem deze dan mee naar de dierenarts.

Planten die huidirritatie veroorzaken

De volgende planten kunnen huidirritatie veroorzaken bij honden. Syptomen kunnen krabben of rare plekken op de huid zijn. Maar ook problemen met de ademhaling en het slikken komen voor wanneer de luchtwegen geirriteerd zijn geraakt.

Slangenwortel
slangenwortel
Gatenplant
gatenplant
Ficus
ficus
reuzenberenklauw
reuzen berenklauw
(vermijd ook aanraking)
Aronskelk
aaronskelk

Planten die de organen (nieren, lever, longen, etc.) aan tasten

De volgende planten zijn gevaarlijk voor honden omdat ze de organen kunnen aantasten:

Azalea
Azalea
(ademhalingsorganen en nieren)
Druif
druif
(mogelijk nierfalen, alleen de druiven zelf)
Vijgenboom
vijgenboom
(nieren en slijmvliezen)
Krokus
krokus
(ademhalingsstelsel, lever en nieren)

Planten die maag of darmproblemen veroorzaken

Maag en darm problemen bijn honden kunnen gekenmerkt worden door overgeven en diaree. Ook ontsteking van maag en darmen valt binnen deze catagorie. Let op, bij bloembollen kan soms ook het drinken van het water waarin de bloemen staan al tot vergiftiging leiden. Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts.

Aster
aster
Blauwe regen
blauwe regen
Hortensia
hortensia
Hyacint
hyacint
Lelie
lelie
Tulp
tulp
Aspidistra
Aspidistra
Lelietje van dalen
lelietje van daalen
Salomonszegel
Salomonszegel
look (ui, sjalot, bieslook, prei, etc.)
look
Sneeuwklokje
sneeuwklokje
Narcis
narcis
Amaryllis
Amaryllis
Clivia
Clivia
Agave
agave
Boterbloem
boterbloem
Buxus
buxus

Nachtschade familie

Onderstaande planten behoren tot de Nachtschade familie en bevatten de giftige stof solanine. Overmatige inname kan ontsteking van de maag en darmen, apatie, algehele malaise en zelfs coma veroorzaken bij een hond:

Aardappel
aardappel
(alleen de plant en rauwe of groene aardappelen)
Tomatenplant
tomatenplant
(Alleen de plant)
Bitterzoet
bitterzoet
Boksdoorn
boksdoorn
(ook bekend als goji bes, alleen de plant)
Doornappel
doornappel
Capsicum
capsicum
(paprika en peper planten)
Petunia
petunia
Tabaksplant
tabaskplant
zwarte nachtschade
zwarte nachtschade
Solanum pseudocapsicum
oranjeboompje
(ook bekend als oranjeboompje)
lampionplant
lampionplant

76 Reacties op Giftige planten voor honden

 1. eugene schreef:

  goedemorgen,
  nu heeft een van mijn puppie’s van de trompetplant (Nachtschade)op een bloem gekauwd maar niet gegeten of heel weinig binnen gekregen.
  Wat kunt u me aanraden te doen bij de beestjes?
  m.vr.gr Eugene

  • cleo schreef:

   Sorry, ik zie u reactie te laat maar ik hoop dat je pup nergens last van gehad heeft. Het is in zo’n geval altijd verstandig om de dierenarts te bellen. Deze kan beoordelen of de hoeveelheid die je pup binnen gekregen heeft gevaarlijk kan zijn.

  • wouter schreef:

   Beste. Mijn puppy heeft ijsbloemen de eenjarige gegeten, nu piept hij af en toe en hij gebruikt zijn tong niet. Heb hem wel ijsblokjes gegeven. Maar nu vraag ik me af of die planten giftig zijn?

  • wouter schreef:

   Beste. Mijn puppy heeft ijsbloemen de eenjarige gegeten, nu piept hij af en toe en hij gebruikt zijn tong niet. Heb hem wel ijsblokjes gegeven. Maar nu vraag ik me af of die planten giftig zijn?

 2. Hennie schreef:

  Hallo,
  Ons hondje is vorige week overleden door het eten van paddenstoelen.
  Volgens de dierenarts eten sommige honden dit. Misschien is het een tip om dit ook als waarschuwing op uw site te vermelden?

 3. cleo schreef:

  Hallo,
  wat erg, ik heb paddenstoelen opgenomen in de lijst. Sterkte met jullie verlies.

 4. evelien schreef:

  O nee mijn hond bo heeft een klein buxus plantje opgegeten ze heeft nu heel vaak diaree maar ik vraag me af of er ernstige gevolgen daarvan zijn . ik hoop maar van niet!

 5. cleo schreef:

  Hallo Evelien,
  ja het eten van buxus kan, afhankelijk van de binnen gekregen hoeveelheid en grootte van je hond, hele ernstige gevolgen hebben. Ik raad je aan om direct je dierenarts te bellen. Deze kan bepalen of er iets gedaan moet gedaan moet worden om je hondje te helpen en zo ja wat.
  Succes!

 6. Van Ranst Peggy schreef:

  Geachte , mijn volwassen hond steld altijd de vruchten van mijn vijgenboom kan dit gevaarlijk zijn of zijn het enkel de bladeren van de plant ?

  • cleo schreef:

   Hallo,

   voor zover ik weet zit het echte gif in de boom (inclusief bladeren) en kunnen honden de vruchten veilig eten. Let wel op dat ze niet te veel eten, want te veel vijgen levert ook problemen met de maag op, inclusief braken en diarree als je pech hebt.

 7. Nicole schreef:

  Onze pup van 9 weken heeft tulpenbollen opgegraven en hieraan zitten knabbelen en deze.kapot gemaakt. Ze kan ook goed wat hiervan opgegeten hebben. Nou heeft ze toenstraks een paar keer over gegeven en daarmee lijkt het nu even klaar te zijn (ligt nu te slapen). Tulpenbollen zijn giftig, wat moeten we nu doen?

  • cleo schreef:

   Hallo Nicole,

   ik hoop dat het ondertussen weer goed gaat met jullie pup. Mijn advies voor welke mogelijke vergiftiging dan ook is altijd direct je dierenarts bellen. Deze kan het beste inschatten of er echt een gevaar is en zo ja, wat je moet doen.

   Lees ook dit artikel over hoe te handelen bij vergiftiging: mijn hond heeft iets giftigs gegeten

 8. Frits van Dijk schreef:

  Wij waren vergeten dat hier en daar in huis verscholen doosjes met muizengif stonden. Direct naar de dierenarts. Injectie om braken op te wekken. Braaksel geïnspecteerd. Viel gelukkig mee. Dierenarts zei: ik maak dit gemiddeld een keer per maand mee.

 9. christophe schreef:

  Hej. Onze hond een jack russel van 11 maanden heeft een aantal bloembollen (leeuwenbek ) opgegeten. Nu weet ik dat deze plant giftig is voor katten. Maar is dit ook giftig voor honden?

  • cleo schreef:

   Hallo Christophe,
   van leeuwenbek weet ik niet zeker of en zo ja hoe giftig het is voor honden. Bij twijfel, over welke plant dan ook, is het altijd verstandig om je dierenarts te bellen.

 10. annelies schreef:

  Ik heb een blauwe regen in mijn tuin, die nu met herfst de bladeren laat vallen, mij pup van 9 weken is gek van herfstbladeren. Kan dit kwaat of gaat het alleen om de bloemen.

  • cleo schreef:

   Voor zover ik weet is bij blauwe regen de gehele plant giftig. Er is wel een verschil tussen spelen waarbij het blad even in de bek genomen wordt en echt eten. Overleg even met je dierenarts of hij denkt of het voor jouw pup kwaad kan.

 11. Miriam schreef:

  Mijn pup van ruim 6 maanden had, toen ik even boodschappen aan het doen was, de ficus van mijn vriend gesloopt. Ik wist niet of ze er inderdaad iets van had opgegeten, dus mijn dierenarts gebeld. Die vond het beter om mijn hond toch voor alle zekerheid maar te laten braken, want ficus is toch wel behoorlijk giftig voor honden. Mijn eigen dierenarts zat op 125 km afstand, maar gelukkig kon ik terecht bij een plaatselijke dierenarts, ook al was het inmiddels bijna half 6. Mijn hond heeft inmiddels flink overgegeven, ik heb geen ficusblaadjes gevonden, maar ik ben er nog steeds wel een beetje beverig van…

 12. melkebeeck sylvia schreef:

  hoi mijn pup knabbelde deze morgen op ons blauw schapengras is dit giftig ?

 13. Janine schreef:

  Hallo,
  Wij hebben een hortensia in de tuin staan en onze pup is er steeds mee aan het spelen en bijt in de takken, maar eet niets op,kan dit ook kwaad?

 14. moniquew schreef:

  Goedemidden, onze hond is gek op bramenbkaadjes. Hij pikt het tussen verschillende groene planten uit en knabbelt er een blaadje af. Tijdens het rennen remt hij er zelfs voor af en rukt een blaadje van de plant. En eet ze op. Kan dit kwaad en waarom zou hij dit doen (hij geeft niet over!)? groetjes mw.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Het gaat neem ik aan om de bladeren van een doornloze bramenstruik. Voor zover ik weet is dat geen probleem, zolang de hoeveelheden maar beperkt blijven. Hele grote hoeveelheden kunnen, net als bij gras, voor verstopping zorgen. Zie ook het artikel waarom eet mijn hond gras.

 15. Sandra schreef:

  Wij hebben slangengras in de tuin.
  Dat is zwart gras met zwarte besjes er aan. Nu heeft onze pup de besjes gegeten, maar kan niet vinden of die giftig zijn. Weet iemand het

 16. sjanie schreef:

  Na het kauwen op takken van vogelkershout is er eentumor in milt vastgesteld .gaat MN hond dood hieraan.

 17. Lisette schreef:

  Wij hebben heel veel buxus in de tuin staan en een grote hortensia!! Nu krijgen wij over 2 weken een pup en zie nu tot mijn grote ontsteltenis dat deze planten giftig zijn!! Wat is jullie advies? Alles eruit halen??

  • Klaartje schreef:

   Wij zetten hekjes voor de planten. Onze pup is gek op takken etc. Foei zeggen hielp niet, vooral niet omdat de hond er soms zonder toezicht is. Hopelijk gaat het met jouw pup allemaal goed, niet iedere hond houdt van takken snoeien.

   • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

    Tijdelijk afschermen met hekjes is inderdaad een goede oplossing. Deze kunnen weer weg als je hond oud en wijs genoeg is. Veel plezier met je pup!

 18. Evelien De Maeyer schreef:

  Hey, wij willen onze tuin opnieuw aanleggen en kiezen hierbij voor een groene omheining. nu wil ik dus zeker rekening houden met onze 3 viervoeters en daarom voor een veilige plant kiezen. wie kan ons helpen met deze keuze? het moet dus een soort haag of klimplant zijn. alvast bedankt.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Er zijn heel veel niet giftige planten die voldoen. Fruit(lei-)bomen en struiken op de druif en vijg na zou een idee kunnen zijn.
   veel plezier met ontwerpen en tuinieren.

 19. enola schreef:

  zijn stinkertje ook giftig voor honden mijn puppy van 5 maand heeft vandaag 2 bloempjes ervan opgegeten maar laat wel niets van reacties of kenmerken zien dat hij ziek is maar wou toch voor de zekerheid er eens achter horen
  grtjes enola

 20. trudyhermanns schreef:

  ik zie hier veel giftige planten en bomen staankunt u mij zeggen welke ik in de tuin kan zetten zonder problemen te krijgen met mijn dieren ik dacht dan maar grasmatten enrozenstruiken als die nietgiftig zijn ik zie hier heel veel bloemen en boompjes die giftig zijn wat raad u me aan vast mijn dank trudy

 21. trudyhermanns schreef:

  ik heb een kleinn tuintje en zoals ik hier heb gezien zijn vele planten en bomen giftig voor huisdieren ik ndacht dus grasmattenen rozenstruiken zodat er wat kleur inkomt zijn rozen niet giftig?trudy

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   rozenstruiken en gras zijn inderdaad een veilige keuze, wist je dat veel rozenbloemblaadjes en rozenbottels zelfs voor mensen eetbaar zijn.

 22. Isabel A schreef:

  Hallo, ons hondje heeft toenet van de Goudenregen gegeten die bij ons achter in de tuin staat. Hij is nu aan de diarree, wat kunnen wij hier aan doen moeten we de dierenarts bellen? Alvast bedankt voor uw reactie! Graag hoor ik z.s.m. van u.

 23. Yvonne schreef:

  zijn de blaadjes van stam-/stokbonen giftig voor honden?

 24. I. Kemp schreef:

  Vraag: mijn buurvrouw zegt dat haar 2 hondjes zijn overleden a.g.v het eten van sierappeltjes ( Malus) uit mijn boom. Kan dat?

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Naar mijn weten zijn sierappels niet giftig. Voor zover ik weet zit het verschil tussen een gewone en een sierappel vooral in de grootte en smaak.
   Dus als ze geen vreemde allergie hadden of zich verslikt hebben zijn ze waarschijnlijk ergens anders aan overleden.
   Veel sterkte met het verlies voor je buurvrouw.

 25. Lisenka schreef:

  Zijn de bloemblaadjes van een geranium giftig voor katten? Onze kat eet er nog wel eens van, tot nu toe gelukkig zonder problemen.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   katten heb ik niet zo veel verstand van. Geraniums zijn voor honden voor zover ik weet pas na het eten van grote hoeveelheden giftig.

 26. mel schreef:

  hallo,
  me puppy van 5 weken heeft een lavendel bloem opgegeten. is dit giftig ?

 27. Karima schreef:

  Hallo, mijn pup van 9 weken is gek op de druiven bladeren en takken. Nu staat er dat druiven slecht zijn voor honden, maar hoe zit het met de bladeren. Ik haal hem wel steeds weg, maar hij blijft eraan knabbelen.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Voor zover ik weet kunnen druivenbladeren geen kwaad en gaat het echt om de vrucht zelf, ik weet dit echter niet zeker.
   Eet je pup er echt grote hoeveelheden van, dan is het verstandig om even met je dierenarts te overleggen of je dit kunt laten gaan of moet voorkomen.
   Als je dierenarts aangeeft dat voorkomen verstandig is kun je beter tijdelijk een hekje om de plant zetten dan hem zelf steeds weg te halen.

 28. D schreef:

  Op welke leeftijd ongeveer is een hond ‘verstandig genoeg’ om niet meer van de giftige planten te eten? Dwz hoe weet je wanneer je de hekjes rond de giftige planten weer weg kan halen?

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Dat hangt van je hond af en is een kwestie van proberen.
   Blijf er zodra je de hekjes weg gaat bij om te zien wat je hond doet. Hapt hij in alle planten, dan kunnen ze beter nog even blijven staan. Als hij ze met rust laat zal hij dat waarschijnlijk ook in je afwezigheid doen.

 29. peter schreef:

  Hallo onze hond is pas overleden aan vergiftiging.in de vergiftiging zat een stof genaamd zinkfosfide en aluminiumfoside,wat gebruikt wordt voor hetgewas te vergassen.onze hond liep ook altijd los in de tuin en op het land van de paarden .daar wij zelf nooit giftige producten gebruiken is er dan niet de moglijkheid dat ze een giftige plant te pakken heeft gekregen in de tuin zelf. Sijmptonen waren braken en bloed tijdens het braken ,haar maag en hart waren oke mvg peter

 30. Marion schreef:

  Hoe zit dat met eikels? Mijn hond neemt ze vaak onderweg en eet ze op. Nu lees ik dat paarden ervan kunnen sterven? Zijn ze voor honden ook giftig?

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   In eikels zit looizuur, dit kan op den duur nierfalen veroorzaken. Één eikel is wat dat betreft niet zo’n ramp, want dit gebeurt pas na het binnenkrijgen van veel van deze stof, dus pas na veel eikels gegeten te hebben. Aangezien het bij jouw hond een gewoonte geworden is, is het wel belangrijk om er op te gaan letten. Hij krijgt anders over een langere periode zoveel looizuur binnen dat het wel schade aan kan richten.
   Sowieso vormen eikels een risico door hun vorm en onverteerbaarheid. Ze kunnen een verstopping in de darmen veroorzaken met alle bijbehorende gevolgen.

 31. J schreef:

  ik heb eens gehoord dat ook klimop giftig is. Klopt dit want het staat er niet bij.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Dat klopt inderdaad, niet alle planten staan in deze lijst.

   Klimop veroorzaakt bij honden meestal geen problemen; vooral de bessen zijn giftig maar deze hebben een bittere smaak waardoor de meeste honden ze laten.

   De bladen zijn ook giftig, maar daar moet een grotere hoeveelheid van gegeten worden voordat er problemen ontstaan.

 32. Astrid schreef:

  De hond van mijn zoon is in aanraking geweest met de plant berenklauw, hoe kan ik dat het beste behandelen, het word steeds erger. Moet ik hier mee naar de dierenarts, ik had ook gelezen brandwonden zalf erop te smeren is dat voldoenden. Vriendelijke gr

 33. Annette Nijhof schreef:

  Goedendag,
  je ziet op dit moment veel dadeltakken als decoratie, mijn vraag is zijn de BESJES (vallen er nogal makkelijk vanaf) van deze takken GIFTIG VOOR HONDEN?????, Hoor graag van u, groeten Annette

 34. Martha ros schreef:

  Op de eerste plaats dank voor deze uitgebreide lijst. Ik las dat de narcis ook gevaarlijk kan zijn en toevallig wonen boven mij drie studentes die er een gewoonte van maken alles maar in onze tuin te gooien. Vanmorgen lag de tuin vol met het groen van narcissen,Gelukkig had ik het weggehaald voordat mijn gretige labrador erbij kon.
  Maar ik wil graag een tip doorgeven wat betreft druiven. Het gevaar voor de hond zit in de pit van de druif. Een pitloze druif zoals nu steeds vaker voorkomt kan geen kwaad,maar de pit van de druif levert het gevaar. Misschien een idee voor mensen die een druif in de tuin willen planten.

 35. Wendy schreef:

  Geachte,onze herder is 8 en heeft rode bessen gegeten (oude) van de Gelderse roos.Die is gesnoeid dit weekend.Ik zag dat de bessen giftig zijn en darm problemen veroorzaken.We zijn vandaag al bij de dierenarts geweest ivm overgeven van helder slijm….nu vonden we net achterin de tuin slijm en vermalen bessen vandaar dat we nu weten wat het is. Ze heeft al een injectie gehad tegen de misselijkheid….ze eet weer en drinkt goed.(dat deed ze ook overdag)slaapt wel na alle drukte….denkt u dat we ons nog zorgen moeten maken en nog weer contact moeten leggen met de dierenarts morgen?
  Alvast bedankt.
  Gr Wendy en York.

 36. Erica schreef:

  Onze hond is ontzettend ziek geworden van het eten van kersenpitten ! Dagen ziek geweest en gelukkig op tijd bij de dierenarts gemeld.

  wellicht handig om ook op de site te vermelden.

 37. sibille coenen schreef:

  hallo onze hond een golden retriever van 2jaar heeft sinds een week een stijve tong ,hij kan niet goe d eten of drinken hij kwijlt heel erg zijn al 4 keer bij de dierenaarts geweest en die zegt dat hij een flinke keelontsteking heeft .hij heeft al 5 spuiten gekregen maar die doen niks naar mijn inziens hij heeft ook tabletten gekregen .ik weet niet of hij iets gegeten heeft wat vergiftigt is wie kan mij helpen.groetjes s

 38. Doggy love schreef:

  Hallo. Onze 1 jarige Friese stabij heeft alle takken 10 cm boven de grond van de lamarckii ( krenten struik) gevreten /gekauwd. Hij heeft een halve dag wat rillingen gehad en de volgende dag zat hij hier weer op te kauwen aan de paar takjes die er nog stonden. Hij heeft speeltjes en heel veel ruimte (2500 m2) voor zich alleen. Er wordt dagelijks veel gespeeld en gelopen ( vrij in de weilanden) . Waarom alleen bij die ene struik terwijl er zoveel anders staat. Is deze ook giftig voor de hond. ??

 39. Vera op 't Roodt schreef:

  Ons hondje heeft ineens dikke rode oogjes en bultjes op zijn kop. Ik heb deze week een nieuwe vaste plant voor in de tuin gekocht. Lavatera Burgundy Wine.
  Zou deze giftig kunnen zijn?

 40. gerda schreef:

  Is een Hibiscus gevaarlijk voor de hond?En kan dit hotspot veroorzaken

 41. Kim Van Bourgoenien schreef:

  Hallo,

  Wij hebben een Wilde Wingerd in onze tuin en tijdens deze periode groeien daar kleine “besjes” aan.
  Is deze plant op zich giftig voor honden?
  En zijn de besjes giftig?

  Vriendelijke groeten,

  Kim

 42. Hennie Wanders schreef:

  Hallo.
  We willen eens vragen of iemand dit weet. Onze hond (een rottweiler) heeft allemaal rare bultjes aan de bek. Vooral rondom de snuit. Ook bijt ze veel op de staart waardoor ze hele kale plekken heeft. Weet iemand wat dat wezen kan. Alvast bedankt.

  Hennie Wanders.

 43. Jantine Bakket schreef:

  Hai, mijn hond vind tomaten heerlijk! Zijn die verantwoord voor hem? Gezien de tomatenplant giftig is? Groetjes, Jantine

 44. Dierickx Sonia schreef:

  Hallo,
  Ik hen een pup van 3 maand.
  In huis heb ik palmen staan
  Buiten klimop, waar ze graag aan kauwt, is er gevaar voor m’n puppy?

 45. Jenel schreef:

  Hoi, mijn hond heeft rode bessen gegeten is dat giftig?

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   De rode bessen die mensen ook kunnen eten zijn niet giftig voor honden. Rode bessen in het algemeen is moeilijker te zeggen. De lijsterbes is bijvoorbeeld niet giftig maar de meeste andere rood gekleurde bessen zijn dat in meer of mindere maten vaak wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *