Hond Blaffen Afleren

blaffende hondHonden kunnen om verschillende redenen blaffen. De meest voorkomende type blaf zijn:

 • Waarschuwings blaf: je hond blaft om je te waarschuwen dat hij iets vreemds gezien of gehoord heeft.
 • Verdedigings blaf: Je hond blaft om iets waar hij bang voor is of om andere reden niet leuk vindt weg te laten gaan.
 • Aandachts blaffen: Je hond wilt aandacht.
 • Frustratie blaf: Je hond is in de war, gefrustreerd of gestrest.
 • Vervelings blaf: Je hond blaft om zichzelf te vermaken

Om van het blaffen af te komen is het belangrijk om te weten waarom je hond blaft. Vervolgens kun je die oorzaak aanpakken. Als je alleen het blaffen aanpakt zonder iets aan de oorzaak te doen kun je ander ongewenst gedrag creëren. Het probleem voor je hond is er dan namelijk nog steeds. Pas daarom op met ‘snelle oplossingen’ zoals de anti-blafband.

Bekijk per oorzaak waarom je hond blaft en of het gewenst is. Zo is het voor de een prettig om gewaarschuwd te worden als er iemand het erf op loopt, en voor de ander vervelend omdat er nu eenmaal continu mensen voor de deur langs lopen. Als jij een hond hebt die ongewenst waarschuwt kun je hem het beste een alternatief gedrag aanleren. Bijvoorbeeld voor “balgekke” honden het naar jou toe brengen van een tennisbal die je vervolgens voor ze weg gooit.

Pas er mee op dat blaffen vaak zelfbelonend is, dus puur het blaffen negeren werkt meestal niet. Heb je een ander commando gegeven en blaft je hond door, of blaft hij om aandacht, probeer dan hetgeen waar hij voor blaft weg te nemen. Blaft je hond bijvoorbeeld om eten zodra je richting de voerbak loopt, ga dan stil staan of doe zelf een stapje terug. Zodra je hond stil is kun je weer verder lopen.

Probeer zodra je aan het trainen bent om ongewenst blaffen ook op andere momenten te voorkomen. Blaft je hond bijvoorbeeld altijd in de tuin, laat hem dan nu even niet alleen de tuin in.

Zodra je de oorzaak aangepakt hebt zul je zien dat het blaffen ook ophoud. Lukt het je zelf niet om de oplossing te vinden, vraag dan een goede gedragstherapeut om hulp.

52 Reacties op Hond Blaffen Afleren

 1. Patrick Claassen schreef:

  Hallo,
  Onze hond, een boomer van bijna 6 maanden, blaft ’s morgens als hij boven waar wij slapen een geluid hoort. Vanmorgen moest onze zoon om zes uur naar de wc. Toby, onze hond, begon direct met blaffen. Meestal 2x kort achter elkaar. Dit hield aan tot aan het moment dat wij opstonden.
  Hoe kunnen wij hem leren, hier mee op te houden?
  Alvast bedankt voor de reactie.
  Patrick

  • cleo schreef:

   Hallo Patrick,
   negeren is meestal de meest effectieve oplossing. Het is aantrekkelijk om bijvoorbeeld naar beneden te roepen dat je hond stil moet zijn. Maar waarschijnlijk blaft jouw hond omdat hij de nacht wel lang genoeg vindt en nu zin heeft om iets te beleven. Iedere vorm van aandacht, ook een poging tot ‘straffen’, kan dan als iets positiefs gezien worden en kan dus het blaffen belonend maken. Vooral bij jonge honden verdwijnt dit gedrag vanzelf als het genegeerd wordt.

 2. Roger Ubags schreef:

  Wij hebben 3 Tibetaanse terriërs. 1 reu en 2 teefjes. reu is gecastreerd. Ze zijn overdag niet vaak alleen. Als ik overdag wegga liggen ze rustig in een hoek en beginnen pas te blaffen als ze me zien. Alleen als we s avonds weg willen, dan blaffen ze aan een stuk. Lampen laten we branden, muziek aan, gordijnen dicht, een bot geven. Ik wil niet aan de anti blaf band, maar zou niet weten hoe ik dit kan oplossen. Heeft iemand tips?

  • cleo schreef:

   Grote kans dat je honden last hebben van verlatingsangst. Dit klinkt misschien raar, aangezien ze overdag nergens last van hebben. Honden kunnen echter heel goed onderscheid maken en het zou bijvoorbeeld heel goed kunnen dat ze ’s avonds een keer ergens van geschrokken zijn waardoor de ‘avond verlatingsangst’ is ontstaan.
   Als je je honden stap voor stap leert dat er niets aan de hand is als je ’s avonds weg gaat zal het blaffen hoogstwaarschijnlijk stoppen. Zie ook het artikel over verlatingsangst voor tips over hoe je dit aan kunt pakken. Heel veel succes.

 3. Ellie schreef:

  Mijn kruising yorkterrier/jackrussel is nu 14 maanden. Sinds enkele weken blaft zij constant tegen mensen en honden die zij niet kent. Zij is niet te stoppen. Het begon tijdens een wandeling in het donker maar vandaag deed ze het ook bij daglicht.
  Afleiden, vermanend toespreken, wegtrekken help allemaal niet. Ik overweeg nu een antiblaf band.
  Graag uw ideeën over deze situatie.
  Dank u wel.
  Vr. groeten,
  Ellie

  • cleo schreef:

   Hallo Ellie,

   zoals ik hierboven beschreven heb kan het blaffen meerdere oorzaken hebben, het is van een afstand moeilijk om te beoordelen waarom je hondje blaft. Ze zou angstig kunnen zijn, het zou namelijk heel goed kunnen dat je hondje weer een angstfase mee maakt want dat klopt bij de leeftijd. Zie ook dit artikel over angst bij honden.
   Maar het zou ook frustratie kunnen zijn omdat ze wil spelen en aan de lijn zit.

   Ik raad mensen af om een antiblaf-band te gebruiken, zie dit artikel over de nadelen van een anti-blafband.

   Mijn advies is om als je er zelf niet uit komt een gedragstherapeut in te schakelen zodat jullie samen de oorzaak van het probleem aan kunnen pakken en niet alleen het resultaat.
   Succes.
   mvg
   Cleo

  • Maria schreef:

   Waterspuit. Naar hem spuiten als ie blaft.
   meestal hoef je dat maar even te doen, daarna is alleen naar de spuit kijken al voldoende …

 4. Nicole schreef:

  Hallo, wij zijn ondertussen een beetje radeloos! Onze bruine labrador van 1 jaar blaft volgens de mensen uit de buurt bijna heel de dag als wij zijn gaan werken. Ondertussen heeft er iemand al 5 keer de politie gebeld en zij dreigen nu zelfs met boetes voor overlast.
  Onze hond heeft een ruim buitenhok + een binnenhok (waar hij volgens ons amper in gaat). Soms geven we hem een been als we hem in zijn kot steken als afleiding, maar daar komt hij niet aan tot hij weer uit zijn kot mag. Zijn drinkenbak gooit hij onmiddellijk omver, speelgoed kijkt hij niet naar, …
  We zijn echt ten einde raad …
  We kunnen hem ook niet binnen houden, want daar zou hij dingen vernielen!

  • cleo schreef:

   Hallo,

   je beschrijft exact verlatingsangst, zowel het sloopgedrag binnen als het compleet niets willen buiten en het constante blaffen komen daar vrijwel zeker uit voort. Lees ook dit artikel over verlatingsangst.
   Ik zou je aanraden om met een goede gedragstherapeut te kijken of deze verlatingsangst op te lossen is. Dat is het beste voor jullie, jullie hondje en jullie buren.

   Succes!

  • inge schmitt schreef:

   Ik denk dat je hond niet alleen kan zijn, het zijn roedeldieren, Laat hem ns met n uitlaatservice mee gaan dan krijgt hij aandacht en beweging.

  • Noëmi schreef:

   Het is nu anderhalf jaar later, maar misschien lees je dit toch nog. Ik ben een groot fan van Cesar Millan en ik heb 2 keer een show van hem gezien. De laatste keer werd ook verlatingsangst behandeld en het was zo simpel dat het leek alsof er een gloeilamp boven mijn hoofd aanging.
   Honden zijn roedeldieren, maar ze willen ook graag goed voorgelicht worden door de baas. Dus als je weg gaat en je hond volgt je overal (teken van onrust voor je weggaat) en je trekt zo de deur achter je dicht heb je de hond eigenlijk voorgelogen. Doordat de hond je volgde en je dit toeliet dacht de hond dat hij mee mag.
   Maar als je beneden komt, de hond uitlaat en daarna de hond op een rustige plek legt en wacht totdat hij rustig wordt en dan pas de andere dingen gaat doen (tas inpakken enzo) en daarna pas weggaat is de kans groot dat je hond de boodschap begrepen heeft: Baasje wil dat ik hier rustig blijf wachten. Wel verstandig om “het rustig op de plaats blijven en pas weglopen als de hond rustig is” goed op te bouwen en te oefenen.

   PS. Mijn eigen hond had jarenlang verlatingsangst en bij haar werkte dit.

 5. helga schreef:

  Wij hebben sinds eind september een hond van 1 jaar oud. Ik ben zelf 7 weken thuis geweest en heb haar veel uitgelaten en met haar gespeeld. We hebben nog een huisgenoot die er altijd is. En mijn partner is doordeweeks ook vaak thuis. De hond is daardoor nooit alleen. Sinds half november werk ik weer en is het uit laatste anders. Het probleem van Veel blaffen om aandacht begint vanaf het moment als wij ’s avonds hebben gegeten (dan is ze natuurlijk al uitgebreid uit geweest, heeft gegeten etc.). Als ik ’s avonds thuis ben, moet ze spelen, continu aandacht en mag ik niet op mijn stoel blijven zitten. Als ik op de grond ga zitten, of ik speel of niet, dan stopt ze. Totdat wij naar bed gaan. Ik word er langzaam aan erg hopeloos van. Want het duurt nu al 4 weken en vooral op maandagen is het een probleem (in de weekends is ze rustig, want dan heeft ze me, de hele dag). Hoe leer ik dit gedrag nu af?

  • cleo schreef:

   Het klinkt alsof je hond blaft om aandacht, zodra je er op in gaat beloon je dat en blijft het gedrag dus. Wat je kunt proberen is een combinatie van negeren en afleiden.
   Zorg dat je hond zichzelf kan vermaken door hem bijvoorbeeld een gevulde kong, een eetbare kluif of een gevulde snackbal te geven. Als hij vervolgens toch gaat blaffen kun je daar het beste niet op in gaan.
   Is dit niet vol te houden omdat je hond toch de hele avond blaft bouw het dan in stapjes op, door hem eerst alle aandacht die hij wil te geven en het half uurtje voordat je naar bed gaat niet meer. Zodra dat goed gaat kun je van dat half uurtje een uur maken, enzovoorts.
   heel veel succes!

 6. Deborah Terlouw schreef:

  Hallo, wij hebben sins kort een adoptie jackrussel van 11 jaar. Wij hadden er al 1 van 14 jaar het gaat allemaal goed samen maar als ik hem mee neem naar de manege moet ie een uurtje in de auto blijven. (hij zit dan in een bensch) Zodra ik uit beeld ben begint ie met blaffen. Mijn oudere hondje zit daarnaast en wordt daar ook zenuwachtig van (hijgen) terwijl die gewoon ging slapen als ik een uurtje weg bleef.
  Ik heb thuis ook een bensch staan vanwege mijn oudere hondje die ging de laatste tijd als ik wegging ook blaffen en sprong overal overheen als wij er niet waren. Sinsdien doe ik haar in de bensch als ik wegga en daardoor blaft ze niet meer. Ik had gehoopt ze naast elkaar (met scheidingswandje) in de bensch te doen als we weggaan. Ook thuis eerst regelmatig even samen in de bensch gedaan. Niks aan de hand maar zodra ik wegga begint ie weer met blaffen. Ik zat te denken aan een antieblafband maar na het lezen van informatie zie ik daar toch liever van af. Wat kan ik doen?????
  Groetjes Deborah

 7. Lea van 't Schip schreef:

  Ik heb een griekse dame die vaak blaft een soort van woewwoew en dan vooral als ze blij is. We gaan naar buiten, of ik krijg eten. Of het vrouwtje komt thuis die dingen.
  ze doet het ook als ik de cavia’s eten geef dus dat is dan weer aandacht vragen.

  Zo overdag vind ik het allemaal nog niet zo erg maar ze doet dit ook heel vroeg in de ochtend als ik haar ga uitlaten. dat is meestal zo rond 5.45 zeg maar en vind dat er vervelend voor de buren en het irriteerd mezelf ook. Zou fijn zijn als ze minder gaat blaffen door te leren te stoppen als ik haar dat zeg.
  hondje is sinds 25 oktober 2014 in Nederland en zelf heb ik haar sinds 13 dcember 2014.

 8. Ariadne schreef:

  Onze puppy van 8 maanden gaat als wij gaan slapen in een bench om te slapen. Echter blaft hij als vanaf een uur of 5 in de ochtend. We laten hem vervolgens uit de bench en gaan weer naar bed om te slapen. Vervolgens gaat hij onze katten pesten. Wat kunnen we hieraan doen?

  • Lotte schreef:

   Hoi Ariadne,

   Je moet het geblaf negeren als het niet stopt dan kan je uit je bed stappen en voorbij hem lopen zonder hem ook maar een haartje aandacht te geven. Daardoor zal hij misschien denken dat dat de foute maner is om aandacht te krijgen.
   Veel succes!

   LotteXXX

 9. Marc schreef:

  Hoi,

  Mijn Labrador pup blijft blaffen terwijl ze in de bench zit, vooral savonds als we gaan slapen.
  Ze gaat de bench in, wordt daarvoor beloond, alles lijkt dan goed te gaan, maar als we weg van de bench zijn gaat ze helemaal los, alsof er ergens een potje energie open getrokken is.
  mijn pup wordt er pas ingelegd als we gaan slapen en pup geeft bij het ingaan van de bench nog aan dat ze wil slapen.

  Kan iemand mij helpen?

  Groetjes Marc

  • netty schreef:

   ik heb eerst een nacht bij de bench geslapen,toen op de bank bij de bench en zo steeds verder van de bench,de 5de nacht heb ik in de woonkamer achter de bank geslapen uit het zicht van de hond,daarna ben ik naar de slaapkamer gegaan.Gaat nu perfekt en haal de hond pas uit de bench als ik zelf koffie op heb en ga dan direct met hem uit.
   Groetjes Netty

 10. Whitney Evertz schreef:

  Hallo allen, ik hoop dat iemand mij kan helpen. Wij hebben een 4 maanden jonge golden retriever puppy in huis en sinds een week of 3 blaft hij zo nu en dan en ik meen dat dit blaffen is om aandacht en verveling. De pup is zeer speels en wilt dan ook constant spelen, echter willen we natuurlijk ook eens rustig op de bank zitten. Daarnaast blaft hij ook constant als we met zijn alle aan het avondeten zitten. Is er iemand die een manier weet om dit onder controle te krijgen? Alvast bedankt. Mvg, w. Evertz

  • Marcella de Backer schreef:

   Beste ,
   Wij hebben een schat van een pup van 6 maanden (ras slovensky cuvac ) . Hij kan alleen binnen zitten , doet niks stuk , is rustig ….Nu het probleem : Als wij gaan werken moet de hond buiten , vrij in de tuin . Ik zet hem ’s morgens steeds op dezelfde manier buiten nl met twee Gevulde Kongs en zeg altijd Witse buiten spelen . Hij is steeds rustig als ik vertrek . Hij maakt niks stuk buiten en heeft speelgoed liggen . Volgens een buur (welke niet de makkelijkste zijn ) zou hij constant blaffen en jammeren als we gaan werken zijn . Ik weet natuurlijk niet of dit klopt . Mijn ma komt soms eens langs als we weg zijn en zij zegt dat hij meestal rustig ligt aan schuifraam . Soms eens blaft maar ja is ook een hond he . Kan ik iets doen moest dit dan toch kloppen dat het veel is ? gr Marcella

   • Marcella de Backer schreef:

    oeps verkeerd geplaatst blijkbaar .moest bericht zijn gewoon sorry .Wij hebben dit volledig genegeerd en pas aandacht gegeven als hij niet blaft .

 11. saskia rietveld schreef:

  Onze boomer pup van inmiddels 9 maanden blaft sinds een week als zij s avonds de bench in moet . Wat kan ik het beste doen. Negeren???

 12. Jasmijn Pas schreef:

  Hallo,
  Wij hebben een Franse Basset van ongeveer 6 maanden oud. Onze hond blaf steeds bij nutteloze dingen. Soms kan hij zeer kalm zijn en dan hoor je hem bijna niet. Maar eens we in de zetel zitten (vaak s’avonds) dan brengt hij speeltjes en blaft. Ook wanneer iemand met de gsm al bellend rondloopt in huis, dan is hij daar om aan je been te staan blaffen. Dit zijn duidelijk aandachts blaffen… erg vervelend namelijk. We hebben wel de fout gemaakt om het speeltje aan te pakken en het weg te gooien of om boos te reageren. Dus eigelijk hij blaft en krijgt zijn zin .. Verder heb ik dit probleem al willen aanpakken door hem pas het speeltje te geven/ een koekje te geven als hij stil is.. Dit probeer ik al een week of twee maar het lijkt niet te helpen… iemand die nog een manier heeft voor dit gedrag? Alvast bedankt

 13. Marcella de Backer schreef:

  Beste ,
  Wij hebben een schat van een pup van 6 maanden (ras slovensky cuvac ) . Hij kan alleen binnen zitten , doet niks stuk , is rustig ….Nu het probleem : Als wij gaan werken moet de hond buiten , vrij in de tuin . Ik zet hem ‘s morgens steeds op dezelfde manier buiten nl met twee Gevulde Kongs en zeg altijd Witse buiten spelen . Hij is steeds rustig als ik vertrek . Hij maakt niks stuk buiten en heeft speelgoed liggen . Volgens een buur (welke niet de makkelijkste zijn ) zou hij constant blaffen en jammeren als we gaan werken zijn . Ik weet natuurlijk niet of dit klopt . Mijn ma komt soms eens langs als we weg zijn en zij zegt dat hij meestal rustig ligt aan schuifraam . Soms eens blaft maar ja is ook een hond he . Kan ik iets doen moest dit dan toch kloppen dat het veel is ? gr Marcella

 14. Lia schreef:

  Onze Hond is er niet meer , maar op pas hondje van 2 is met onze hond groot gebracht .
  Als ik nu weg ga blaft hij alles bij elkaar , hoe moet ik dit oplossen .
  Buren klagen nu al na 4 Dagen .
  HELP HELP ?

 15. melanie schreef:

  Hallo,
  Wij hebben een shih tzu. Elke keer al we hem buiten laten in de tuin beging hij te blaffen naar alles wat hij ziet en hoort. We hebben ons een hondenfluitje aangeschaft maar zonder resultaat. De buren vinden dit ook vervelend. Hoe kunnen we dit oplossen?
  Alvast bedankt

 16. milly schreef:

  Mijn shiba inu van 8 jaar blaft ALTIJD als mijn zoon (19) thuis komt of naar boven komt. Weet niet meer wat te doen. Ik wordt hiet wakker door en kan niet meer slapen.

 17. René de Bruin schreef:

  We hebben een gecastreerde Duitse herder van 4,5 jaar, die bij het zien van een kat in de tuin, volledig uit zijn plaat kan gaan en dan zeer hard blaft, staart en rugharen gaan fier omhoog.

  Hij ruikt het konijn van de buren en vertoont dan hetzelfde gedrag.

  Onze achtertuin ligt aan een vijver en aan de andere oever van een vijver ligt op 30 meter een een vrij intensief gebruikt wandel- en fietspad… Als daar mensen met hun hondje langslopen, laat hij ook overduidelijk horen dat hij er niet van gediend is.

  Ik kan hem laten zwijgen en zijn gedrag temperen maar dan moet ik steeds zeer assertief corrigeren en moet dan ook binnen 5 meter van de hond zijn, anders werkt het niet….

  Graag zou ik die prikkel om te gaan blaffen/waken willen wegnemen, maar tot op heden is dat niet gelukt….. Het zomerseizoen komt er aan en we willen dan graag de tuindeuren kunnen openzetten, maar echt relaxed met onze hond in de tuin zitten zit er dus niet in…..

  Wat kunnen we er aan doen?

 18. samantha schreef:

  via te googlen, kwam ik hier terecht, omdat ik eigenlijk op zoek was hoe ik mijn 2 honden moet corrigeren, ik zal ze in het kort omschrijven, ze zijn nu 6 weken in nederland, ze zijn nu 1 jaar en een 10 maanden. ze zijn geboren en opgegroeid in roemenie op een open veld met veel honden. brood als voedsel gehad. hier binnen zijn ze lief, lopen sinds kort redelijk aan de riem, maar gaan heel erg tekeer als we vooral honden tegen komen, soms ook mensen. hoe kan ik hun het beste helpen?

 19. maria schreef:

  Hoi hoi

  Ik Ben maria en woon samen met mijn zoontje op een flat en hebben een Jack Russell van 3 en hij blaft eigenlijk De hele dag als er iemand komt of als hij iets hoort en als we weg gaan van huis blaft hij de hele tijd tot we weer thuis komen en als hij andere honden ziet ook wat kan ik hier aan doen zit echt met me handen in me haar tv en radio aan helpt niet en voor een gedragsterapeut heb ik helaas geen geld hoop dat iemand me kan helpen

 20. pauline schreef:

  Wij hebben ruiten tot aan de grond. Onze pup kijkt nu steeds vaker naar buiten en ziet dan bewegende blaadjes buiten, maar ook kinderen spelen.
  Hierdoor gaat ze steeds vaker blaffen. Wat kunnen wij hier tegen doen? De ruiten afplakken doe ik liever niet.

 21. Sonja Willems schreef:

  Hoi, sinds een dag of 3 blaft onze hond (teckel)constant s nachts, we worden er haast gek van, de aanleiding waarom hij dat doet is ons een raadsel, er is niks verandert in huis of in zijn slaapomgeving.
  Heeft iemand raad voor hem dit terug af te leren, zodat hij en wij terug rustige nachten krijgen.
  Mvg
  Sonja

  • chaja schreef:

   Wij hebben dit al 2 weken voor met onze lhasa apso , hij zit in een bench en zo rond 4 – 5 uur s morgens begint hij te blaffen en janken . er is ook niets veranderd , hij slaapt s nachts wel in zijn bench en wil het toch nog even aanhouden . Ik weet me ook echt geen raad meer , om zot van te worden . Ik sta ook niet altijd direct op , maar je bent natuurlijk wel wakker en ligt daar dan naar te luisteren … is het bij jullie al beter ?

 22. chaja schreef:

  Wij hebben een lhasa apso van 16 maanden, heeft tot over een 2 tal weken altijd heel goed geslapen , hij werd pas wakker als wij naar beneden kwamen , hebben hem nooit vroeger gehoord . Hij zit s nachts wel in zijn bench . Nu is hij al 2 weken rond 4 u s morgens aan het blaffen en janken , weet het echt niet meer !Ik ga er ook nooit direct naartoe , maar ik kan dan niet meer slapen en als ik er na een uur naartoe ga, dan is hij kletsnat van te kwijlen . Ik vraag me af , hoe dit zo plots komt ! weet me echt geen raad meer , is echt lastig ! Ik laat hem dan buiten , maar als ik dan weer in mijn bed wil kruipen dan staat hij te krabben aan de deur ! EN in zijn bench terug steken is geen optie … Wie weer raad ? Alle info is welkom .

 23. Ludwina schreef:

  Hallo,

  Wij hebben een border van 9 maanden, super toffe hond, maar als we vertrekken blaft hij en houdt hij ons tegen door aan onze kleren te trekken. Ook zodra we de sleutels nemen, of schoen aan trekken of de jas, dan begibt het nerveuze geloop naar de keukendeur en voordeur. Ook smorgens in de bench blaft hij zodra mijn man vertrekt tot de deur toegaat, omdat hij de sleutels hoort.
  Iedereen is natuurlijk wakker want dan is het 5 uur.
  Ik heb al een aantal trukken geprobeerd zoals tijdens de dag schoenen aantrekken en in huis blijven, de sleutels vastnemen, maaar niet weg ggaan, jas aantrekken, oefening blijven en naar de deur gaan en dan pas opendoen. Maar het blijft duren, ook als we de trap,op gaan.
  Dit is ondertussen ongeveer 4 maanden aan de gang want mijn man mocht in het begin s ochtends alles doen, hij zei niks in zijn bench.
  Ik word een beetje hopeloos.

 24. G Denekamp schreef:

  Ik heb enYorkje van 14 maand.
  Van pup af aan gaa hij met e mee in e fietsmand (voorop). de atste maand blaft hij aa een stuk door als hij er in zit.
  Ik kan hem ff afleiden , kan hen straffen hij gaat maar door
  Wie weet raad?

 25. natalie schreef:

  beste,
  ik heb een oud duitse herder , die heel braaf is het enigste wat ons stoort is als we op de hondenschool toekomen is dat ze blaft naar elke hond , niet gemeen maar voor aandacht .het is een zagende blaf.hoe kunnen wij dat afleren .
  mvg natalie

 26. andy roofthooft schreef:

  beste,

  Mijn bovenbuur heeft een witte poedel, deze hond blijft onophoudelijk blaffen en janken als deze alleen zit. Is er een manier om deze hond dit af te leren anders moet deze verwijderd worden uit het appartementsgebouw omdat de toestand onhoudbaar is. Vaak blijft deze hond de hele nacht aan 1 stuk door blaffen en janken.

  MVG

  Een wanhopige flatbewoner die horendol wordt van die vervelende poedel.

 27. Karin schreef:

  Hoi,

  Ik heb een jack russel van 13maanden en zodra ik smorgens ook maar met 1 voet de grond raak bij het opstaan dan blijft hij maar blafjanken miepen noem maar op. Hoe pak ik dat aan dat ik gewoon kan opstaan zonder gedoe. Het negeren lukt dus niet of ik nou gewoon eerst ga douchen of nog was ophangen of maakt niet uit wat. Als ik geluk heb is hij even stil maar owee dat ik mn voet op de trap zet dan begint t feest weer compleet opnieuw.

  Grtz kari

 28. Anne schreef:

  wij hebben sinds twee weken een lief ruwhatig teckeltje van 10 maanden. Ze is vrolijk en aanhankelijk, moet nog wennen aan een aantal dingen , fietsers auto’s, maar op zich gaat dit goed. Echter nu kwamen we bij vrienden die een lieve Labradoodle hebben en het ging helemaal mis, onze hond ging echt vreselijk blaffen . Wij waren al in huis toen de Labradoodle terug kwam van een wandeling. We wisten niet wat we moesten doen. We zouden het echt fijn vinden om onze hond gewoon mee te kunnen nemen naar vrienden die ook een hond hebben.

 29. Melissa schreef:

  Hallo,

  Sinds gisterem hebben wij de 3 jarige Moos in huis. Het is een Bodeguero. Moos komt van iemand anders die hem niet meer kom verzorgen. Hij heeft ons de hele nacht wakker gehouden met blaffen, hard aan de deuren krabben, dus uiteindelijk na de hond vaker naar zn plek te hebben gestuurd hebben we de deur open gezet en zijn plek in de slaapkamer gelegd. Hij bleef rondlopen, op het bed springen e.d. niks helpt en het is vermoeiend.. heeft iemand ervaring/suggesties?

 30. Tari schreef:

  Ik heb een langharige dwergteckel, een superlief en aanhankelijk beestje. Soms teckelmanieren maar goed, dat vind ik niet erg. Wat ik wel erg vind, is dat ze in de tuin loopt te blaffen naar mensen/honden/katten die op een afstand komen van onze tuin. Als er aan de omheining iemand komt, vind ik dat ze mag waken maar niet als er nog minstens 5 meter afstand tussen zit. Achter de omheining is immers haar terrein niet. Hoe kan ik dit oplossen? Komt er iemand aan de voordeur, doet ze dit niet!

 31. Maurice schreef:

  Wij hebben 2 honden,een van 6 jaar en een van 5 maanden. Vanaf de eerst nacht dat we de pup hadden stonden de buren aan de deur… Nee snachts moet het stil zijn… ok begrijpelijk, dus alles aan gedaan om haar snachts stil te houden want owee als ze blaft..,Dan stonden ze weer aan de deur. Uiteindelijk is ze snachts zo goed als stil, maar nu komen de buren weer steeds klagen als we met de oude een rondje gaan lopen…De pup mag immers niet zover dus die loopt van te voren, krijgt haar eten, en gaat uit zichzelf naar de bench, De hond blaft het is niet om uit te houden, elke dag moeten wij ons huis uit. De pup schijnt het niet te doen als de oude thuis blijft, dus dat maakt bench training en het alleen zijn ook weer moeilijk …we hebben alles geprobeerd en sinds we de pup hebben nog geen normale nachtrust meer gehad… Volgens de buren moet de hond toch maar meelopen, of een blafband om, of de kelder of de stal in… Maar ja dan hoor je de hond in de zomer weer als de buren buiten zitten.

 32. Liesbeth schreef:

  Hallo
  Wij hebben een schapendoes van 4 mnd, en we hebben een volwassen hond van 8 jr, nu wordt de pup om 6.00 uur uitgelaten voordat mijn man naar zijn werk gaat, alleen vanaf 6.45 uur begint ze te blaffen en janken, als ik haar in de bench doe blaft ze aan een stuk door , om 8.00 uur laat ik haar uit en doe haar daarna in bench en ga met andere hond lopen, ze blaft dan aan een stuk, wie heeft er tips??!

 33. jacqueline visser-helbig schreef:

  Hoi,
  Ik heb 2 mopshonden, een reu van 4 en een reu van 1 jaar.
  Nu het wat mooier weer wordt kunnen ze wat meer naar buiten in de tuin. Maar met name mijn oudste mops blaft veel in de tuin.
  Wat kan ik hier aan doen om dit te veranderen

 34. Vera schreef:

  Ik hen een puppie een boomertje van 6 maanden maar elke morgen begint hij te blaffen en te janken zodat ik dan hals overkomen moet opstaan zodat de buren onder me geen last hebben hoe kan ik hem dat afleren hij slaapt in de benche

 35. Petra Dijkxhoorn schreef:

  Hoi, onze hond blaft heel erg als hij in de tuin is. Alles wat hij hoort, daar reageert hij op. Hoe kan ik dat afleren? Vind het vervelend voor de buren, maar ik erger me er zelf ook aa. Het maakt niet uit of wij binnen zijn of ook buiten.

 36. Ruud Blommaert schreef:

  Wij hebben een jonge hond (5 maand) een steevast om 06:00 begint hij met blaffen (id bench)

  Wij willen dit graag verschuiven naar 07:00 (iets langer slapen :-))

  Graag tips hoe we dit moeten doen? Kwestie van negeren voor een #dagen/weken??

 37. Lynda schreef:

  Wie kan mij helpen. Mijn hond blaft altijd wanneer de voordeur bel gaat, wanneer er aangeklopt wordt of iemand voor het huis langs loopt. Ze blijft ook blaffen en stopt niet meer. Ik zou dit graag willen oplossen maar weet niet hoe.
  Groeten, Lynda

 38. Pien schreef:

  Hallo,
  Onze hond een border terriër van 6 maanden blaft als er iemand voorbij komt lopen. Wij wonen namelijk langs een straatje, en telkens als er iemand voorbij komt (met of zonder hond) begint ze heel erg te blaffen. Wij zouden dit graag willen oplossen maar weten niet hoe.
  Groetjes Pien

 39. Miranda schreef:

  Hallo,
  Onze labrador is nu 9 maanden oud en sinds een maand of 2 is hij heel erg aan het blaffen. Met de bench heeft hij nooit problemen gehad savonds gaat hij er gewoon in tot een uur of 7/8 hij blaft dan niet niks. Nu doet die vooral als wij op de bank zitten heel erg blaffen ( wij denken voor aandacht) want als je hem dan aait of ze balletje laat pakken is het goed. Het blaffen word steeds erger en als je er wat van zegt dan geeft de altijd nog een blaf of een piep terug? Op curus zijden ze om hem in de bench te doen (voor 5 min) dan is hij ook goed stil? Zodra we hem eruit laten begint het weer. Hij is onderdanig, rolt op ze rug etc ook kruipt hij dan onder de tafel, en nog blijven blaffen.. weet iemand raad?!?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *