Nadelen van de anti-blafband

anti blafbandHeb jij een hond die blaft en heb je daar ondertussen genoeg van? Ben je hier door van plan om een anti-blafband aan te schaffen? Denk daar alsjeblieft dan na het lezen van dit artikel nog eens goed over na! Vaak doet een anti-blafband namelijk meer kwaad dan goed.

Een anti blafband werkt door de hond te straffen als hij blaft. Hoe dat gedaan wordt verschilt per type. Over het algemeen zijn er vier verschillende soorten te onderscheiden. Anti-blafbanden die werken met ultrasoon geluid, trillingen, spray of met ‘impulsen’.

 • Ultrasoon geluid: Als de hond blaft produceert de band een geluid dat voor mensen niet hoorbaar is, maar voor de hond wel. Het geluid is voor de hond onprettig en heeft als doel om de hond te laten schrikken. Het is bij deze banden dus zo dat als er meerdere honden in huis zijn ze allemaal gestraft worden als er een blaft. Daarnaast is het zo dat honden die niet bang zijn voor geluiden aan deze banden wennen waardoor ze niet werken.
 • Trillingen: Als de hond blaft gaat de band trillen, ook wel vibreren genoemd. Sommige honden schrikken hier van waardoor het blaffen stopt. Afhankelijk van je hond zal hij het trillen eng (blijven) vinden of er aan wennen. Als hij het eng blijft vinden wordt hij door de band gestraft als hij blaft, als hij er aan went zal de band geen effect hebben.
 • Spray: Als de hond blaft sprayt de band vloeistof naar de hond, al dan niet met een geurtje. De meeste honden vinden dit onprettig en ervaren het dus als straf.
 • Stroom schokken: Als de hond blaft geeft de hond een stroom schok, vaak ook impuls genoemd. Veel fabrikanten proberen u te laten geloven ‘deze kleine schokjes’ echt geen pijn doen. Studies hebben echter aangetoond dat de hoeveelheid stress die een hond heeft na het krijgen van deze ‘lichte schokken’ wel degelijk toeneemt. Deze band zal voor de meeste honden als de zwaarste straf ervaren worden.

Al deze types anti-blafbanden werken alleen als de hond het effect dat de band geeft bij het blaffen als onprettig ervaart. Met andere woorden wordt de hond automatisch gestraft als hij blaft.

Het nadeel van het afleren van blaffen met behulp van straf is dat het blaffen misschien stopt, maar het achterliggende probleem niet opgelost is. Bijvoorbeeld, veel honden die blaffen als ze alleen thuis zijn doen dit omdat ze angstig zijn of zich vervelen. Als je zo’n hond een anti-blafband om hangt zal hij misschien afleren om te blaffen, maar hij zal alleen thuis zijn niet prettiger vinden. Vergelijk het maar met het straffen van een persoon omdat hij huilt. Het lukt hem misschien om zijn tranen te bedwingen, maar dit maakt het verdriet niet minder. Het is beter om de oorzaak aan te pakken. Dit kost misschien meer tijd, maar is beter voor de (geestelijke) gezondheid van je hond. Ook oudere honden kunnen vaak nog veel leren.

45 Reacties op Nadelen van de anti-blafband

 1. Nienke Kramer schreef:

  Hallo,
  Ik heb even een vraag. Ik heb 2 kleine hondjes. 1 chihuahua en 1 kruising chihuahua/dwergpincher.
  De chihuahua/dwergpincher jankt echt de hele dag door, er zit soms 5 sec rust tussen en het begint weer. Ik heb van alles geprobeert maar het werkt gewoon niet. Weten jullie wat ik hieraan kan doen? Ik was van plan een antiblaf band te kopen voor dat gejank. Ik word er zo gestresst van. En als ik met hem loop blaft hij naar iedereen, honden, mensen of takjes op de weg. Hij trekt ook heel erg aan de riem. Ik ben er zo flauw van. Terwijl mijn andere hond helemaal niet zo is. Wat moet il hiermee?

  Groetjes Nienke

  • cleo schreef:

   Honden janken niet ‘omdat ze het leuk vinden’, iets levert hem waarschijnlijk hevige stress op, wat je hondje uit door te janken.
   Probeer er achter te komen wat deze stress veroorzaakt. Heeft hij zich altijd zo gedragen of kun je een bepaalde gebeurtenis of een bepaald moment aanwijzen waarop het begonnen is.
   Bij honden die de hele dag gestrest zijn mag je een medische oorzaak nooit uit sluiten. Heb je de problemen al eens bij je dierenarts aangekaart? Deze kan je hondje beoordelen en indien nodig doorverwijzen naar een gedragstherapeut die ook ondersteunende medicijnen voor mag schrijven. Bijvoorbeeld de dierenkliniek in Utrecht (http://www.diergeneeskunde.nl/bezoek/gedragskliniek-voor-dieren/).
   Heel veel succes, ik hoop voor zowel jou als je hondje dat je een goede oplossing vindt

 2. elseline schreef:

  Ik gebruik een blafband vorm mijn soms hysterische hond. Helpt prima hij is veel rustiger als hij zijn band om heeft.

  • cleo schreef:

   Fijn dat je iets gevonden hebt dat voor jouw hondje werkt. Zolang je je maar bewust bent van hoe de band werkt en welke risico’s het gebruik heeft.

  • emilie schreef:

   Dit klinkt nogal zoals mijn (ex straat) hond: bij de bel – of als er iemand voorbijloopt – wordt hij hysterisch en er is niets aan te doen. (hij heeft terriërbloed) Verder zo zoet als wat.
   Mag ik vragen wat voor halsband je hebt gebruikt? Met geur, geluid of schokjes?

   Met hartelijke dank!

 3. evalien vermeulen schreef:

  mijn buurman heeft een antiblafhuisje hangen hoe schadelijk is dit voor mijn honden en mag dit zomaar?

  • cleo schreef:

   Ja dit zou kwaad kunnen. Het huisje zendt op het moment dat een willekeurige hond blaft een geluid uit dat voor mensen te hoog is om te horen maar voor honden niet. Het geluid is ontworpen om voor honden irritant te zijn. Afhankelijk van hoe gevoelig jouw honden zijn voor geluid kan het voor hem dus iedere keer als dat huisje een signaal geeft heel vervelend zijn, ongeacht of hij de oorzaak was. Dus als een andere hond blaft wordt jouw hond ook gestraft, het is hierdoor een nog vervelendere optie dan een hond-specifieke anti blafband. Je hond kan namelijk heel onzeker worden omdat hij geen controle heeft over de uitgedeelde straffen.
   Het gebruik van anti-blaf middelen is helaas toegestaan, dus je buurman mag het huisje daar op hangen.
   Heeft hij het huisje geplaatst omdat jouw honden blaffen of voor andere honden? Als het om jouw honden gaat is het goed om de oorzaak van het blaffen te vinden en om te proberen om die op te lossen. Als het niet om jouw honden gaat kun je hem uitleggen dat dit voor jouw honden, en dus ook voor jou, heel vervelend is. Na een goed gesprek zal hij hopelijk besluiten om het huisje te verwijderen.

 4. Bas schreef:

  Hallo,
  Onze honden, een Stabij en een Heidewachtel sliepen normaal in de gang, onder de trap.
  nadat de muren opnieuw zijn gestuct moesten ze 2 nachten mee naar boven om op de overloop te slapen. dit ging meteen al fout, de Stabij begon te blaffen (ongeveer om de 10 à 20 seconden 1 blaf) tot dat de slaapkamerdeur open ging.
  na de 2 nachten de honden weer in de gang laten slapen, maar het blaffen bleef.
  Door onze werkzaamheden is het moeilijk om door de hond te negeren het blaffen te laten stoppen, omdat dat ons te veel nachtrust kost.
  graag je advies.

 5. Tessa Boumans schreef:

  Hallo,

  Ik heb een ACD en hij blaft nogal veel en heel erg schel.
  nu hebben buren geklaagd en dreigen de politie te bellen.

  Ben aan het denken om overdag als wij werken zijn en de hond in de tuin is een blafband te gaan gebruiken.
  Eigenlijk ben ik absoluut geen voorstander, maar wil ook niet dat buren overlast hebben van onze hond.

  Wie kan mij tips geven?
  Max is nogal een gevoelige hond, die al heel snel piept.

  Alvast bedankt,
  Tessa

 6. Damen-Luyckx schreef:

  Wij hebben een Rodesian Ridgeback/Mechelaar, 4 maanden oud en rond de 26 kilo. Als ik een fikse wandeling van minimaal 3 km tot 5 a 6 km (2x per dag) heb gedaan met de hond en we komen thuis gaat hij gigantisch blaffen, komt bij de buren boven de radio en t.v. uit (zit een gang tussen). Toen hij begon te blaffen in het begin, werd er gezegd/geschreven, geef het commando “stil/rustig”, doet de hond dat, geef dan een snoepje. Zo gezegd, zo gedaan, maar het werd van kwaad naar erger. Toen maar de “klikker” erbij genomen, zelfs dat helpt niet. Hij is dan wel zo gigantisch moe maar hij gaat toch blaffen. Ik moet hem dan proberen te “vangen” zodat ik hem in de bench kan zetten om hem te kunnen laten slapen. Wat hij dan ook meestal wel doet. Maar is toch te gek voor woorden dat ik hem elke keer moet “vangen” omdat hij blaft? Hoe kunnen wij dit thuis oplossen??? B.v.d.

  • M.M schreef:

   Voor een pup is het niet goed zulle grote afstanden te lopen…
   Beter 10 x per dag 10 minuten dan 2x zulke afstanden als wat jij doet..dier is nog vollop in de groei die kan flink spierpijn hebben.

 7. Lindy Pomper schreef:

  Ik heb 2 honden die blaffen wanneer de bel gaat of wanneer er iemand binnenkomt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit stopt? Als ik met de honden aan het spelen ben dan blaft er continu 1 de andere stopt dan met spelen. Wat kan ik hieraan doen?

 8. Krisje schreef:

  Wij hebben een keeshond die ook constant blaft. Zelfs midden in de nacht terwijl er niks is blaft hij. Ook als we er gewoon bij zijn.
  Nu hebben we een antiblafband voor gaan halen maar dit lijkt helemaal niet te werken.
  Hij blaft gewoon vrolijk verder en soms begint hij gewoon te krijsen. Als een varken dat geslacht wordt.
  We gaan problemen krijgen met de buren als we hier geen oplossing voor vinden.
  Wie weet wat we nog kunnen proberen?

 9. Monique schreef:

  Hoi,
  We hebben twee american Bulldogs(broer & zus ,hij is geholpen)
  De honden komen uit het nest van mijn schoonouders,we hebben het teefje met 11weken gehaalt.en door omstandigheeden het mannetje toen hij 1.5 was.Het mannetje werd net als zijn ouders met een antie blaf band(met schocks) gestraft.Ik vind het niet kunnen.Dus toen hij bij ons kwam nu 1.5jaar geleden gebeurde dit meteen al niet meer.Sinds een jaar wonen we niet meer in een flat maar een huis.Meneer kan lekker uit de raam kijken .Eerst begon hij aan te slaan als de deurbel ging of iemand op het terijn komt(wat oke was)maar nu blaft hij bij alles of iedereen die langs het raam komt (dus niet op ons stuk maar vooren op de stoep)
  Nu ben ik ondanks dat ik een andere overtuiging heb toch aan het overlegen om zo een band te kopen omdat al mijn andere stafakties niet helpen.Dus hoor graag wat ik nog kan probeeren zo dat het band niet nodig is.HELP!!!

  • kelly schreef:

   Je zegt al dat het oké was als de hond blaft wanneer de bel gaat of mensen komen
   hier zal het ook fout zijn gegaan omdat het niet duidelijk genoeg is wat wel en niet mag
   ik zelf wil gewoon niet dat mijn honden aanslaan
   en het kost even geduld tijd en energie om het ze te leren dat het ook zonder blaffen kan allemaal
   Negeren is geen optie want de hond krijgt altijd een beloning
   Hij blaft en het gene waar hij naar blaft verdwijnt
   Of komt gezellig binnen krijgt een aai over de bol en de beloning is weer binnen
   Ik laat mijn honden in het begin de riem om
   of een halsband met een stuk touw eraan is ook een optie
   Ik zelf gebruik hiervoor een trainingslijntje
   Waar ik ook mee de honden gewoon uitlaat
   Wat ik doe op het moment dat de bel gaat en de hond blaft corrigeer ik hem met de riem en duidelijk foei of stil wat je gebruikt dat hij duidelijk snapt wat je bedoelt
   Je kan zelf bepalen welk woord je het makkelijkste vind
   zelf zeg ik stil hiermee weten ze altijd wat ik bedoel
   Mijn Bezoek wacht maar even iets langer voor de deur tot ik mijn honden rustig heb

   Dit kun je ook met je partner doen de een belt steeds aan de ander corrigeert

   Ik beloon mijn honden als ze stil zijn want dit wil ik hebben zelf hou ik het belonen beetje spannend zodat ze het ook leuk gaan vinden
   Zo is het de ene keer braaf dan braaf met een klopje
   En af en toe iets lekkers

   Als de hond snapt wat de bedoeling is
   Tenminste zo doe ik het 😉
   En zich netjes gedraagt laat ik plots een snoepje vallen zonder hem aandacht te geven zodat hij zichzelf gaat beloont voor zijn goed gedrag
   Zodra je afstand kunt nemen doe je in feite het zelfde
   Je gooit een snoepje richting zijn neus
   De hond denk oohh is dit voor mij en legt een link tussen rustig zijn en niet blaffen kan er iets lekkers komen bij blaffen komt geen beloning
   Dan ga je langzaam afbouwen met iets toe gooien en leer je hem dat dit de Normaalste zaak ter wereld is

   Met naar buiten kijken kun je dat ook zo doen
   Is het voor de hond nog niet helemaal duidelijk dat wanneer je er zelf niet meer naast staat en dan toch vrolijk verder blaft
   doe je dit met een lange riem op meer afstand dat je steeds verder weg gaat en het niet meer nodig is hem te corrigeren maar hem juist kunt belonen voor het goeie gedrag

   Ps. Hier voor is het commando stil ook erg handig de hond snapt wat je bedoelt maar moet ook leren dit uit zichzelf te gaan doen

   Door de hond zichzelf te laten belonen door onverwachts wat lekkers leert hij ook wanneer je er niet bent rustig en stil te zijn

   Je hoeft niet bang te zijn dat hij niet meer waakt wanneer dit nodig is
   een hond voelt heel goed aan wanneer er iets niet goed is en zal dan ook aanslaan dit hoor je dan ook aan de blaf
   Die is dan heel anders en duidelijk ook de houding van je hond veranderd dan

   Hoop je hiermee beetje op weg te hebben geholpen en veel succes ermee 😉

 10. d.j.i.m schreef:

  mijn amm staffort x pitbull
  blaft sinds een paar weken constant als hij in de bench zit als we weg zijn s nachts hoor ik hem niet we wonen in een flat hebben jullie een idee of wat voor bans raden jullie aan
  durf hem nog niet goed los te laten

 11. ilse willemen schreef:

  Onze jonge appenzeller van bijna 7 maanden gaat tekeer als een gek als de kids op de trampoline zijn.
  Deze staat inmiddels afgeschermd want hij beet de rand kapot.
  Hij rent rondjes ond het hek en blaft de hle tijd.
  Binnen doen werkt niet,afleiden lkt niet,corrigeren lukt niet,buitenhok lukt niet,gedragstherapeute had geen oplossing.
  Ik ben bang dat als de kids binnekort in ons opzetbare zwembad gaan spelen dit ook niet goed gaat en dat was een hele dure aanschaf.
  Hij wil er graag bij zijn maar dat kan niet.
  Zou zo’n band werken?

 12. Hans schreef:

  Wij hebben een hele lieve boerenfox van 11 jaar oud. Eigenlijk een hele lieve hond behalve het aanslaan en doorblaffen wanneer mensen langs het huis lopen of op visite komen. Verschillende trainingsmethodes (met voer, klickertraining, afleidingen zoals een balletje of frisbee) toegepast maar niets helpt. Doordat ik een hersenaandoening heb gekregen n.a.v. een ongeluk (2006) krijg ik mede door het geblaf “wegrakingen”. Het hele gezin ervaart dit als zeer vervelend en ongewenst. Maar we willen de hond niet kwijt waar we al zolang plezier aan beleven en naast het blaffen nog steeds ons maatje is.
  We denken er nu over om een anti-blaf band aan te schaffen (we kennen de nadelen) Of heeft iemand nog andere suggesties?

 13. guy schreef:

  Onze hond blaft altijd op alle vogels! Of die nu overvliegen of in de heg zitten, zelfs als ze op de nok van het dak zitten blaft hij erop. Als er een luide motor voorbij rijdt rent hij als een gek naar de draad om te blaffen. Als dezelfde motor de straat verder in draait van het zelfde. Wat helpt dan nog? hem laten kennis maken met de motor? vogels leren kennen?

 14. annelies Binnemars schreef:

  Ik heb 2 chihuahua’s en een engelse Basset .
  Ik kijk elke ochtend naar Cesar Milan op Geograpi
  En doe het zelfde wat cesar doet en idd de honden doen wat ik zeg .Eigelijk moeten wij mensen opgevoed worden om de hond te laten luisteren .
  Een ding kan ik maar niet afleren dat er chitje reutje blaft buiten in de tuin , als ik zelf buiten erbij blijf dan doet hij niet blaffen zodra ik in huis ben dan wel , het is net een kleinkind eigelijk zodra je niet in het zicht bent gaan ze dingen doen .Dat is eigelijk het enige wat ik niet kan afleren .
  Zit ook aan een klein antiblafbandje te denken , ik zou het anders niet weten . Iemand een idee .

 15. Stobbe schreef:

  Hallo

  Onze hond scheid te blaffen als we lang weg zijn..
  De buren hebben al medere keren geklaagd bij de woning bouw zonder eerst naar ons toe te komen .. En eisen een anti blafband .

  • Lucinda schreef:

   woningbouw kan je niks maken tegenwoordig, dat is nog van de oude tijd.
   Zolang jullie je huur netjes betalen is er geen reden tot klagen.
   Hun zijn misschien luidruchtig, het is geven & nemen, een hond blaft nou eenmaal en sommige mensen zeuren altijd!

 16. Karine schreef:

  Hallo
  Wij hebben een kruising labrador/scheper probleem wij zijn van mei verhuist hebben een grote tuin dat we voordien niet hadden .onze hond heeft altijd op een terras gezeten maar ze zag ons niet als we binnen zaten .nu in de nieuwe woonst heeft ze een grote ren gans vanachter in de tuin die 70 meter is overdag moet ze daar in omdat ik onthaalmoeder ben en mag ze niet in de buurt van de kindjes .nu is er van in de gebuurte al klachten gekomen omdat ze constant zit te blaffen en te janken ,politie al aan de deur geweest wegens de klachten hebben al nen antiblafband geprobeerd geeft geen effect .als de kindjes binnen zitten laten we ze nu meestal uit haar ren en loopt ze gewoon in de tuin en op de oprit maar kan er niet af naast ons zijn ze aan het bouwen kregen we ook al onder ons voeten dat we iets aan den hond moesten doen omdat als ze voorbij onzen draad passeren begint onzen hond te blaffen en tegen den draad te springen we hebben ook al geprobeerd voor ne muilband maar die heeft ze ook al kapot gemaakt.ik zeg wel ook onzen vorigen huishuurbaas heeft er eens naar geschopt vanachter den draad .we zijn ten einde raad en hoop dat jij voor ons een oplossing hebt.gr karine

 17. Stephan schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraag ik heb een Amerikaanse Stafford. Ik snap dat het verstandiger is om de oorzaak aan te pakken voordat je een anti blafband aanschaft alleen ik woon in een appartement met inpandige hal waar drie deuren van de buren bevinden. Onze hond reageert telkens als hij de deur of de lift hoort. Dit is niet aan te pakken. Is een anti blafband een goede oplossing? We hebben al van alles geprobeerd.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Ik raad zelf niet zomaar aan om een anti blafband te kopen om de reden die je zelf al noemt; dat je dan waarschijnlijk niet de oorzaak van het blaffen aan pakt.

   Heb je al eens geprobeerd je hond te filmen als je niet thuis bent? Dan kun je zodra je terug bent op de film zien wat je hond doet en wanneer hij gaat blaffen.
   Verveelt hij zich bijvoorbeeld, dan kun je hem in je afwezigheid proberen te vermaken met speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan een Kong wobler gevuld met brokken die hij normaal in zijn voerbak zou krijgen of een Kong classic (maat XL zwart voor jouw sterke reu) die je vult met brokken die je aan elkaar plakt (bijvoorbeeld hier mee).
   Is het bijvoorbeeld het geluid waar hij op reageert, dan kun je het geluid opnemen en eerst zachtjes afspelen, net zoals bij vuurwerk. Wat dan ook soms helpt is de radio aan zetten als je niet thuis bent.

   Zodra je de oorzaak weer wordt het haalbaarder om een oplossing te vinden.
   succes!

 18. debbie schreef:

  Hoi,

  Wij hebben 2 beagles deze staan natuurlijk bekend om het harde blaffen, dit vind ik dan ook niet erg als ze eens blaffen.
  maar Bentley ( 1,5 jaar ) blaft de laatste tijd heel veel sinds de tweede erbij is Ava is 17 weken. op het begin was het geen probleem om ze alleen te laten en gingen ze ook gewoon netjes de bench in met hun twee. Maar sinds deze week wil de oudste de bench niet meer in en hoor ik van de buren dat hij de hele morgen blaft als ik ben werken ( dat zijn 3 uurtjes ). Ik wil natuurlijk het beste voor mijn hond maar ook voor de buren en onszelf want het is inderdaad een erg vervelende blaf wat hij heeft! we hebben geprobeerd om soms net te doen of we weg gaan en dan blijven wachten voor de deur tot hij blaft en dan de deur snel open te maken en hem straffen maar dat helpt ook niet echt want hij word dan gewoon vrolijk omdat die ons weer ziet..
  ik weet dus niet meer wat ik hiermee moet, moet ik nou een blafband aanschaffen of iets anders doen.. hopelijk heeft iemand goede tips!

 19. Monique schreef:

  Wat mij opvalt is dat er weinig alternatieven aangedragen worden. Onze honden slaan aan als er iemand in de buurt van het huis komt (langslopen, de buren die thuiskomen, bezoek, de postbode). Ik kan de oorzaak dus niet weghalen. De buren hebben nu ook geklaagd. Er moet een oplossing komen, ook omdat we er zelf gek van worden!

  • senna schreef:

   Ja dat valt mij ook op inderdaad, ik heb een shih-tzu die blaf om alles (kat die binnekomt, zie gestresst is door haar gedrag, zelfs ons die ze in de weerspiegeling ziet van het raam, nou dan de rest nog visite, de bel de buren die weggaan voor en achter als ze in de verte iemand hoort praten etc etc ook snachts en dan springt die andere shih-tzu erbij in, dan hebben we nog een hond van de buren die de hele dag achter elkaar jankt en blaft omdat die vaak hele dag werken, ik zie hier geen andere oplossingen dan dure consulten dierenarts en medisch centrums om gedragsopvoedingen,onze shih-tzu heeft een zeer eigenzinnig karakter, en geeft nergens om.
   dus nu kom ik op deze pagina omdat ik zit te denken aan blafband, maar ik wil geen dierenbeul zijn, maar een alternatief zetten ze hier ook niet neer als mensen er om vragen helaas, ik denk dat ik er toch maar een ga aanschaffen binnenkort

 20. Carin Barkhuijsen. schreef:

  Hallo. Onze hond breekt de bench af als ze erin moet. Ze blaft de hele tijd. Ik ben aan het denken om een blafband aan te schaffen want niks werkt.
  Is dit een goede oplossing.
  Ze gaat normaal in haar bench liggen en dutjes doen. Maar zodra het deurtje dicht gaat is het gedaan.
  Dan begint de ellende. Ze is nog te jong om haar uit de bench te laten.
  Iemand een tip. We hebben al getraind maar het helpt niet

  Groetjes Carin

  • Nicky schreef:

   Hallo Carin, we hebben een pup van 16 weken en die kon ook niet in de bench “aarden” en blafte de hele boel bij elkaar. We hebben echt ons best gedaan om de bench aantrekkelijk te maken door erin te voeren en te spelen. Wellicht dat je een halletje of een bijkeuken “hondproof” kunt maken? Dat hebben wij wel gedaan en daar de bench open in gezet. Dan is er toch een plek waar ze alleen kan zijn. Ik denk dat sommige honden gewoon niet geschikt zijn voor een bench.

 21. martin schreef:

  Ik heb een prachtige Duitse herder, die goed waaks is. Maar sinds kort heb ik nieuwe buren, die het niet juist vinden als mijn hond blaft. Hij eiste van mij dat ik de hond ’s nachts een antiblafband om zou doen. Zelf heb ik bonden getraint en een dergelijke band is bij mij volstrekt taboe. Mijn buurman heeft er al twee keer de politie bij gehaald, die uiteraard niets doet, want blaffen hoort nou eenmaal bij een waakzame hond. Als mijn hond nou de hele dag en/of nacht zou blaffen zou hij van mij gelijk krijgen. Nu begint het geOH van deze man flink op onze zenuwen te werken. Wie heeft voor dit probleem een goede oplossing.

  • Nicky schreef:

   Je zou de buurman een grootverpakking oordopjes kunnen geven. Soms slaan honden aan maar als ze daarna weer stil zijn, is er volgens mij niet veel aan de hand.

 22. anneke schreef:

  Als je zelf honden hebt getraind, weet je toch ook wel dat het niet normaal is dat
  je hond s ‘ nachts blaft? En het verbaasd me wat je van je buurman vindt.
  Als het over kinderen zou gaan zou je er ook iets van zeggen.
  Je hebt gewoon geboft met je vorige buurman, die was misschien doof!
  Hou alsjeblieft wat rekening met je omgeving.!!!!

  • Jo schreef:

   Sorry hoor maar dit is echt een onzin reactie hij vertelt toch dat die alleen afentoe aanslaat snachts ik heb 3 mechelse herders allemaal politiehond afgericht en ik gebruik ze voor mijn werk. Deze honden worden juist als verdegingshond afgericht dus ga aub niet zulke opmerkingen maken als je er zelf totaal geen verstand van heb..
   Ook deze slaan regelmatig aan snachts en is over het algemeen ook terrecht ik denk dat de buurman het ook fijn zou vinden als er een inbreker is en hij gewaarschuwd word . Het is tevens gewoon een natuurlijke reactie om bij eventueel dreigend gevaar zijn roedel in bescherming te nemen. Om je hond daarvoor af te gaan straffen dat kan je ook als geestelijke mishandeling zien (dit is wat anders dan dat je hond continu blaft etc) tevens wanneer er wat thuis zou gebeuren of wat dan ook ben je neem ik aan blij wanneer je hond je in bescherming neemt . Wat niet meer gebeurt wanneer je hem gaat straffen voor waakzaamheid .. dit heeft allemaal te maken met zelfbehoud indriflex … tevens voor de mensen die graag wel juiste informatie willen en oplossingen raad ik het boek van j.r. toman aan opvoeding en africhting van de hond..

 23. Gerda schreef:

  Hallo,
  Ik heb een Labra doodle van bijna 7 mnd en een Golden Doodle van 5 jaar en geregeld honden in de opvang en binnenkort krijgen we er nog een Pup bij.
  Op zicht gaat alles goed ze luisteren goed kunnen met iedereen goed overweg en laten zich goed corrigeren als ze iets doen wat niet mag, alleen is er 1 ding dat ik bij de Labra Doodle niet afgeleerd krijg en dat is hard grouwelen tijdens het spelen.
  Als zij gevloerd word met spelen en onderop ligt is er niets aan de hand en hoor je haar niet maar is zij aan de beurt met vloeren dan grouwelt ze heel hard en dit krijg ik haar niet afgeleerd want steeds als ik haar corrigeer voor het geluid stoppen ze allemaal met spelen en dat vind ik dan wel weer jammer.
  Ik ben aan het overwegen om een band aan te schaffen maar ben er eigenlijk geen voorstander van maar om dit grouwelen te laten stoppen zie ik op dit moment geen andere oplossing.
  Ik hoop dat hier iemand een goede tip voor mij heeft om hier iets aan te doen.

  • Cleo (puppyopvoeden.nl) schreef:

   Gebruik hier geen antiblafband of andere straf voor!! Wat je dan doet is de hond iedere keer als hij enthousiast aan het spelen is straffen, waardoor je een hond die bang is voor andere honden kunt creëren.

   Sommige honden maken ‘lawaai’ als ze spelen, daar is niets mis mee en dat hoef je niet af te leren. Ze doen dat meestal als ze zich helemaal op hun gemak voelen. Kijk goed naar de reactie van de andere honden, zolang zij er niet negatief op reageren kun je het gewoon laten gaan. Vergelijk het maar met gillende kleuters die op het schoolplein achter elkaar aan rennen.

 24. Tinneke schreef:

  Hallo,
  wij hebben 3 honden: 1 engelse cocker spaniel en 2 halfgrote honden van gemengd ras. Ze zijn niet agressief, wel overenthousiast. Dat begint te beteren door opvoeding. Probleem: blaffen op de omgeving. Wanneer wij niet thuis zijn, zijn de honden buiten (nooit ’s nachts, dan zijn ze sowieso binnen). Zeer onaangename klacht gekregen over het feit dat onze honden “de hele dag door” de buurt overstelpen met geblaf. Dat zal overdreven zijn, maar, probleem 1: wanneer de buurman in zijn tuin komt, of nog maar een geluid maakt, begint 1 hond enorm te blaffen en doet dat inderdaad tot de buur naar binnen gaat (record is 2 uur zegt hij). Als wij thuis zijn proberen we dit aan te pakken maar de hond lijkt in een andere wereld te zijn, echt. De andere 2 gaan dan soms meedoen, echt een kakefonie. Oplossing: we gaan proberen de bewuste buur 2x per week over de vloer te laten komen voor een uurtje (hij wil dit doen), zodat de hond aan hem went aan onze kant van de draad. Misschien is dit een oplossing voor iemand? Probleem 2: sinds kort kunnen we vanuit de tuin meerdere tuinen verder zien, en zo blaffen ze nu ook op spelende kinderen, een kat, vogel, etc. We kunnen moeilijk de hele buurt vragen om regelmatig langs te komen…Behalve de naamloze klager zijn de buren nu nog begripvol omdat we gezegd hebben dat we ermee bezig zijn. We gaan onze omheining zo maken dat de honden niet meer links of rechts kunnen kijken. Ook misschien een oplossing voor iemand? Als deze zaken niet werken wordt het een blafband vrees ik.

 25. Laurie schreef:

  Ik heb twee honden die beide blaffen. De buren klagen erover en willen naar de woningstichting gaan met hun klacht.
  Actie ondernemen dus. Maar ik ben bang dat ze dan beiden een schok krijgen zodra eentje blaft en dat wil ik ook niet.
  Heeft iemand hier ervaring mee of tips?

  • Lucinda schreef:

   Laat die buren lekker klagen, zeikerds een hond blaft nou eenmaal omdat deze waaks is.
   Zolang jullie je huur netjes betalen, geen achterstand hebben, kunnen ze je als huurder niks maken.
   Die mensen die dreigen met de woningbouw en politie zijn te zielig voor woorden, get a life!
   Geen blafband nemen, gewoon stil! roepen, hier komen, bij je nemen en ff knuffelen of spelen.
   Mijn 2 honden blaffen enkel bij deurbel, postbode en vreemde lui vd deur, nou prima toch, kan je voorbereid zijn.

 26. Lea van kuijk schreef:

  Hallo wij hebben een Jack Russel. Zij is super lief en luistert goed. Het probleem is alleen dat als smorgens bij gehandicapte zoon wordt opgehaald en als ze hem thuisbrengen. Zij heel erg blaft en jankt. Verder blaft ze niet en kan ze goed alleen thuisblijven. Ik heb al van alles geprobeerd. Van hem uitlaten, vasthouden, sleutels naar haar gegooid, afgeleid met een kluifje. Niets help. Zou een antiblafband kunnen helpen. Zij hoeft hem maar even om. Heeft iemand tips

 27. Dimitri schreef:

  Hallo,

  Ik heb een bruine labrador die nu een goed jaar oud is. Als ze buiten in haar ren zit blaft ze continu. Zelf na een wandeling van 1uur of langer of na wat te spelen in de tuin blaft ze. Vaak geef ik ze een kong met iets in, zodat ze zich kan bezig houden. Maar doch is dit van korte duur. Volgens mij blaft ze omdat ze aandacht wil (nogthans krijgt ze die meer dan genoeg). We hebben al een hondentherapeut gecontacteerd maar helaas zonder resultaat. Enig idee als een anti blafband zou helpen, ik ben er geen voorstander van maar het geblaf is echt niet meer leefbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *