weetjes
Cleo
weetjes
05/25/2011
3 min
12

10 Populairste hondenrassen in Nederland

05/25/2011
3 min
12

De volgende 10 hondenrassen zijn in Nederland het populairst. De lijst is samengesteld aan de hand van het aantal inschrijvingen bij de Raad van Beheer. Alle rashonden worden hier ingeschreven, achter de naam van de hond staat het aantal nieuw ingeschreven pups:

1. Labrador Retriever (3491)

 

De populairste hond in Nederland is de trouwe, lieve, geduldige Labrador Retriever. Ze hebben dan ook een karakter dat perfect karakter samengaat met het gezinsleven. Ze houden van het gezin, zijn perfect met kinderen en willen altijd wel spelen. Daarnaast zijn ze ook perfect als jachthond, blindengeleidehond of reddingshond. Let er op dat Labradors helemaal gek zijn op eten, ze zullen zelf niet stoppen. Jij bent er dus verantwoordelijk voor dat ze niet te dik worden!

2. Duitse Herdershond (2341)

 

Tweede in de lijst is de hondstrouwe, moedige Duitse Herder. De combinatie van gehoorzaamheid en intelligentie zorgt ervoor dat de herder snel leert.

3. Golden Retriever (1852)

 

Familie van de Labrador en ook een perfecte gezinshond. Gehoorzaam, intelligent en een hoge 'will to please'. Hou de Golden goed in beweging anders kan de hond sloom worden. Ze houden van alle spelletjes, dingen ophalen, speuren, volgen, zwemmen, etc. De retriever familie is gefokt om prooi op te halen bij de jacht en hierdoor zijn ze zacht in de bek.

4. Berner Sennenhond (1469)

 

Nog zo'n perfect gezinshond is de rustige, gehoorzame Berner Sennenhond. Een hond die behoort tot de dogachtigen (net zoals de St. Bernard en de New Foundlander). Deze grote wat logge hond moet je niet nemen als je op een dag urenlang mee moet gaan lopen (neem dan een jachthond).

5. Staffordshire Bull Terrier (1287)

 

De Staffordshire heeft niet altijd een even goede naam, maar als deze hond goed wordt opgevoed is het een perfect hond voor het hele gezin. Ze zijn helemaal verzot op alle aandacht die ze kunnen krijgen, willen altijd wel spelen, zijn goed met kinderen, etc. Probleem is dat ze ooit gefokt zijn voor gevechten met stieren, hierdoor zijn ze gigantisch sterk. Je bent als eigenaar ook verantwoordelijk om de hond goed te socialiseren en er een vrolijke hond van te maken.

6. Chihuahua, korthaar en langhaar (1154)

 

Misschien is de Chihuahua een van de kleinste honden, maar in dapperheid is het een van de grootste. Voor niemand bang, ook niet voor de grootste hondenrassen. Een lief en vrolijk hondje dat altijd wel zin heeft om iets te beleven. Kan lastig zijn met kinderen, omdat de Chihuahua makkelijk te bezeren is.

7. Boxer (1052)

 

De Boxer is een vriendelijke, energieke, dappere hond die zeer trouw is naar de baas en de familie. Heeft altijd wel zin om iets te beleven.

8. Franse Bulldog (1032)

 

De Franse Bulldog is gek op mensen en aandacht! Energiek, eigenwijs en lief.

9. Cavalier King Charles Spaniel (976)

 

De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine, actieve, aanhankelijke, dappere, blije, vriendelijke hond. Ze gaan perfect samen met het gezinsleven.

10. Engelse Bulldog (921)

 

De Engelse Bulldog leeft van aandacht van mensen, hij doet er alles voor! Geef je deze hond geen aandacht dan kun je ook problemen krijgen. De Engelse Bulldog gaat perfect samen met kinderen. Let er bij dit ras wel op dat er veel aangeboren problemen zijn (luchtwegen en knieën).

Kijk hier als je meer weten over de verschillen tussen de vele hondenrassen. Er zijn ondertussen meer dan 350 hondenrassen, deze zijn ingedeeld in 10 rasgroepen.
Reacties
Categorieën