puppycursus-groepje

Is dit jouw beeld van een puppycursus?


Samen met andere cursisten op een veld luisteren naar de instructeur.


Maar is dit wel het beste
voor je puppy?

Is dit jouw beeld van een puppycursus?


Samen met andere cursisten op een veld luisteren naar de instructeur.


Maar is dit wel het beste
voor je puppy?

puppycursus-groepje

Bovenstaande foto had uit een van mijn eigen puppycursussen kunnen komen.  Ik heb jarenlang ervaring met het geven van groepslessen aan puppies.


De meeste cursisten zijn heel enthousiast over mijn lessen. Maar ik zag ook mensen worstelen om mee te komen, en dat lag niet aan hun: Voor veel honden is het gewoonweg te moeilijk om in een groep nieuwe dingen te leren.   


Mijn antwoord op de vraag of een groepsles het  beste is voor een puppy is dus nee. 


Daarom heb ik een online puppycursus ontwikkeld. Je leert hierin hetzelfde (en veel meer!) als bij mijn groepslessen. Maar nu op zo’n manier dat iedere pup het kan. 


bekend van

bekend-van-zwart-wit-1024x152   


bekend van

bekend-van-zwart-wit-1024x152   


Al meer dan 5.000 cursisten hebben met succes mijn online cursus pupycursus gevolgd!    

de-gehoorzaamheidscursus
€ 149,-
€ 99,-
 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Direct Beginnen & toegang zolang je wilt
 • Besloten forum met mede cursisten
 • Vragen mag je stellen
 • Op alle apparaten
 • Gratis Clicker

Acht weken geleden heb ik de puppycursus online aangeschaft en ik moet zeggen een echte aanrader! Waarom ik voor de online cursus heb gekozen is niet omdat de corona lockdown net was ingegaan maar meer omdat mijn ervaringen bij eerdere groepscursussen waren dat de baasjes die niet consequent hadden getraind met hun puppy’s het meeste aandacht kregen.
Tevens was dit voor mij weer een geheugen steuntje omdat de laatste cursus al weer 14 jaar geleden was. Frodo is of een heel slim hondje of de online cursus is super goed ik den beide want binnen 6 weken had hij alle oefeningen goed afgerond!
* de clicker + belonging werkt echt goed * De filmpjes online zijn kort helder en duidelijk

Marco  met hondje Frodo

Recent keek ik weer eens op je site en zag dat je inmiddels ook online cursussen aanbiedt. Ik heb sinds dit voorjaar een border collie pup: Ronja, nu 6 maanden oud. Ook al heb ik hier ter plaatse al een puppycursus gedaan en volg ik nu de cursus voor gevorderden, ik heb toch ook jouw online cursussen aangeschaft. Ik ben enorm enthousiast. De informatie is heel duidelijk: kleine stapjes, ondersteund door video filmpjes. De films zijn geweldig leuk en informatief en je kunt ze waar nodig terugkijken!  Dat is het grote voordeel t.o.v. een cursus in een groep. Ik oefen nu elke dag meerdere keren en Ronja pakt het supersnel op.

Louise met hondje Ronja

Wilde je trouwens ook nog complimenteren met je online cursus, we vinden de cursus erg fijn en werkt super! Vooral in deze tijden van Corona maar kan me ook goed voorstellen dat dit eigenlijk altijd fijner is dan een cursus met meerdere honden. We gaan nu ook aan de slag met de clicker, gister voor het eerst getraind dat ze een beloning krijgt als bij een click en daar reageert ze erg goed op. Ben benieuwd hoe het vandaag gaat met de doos!

Onno Hondje Poffertje

Ik ben 9 weken geleden gestart en dit is echt een enorme aanrader. Ik kreeg vrijwel direct de clicker via de post toegestuurd en had meteen online beschikking tot de cursus. Cleo geeft hele duidelijke uitleg en er zitten ook voorbeeld filmpjes bij, waardoor iedereen begrijpt hoe het werkt. Het wordt stapsgewijs uitgelegd per week wat te doen en er zit ook nog theorie bij. Mijn hond Jade van 18 weken voert de commando's nu goed uit en het is leuk vol te houden voor haar omdat het korte trainingen zijn. Dit kan je zelf op elk gewenst moment uitvoeren en zo vaak als je wilt.  Daarnaast is het ook heel betaalbaar. Cleo reageert ook snel op extra vragen. Kortom ik ben zeer tevreden en Cleo bedankt!

Anja hondje Jade

We zijn al flink op weg met de puppycursus en zijn er heel blij mee! We leren enorm veel. We hebben nu een week inmiddels de pup in huis en hebben jouw cursus aan de anderen uit het nestje aangeraden (waarvan inmiddels al ten minste 2 gezinnen 'm daardoor nu ook aangeschaft hebben), dus dat is wel leuk!:)

Floor
 • Zindelijk maken
 • Omgaan met Puppy Bijten
 • Puppy alleen leren slapen  
 • Benchtraining & Puppyren
 • Alleen thuis leren zijn (Verlatingsangst voorkomen)  
 • Socialiseren en milde angst oplossen     
 • Probleemgedrag oplossen zoals: slopen, baknijd, spullen pikken  
 • Omgaan met blaffen
 • Hondentaal lezen  
 • Zorgen dat je puppy aandacht voor je heeft  
 • Een band opbouwen met je puppy  
 • Op een fijne manier optillen, aaien, tandjes kijken  
 • Netjes meelopen aan de lijn
 • Hier komen     
 • Gehoorzaamheid handelingen zoals zitten, liggen, op de plaats blijven
 • Hond los leren lopen             
 •  Op een positieve manier trainen met de clicker                                    

de-gehoorzaamheidscursus

Te bekijken op alle apparaten

De Opvoeding   

           

Een groot deel van het opvoeden van een pup bestaat niet uit trainen. Zitten en liggen is handig, maar zeker op het begin niet het belangrijkste. Je wilt je pup leren om de juiste keuzes te maken, ook als jij hem geen opdrachten geeft.


Dit is precies wat je in het opvoedingsgedeelte van deze cursus leert. Je leert de omgeving zo inrichten dat je puppy alleen de juiste keuzes kan maken, zo voorkom je dat hij slecht gedrag aanleert. Dat helpt je niet alleen de puppytijd door, maar zorgt ook voor een hond waar je in de toekomst fijn mee samen kunt leven.


Deze informatie is natuurlijk ook al interessant voordat je puppy in huis is. Aangezien je zolang als je wilt over de cursus mag doen kun je de online puppycursus gerust van te voren aanschaffen.        

                           

Gehoorzaamheid  

                

Natuurlijk wil je ook dat je puppy komt als je hem roept. In deze cursus leert je pup dus ook naar je luisteren. We leren hem onder andere komen als je roept en meelopen aan de lijn zonder trekken. Ook leert hij gedrag dat je niet steeds hoeft te vragen, zoals je in de gaten houden en mensen op een nette manier begroeten.


De training is op basis van belonen van goed gedrag. Dit zorgt ervoor dat je puppy  het trainen heel leuk gaat vinden, wat heel goed is voor jullie band.


De cursus bevat 48 video’s met gehoorzaamheid oefeningen die ik stapje voor stapje voordoe met hond. Je kunt deze zo vaak als je wilt en wanneer je wilt bekijken.


Ook laat ik video’s van begroetingen en spel van honden zien, zodat je leert je pup te begeleiden in zijn contact met andere honden. Hierdoor kan hij een sociale en zelfverzekerde hond worden.


Deze puppycursus is zowel geschikt voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad, als voor ervaren hondenbezitters.  De basis wordt altijd uitgelegd, maar ook een ervaren hondenbezitter zal nog veel van de training opsteken.


Er staat dus al heel veel in de cursus. Mis je iets, je mag mij altijd een mailtje sturen met je vragen. Ik help je dan verder met persoonlijk advies.         

de-gehoorzaamheidscursus
€ 149,-
€ 99,-
 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Direct Beginnen & toegang zolang je wilt
 • Besloten forum met mede cursisten
 • Vragen mag je stellen
 • Gratis Clicker

null

De gehoorzaamheidscursus is gebaseerd op de clickermethode. Je zult een clicker gebruiken om je pup te laten weten wanneer hij het goed doet, de clicker krijg je van mij kado bij de cursus.


Clickertraining is een positieve manier van opvoeden: De focus ligt op wat je pup goed doet en hoe we het overige gedrag kunnen veranderen. Mijn ervaring leert dat cursisten het als heel prettig ervaren dat je op een leuke manier met je pup om gaat.


De ideeën achter clickertraining zijn wetenschappelijk onderbouwd. Daarom is dit niet alleen een leuke, maar er is ook bewezen dat het werkt.


De oefeningen worden opgebroken in stapjes die voor iedere hond haalbaar zijn. Je pup heeft hierdoor veel succes, en jij dus ook. “Winnen” is natuurlijk leuk, en wat kun je een pup nou beter leren, dan dat samen trainen en naar jou luisteren het leukste is dat er bestaat.


En die clicker? Die heb je alleen nodig bij het aanleren. Als je puppy eenmaal weet wat de bedoeling is  heb je hem niet meer nodig. Behalve dan als je net zo verslaafd bent geraakt als ik  aan clickertraining, want dan kun je altijd wel iets nieuws verzinnen om je hond te leren


Wil je meer weten over clickertraining, ik heb er een uitgebreider artikel over geschreven dat je hier kunt lezen.

Hele fijne duidelijke cursus, vooral fijn dat je je eigen oftewel je hond tempo kunt volgen”

Carin Coen en hondje Youp

De opmerkingen die wij van veel mensen vóór de aanschaf kregen, zoals “een chow chow kun je niets leren”, zijn duidelijk ongegrond gebleken: samen met Cleo hebben we haar alle basiscommando’s kunnen bijbrengen, zonder schreeuwen, zonder boos worden, zonder ‘miscommunicatie’ zoals je dat zo vaak tegenkomt.”

Sterre Wery-Krooshof en hondje Zwaantje

Onze puppy komt binnen 14 dagen bij ons en ben heel blij dat ik deze cursus gevonden heb. We hebben geprobeerd boeken te lezen, maar dat vonden we toch minder leerrijk. De filmpjes zijn duidelijk en kort, perfect om met een gezin met 3 kinderen naar te kijken.

Nele

De online puppy cursus is een echte aanrader. Ik ben direct met de cursus begonnen, toen onze teckel pup Jacey bij ons thuis kwam. Binnen no time begreep ze dat de clicker een beloning betekent. Jacey vindt de oefeningen super leuk en uitdagend. En als baasje vind ik het maar wat fijn dat ik de video's keer op keer kan afspelen.

Jolande en hondje Jacey

 Mijn online puppycursus is zo gemaakt dat je het helemaal zelf redt. Ik waarschuw voor veel gemaakte fouten en doe de oefeningen duidelijk en stap voor stap voor. 


Maar soms zit je toch met vragen en dan mag je ze gerust stellen. Je volgt niet voor niets een puppycursus bij een echte hondentrainer. Je kunt je vragen privé aan mij mailen en dan help ik je verder. Soms zal ik om een filmpje vragen om het gedrag goed te kunnen beoordelen, meestal kan ik je direct een antwoord geven. 


Hieronder staan een aantal reacties, die ik heb ontvangen nadat ik mensen een antwoord gestuurd heb.                 

Dat geeft rust!
"Wat een opluchting om meteen zondag deze reactie te krijgen  dat geeft rust! Heel fijn je tips, hier kunnen we zeker mee verder. We hebben helaas geen tuin of balkon maar zetten nu steeds de ramen open zodat de straat geluiden al op afstand te horen zijn en kijken soms met hem uit het raam. Toevallig moesten we vandaag naar buiten voor de dierenarts, we hebben hem in een tasje meegenomen ipv van tillen en dat ging best wel goed! Hij heeft zelfs even op straat gespeeld. Wellicht dat hij nu meer aan ons en al wat geluiden gewend is! Hij is inderdaad pas net 8 weken! Hartelijk dank en fijn dat we altijd mogen mailen. Een gouden vondst deze online cursus."
Eva en Willem
Dat geeft rust!
"Heel erg bedankt ! Het is zo enorm fijn dat we dit even konden vragen en zo'n duidelijk antwoord krijgen. We gaan dit zeker proberen. In ieder geval al bedankt! We zijn nog steeds enthousiast met de puppytraining. Het helpt ons echt."
Francien
We gaan nog veel lol van je uitleg hebben
"Ok, bedankt. Dat is goed om te weten . Een van de grootste nadelen bij een pup vind ik de reacties van je omgeving op wat wel en niet mogelijk is, passend is of goed voor een hond. Als nieuwe baas word je daar snel onzeker van als je niet uitkijkt. Jouw meer nuchtere aanpak in je video’s , en je opleidingsachtergrond, spraken ons daarom meer aan dan een traditionele cursus. We gaan zeker nog veel lol van je uitleg hebben!"
Wendie met Benji
De rust die het uitstraalt.
"Dank voor je mail. Het is allemaal goed gegaan. We zijn erg blij met je cursus. Vooral de rust die het uitstraalt. We hebben er al veel aan. Nog een prettig weekend."
Sylvia met hondje Puk
Het gaat erg goed
"Hoi Cleo, bedankt voor je adviezen! Het gaat erg goed met Flynn en slaapt sinds een paar dagen nu helemaal zelfstandig. We hebben het opgebouwd zoals jij had aangegeven."
Robin met Flynn
Heel fijn om de cursus te volgen
We vinden het heel fijn om jouw puppy/gehoorzaamheidscursus online
te volgen! We hebben al een keer eerder een pup gehad maar dat is alweer meer dan 15 jaar geleden dus is opfrissen voor ons op deze manier heel fijn!
Isabella met Dolly

Start nu  met de cursus!

de-gehoorzaamheidscursus
€ 149,-
€ 99,-
 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Direct Beginnen & Toegang zolang je wilt
 • Besloten forum met mede cursisten
 • Vragen mag je stellen
 • Gratis Clicker

Veel gestelde vragen

Je hebt mogelijk nog een aantal vragen, ik probeer ze hieronder allemaal te beantwoorden. Staat je vraag er niet bij, stuur me gerust een mailtje!

Kan ik jouw online puppycursus volgen naast een andere puppycursus?


Er zijn veel mensen die de online puppycursus naast een groepsles bij een andere hondenschool doen.
Zelfs als ze bij de andere hondenschool niet met een clicker werken is dat geen probleem.  Clickertraining is een bepaalde manier van denken en trainen, maar je hond wordt niet afhankelijk van de clicker. Je kunt gewoon de oefeningen op de  andere hondenschool precies zo doen als zij voordoen en de oefeningen uit de online cursus met clicker.


Je wilt je pup niet overtrainen, maar je mag over de online cursus zo lang doen als jij wilt. Sommige oefeningen zul je ook bij de andere hondenschool krijgen. Deze kun je dan thuis oefenen op de manier die jij het fijnst vindt. De andere oefeningen doe je gewoon op het moment dat je denkt dat je pup wel wat extra training kan gebruiken.
Alle cursisten in mijn fysieke hondenschool krijgen ook toegang tot mijn online hondencursus zodat ze iedere week de oefeningen rustig thuis nog eens door kunnen nemen. Mijn  ervaring leert dat het moeilijk is om met een enthousiast pupje naar de instructeur te luisteren. Thuisgekomen ben je zo de helft weer vergeten.

 

Is het noodzakelijk om met de ‘clicker’ te trainen?


Nee. Het is misschien gek, maar de clicker is niet essentieel voor clickertraining. 

Een clicker wordt gebruikt om het moment dat je hond het goed doet te markeren. Maar je kunt hier ook iets anders voor gebruiken. Bij zeezoogdieren wordt bijvoorbeeld vaak een fluit gebruikt, bij dove honden een zichtbaar signaal, zoals een gekleurd doekje. 

En er zijn ook genoeg trainers die een marker-woord kiezen; een bepaald woord dat je alleen zegt op het moment dat je hond het goed doet, gevolgd door een beloning. Dan heb je dus helemaal geen hulpmiddel nodig.

Ik vind een clicker zelf wel heel prettig werken, dus ik raad je aan hem een kans te geven. Mede omdat het voor een hond een heel duidelijk signaal is en heldere communicatie is een groot voordeel als je iets aan je hond wilt leren.


Is het voor een puppy niet belangrijk om te spelen met andere pups?


Ja, spelen is belangrijk. Toch is de online cursus een heel goed alternatief op een groeps puppycursus.
Er wordt wel eens gedacht dat een groepsles noodzakelijk is voor de socialisatie. Mijn eigen ervaring leerde dat niet alle pups in een puppycursus geschikte speelgenootjes zijn.


Als de groep klein genoeg is kun je de pups nog om de beurt laten spelen, zodat de combinaties wel kloppen. Maar er blijven pups buiten de boot vallen, omdat een sociale volwassen hond de beste match zou zijn.
Daardoor ben ik van mening dat het beter is om zelf speeldates voor je pup te zoeken; dan loop je makkelijk verder als het geen match is. Dat scheelt stress omdat een pup andere pups ziet spelen, maar niet mee kan doen.
Ik leg in mijn online cursus uit waar je op mag letten wanneer honden spelen. Ik heb hiervoor filmbeelden van spelende honden verzameld en tot een logisch geheel verwerkt.
Als er weinig andere honden in de buurt lijken te wonen kun je via de doggydating app in contact komen met andere hondenbezitters.


Hoeveel tijd ben ik kwijt met de cursus?


De opvoedcursus bevat voornamelijk theorie met een paar oefeningen. In een paar avonden kun je dit doorlezen, zodat je jouw pup de eerste weken optimaal kunt begeleiden. Loop je later tegen een probleem aan, dan kun je altijd nog even teruglezen hoe je dit het beste aanpakt.

De gehoorzaamheidscursus is opgedeeld in 8 weken. Dit is de gemiddelde tijd die een pup er over doet om alles aan te leren. Maar geen stress, want jij mag er zo lang over doen als je wilt. 

Ik raad mensen altijd aan om kort en krachtig te trainen, dus 2 tot 3 minuten achterelkaar. En dat ongeveer twee keer per dag. Omdat de trainingen zo kort zijn kun je ze makkelijk tussendoor doen wanneer je je pup toch al aandacht wilde geven. Trainen is niet alleen belangrijk maar ook heel leuk, zeker als je met deze korte en succesvolle sessies werkt. Ja, in de complete puppycursus leer je alles wat je wilt weten om van je hond een leuke huisgenoot te maken. Je krijgt er meer informatie dan je in een gewone puppycursus zou krijgen. En natuurlijk worden de oefeningen op film voorgedaan en uitgelegd.


Iedere hond is anders. Ik heb zoveel puppy eigenaren begeleid dat ik weet waar je met een pup tegenaan kunt lopen. En hoe je het beste met verschillende situaties om gaat. 

Twijfel je of je nog een puppycursus wilt volgen? Ik neem graag deze twijfel weg. Als je het programma gekocht hebt kun je alles bekijken, en ik geef geld terug garantie: Als je binnen twee weken besluit dat de cursus toch niet voor jou is krijg je zonder problemen je geld terug.Dat hangt van het volgende af:

Kent je pup de basis al en gaat het pas mis bij afleiding, dan heb je meer aan de pubercursus. 

Er zijn ook genoeg oudere honden die de basis nooit geleerd hebben. Bijvoorbeeld op hun baas letten, zonder dat deze aandacht vraagt. Of mensen begroeten, zonder tegen ze op te springen. Dan is deze heel geschikt cursus voor jouw hond. Want een hond is nooit te oud om de basis te leren.Ik ben een echte hondentrainer met veel ervaring. Ik weet wat je een pup wilt leren zodat hij een leuke huisgenoot wordt. En ik weet hoe ik deze informatie kan overdragen, want uiteindelijk ben jij de trainer. Oefeningen doe ik voor met een hond. Je krijgt dus niet alleen mondeling uitleg, maar kunt ook precies zien wat er gedaan wordt. Je krijgt van mij een complete cursus, die prettig is om te volgen, zowel voor je pup als voor jou.Ja. Ik heb alle soorten en maten honden in mijn trainingen; van Chihuahua tot Deense dog. En ik durf met zekerheid te zeggen dat dit de beste basis voor je pup is, ongeacht het ras.


Na aanschaf krijg je direct een email met inlog informatie.  Hiermee krijg je direct toegang tot de aangeschafte cursus. 

De gratis clicker stuur ik binnen 2 werkdagen per post op.Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus.  

De opvoedcursus is al handig voordat je puppy in huis is, zodat je goed voorbereid bent. Je mag altijd vragen stellen als je vastloopt of ergens over twijfelt. Als het om gedrag van de pup gaat mag je een filmpje meesturen zodat ik precies kan zien wat er gebeurt.

 Nog niet helemaal overtuigd of een online cursus echt iets voor jou is? Snap ik volkomen, het opvoeden van een puppy is ook een grote verantwoordelijkheid.


Je mag me altijd een mailtje sturen als je toch nog vragen hebt!


Natuurlijk kun je deze cursus ook naast een groepsles volgen. Ik gaf mijn eigen cursisten ook direct toegang tot deze cursus. Maar een groepsles is niet noodzakelijk. 


Een groepsles heeft ook nadelen

 • Veel mensen gaan naar een puppycursus voor de socialisatie. Maar een grote groep pups met elkaar laten spelen is niet zo goed voor de socialisatie als vaak gedacht wordt.
  Een pup laten spelen is namelijk niet genoeg, je moet de pups zo laten spelen dat ze het allemaal leuk vinden. Anders leren ze verkeerd gedrag tijdens het spel.
  Zo wordt een pup die andere hondjes nog spannend vindt onzeker als hij in een groep met drukke hondjes mee moet draaien. En het zekere hondje dat steeds bovenop ligt, leert dat dit een leuk spelletje is. Terwijl je hem juist wilt leren om rekening te houden met de andere hond en deze ruimte te geven als hij angstsignalen laat zien.
 • Er is veel afleiding; andere pups, hun baasjes, brokjes die iemand per ongeluk laat vallen. Probeer dan maar om de aandacht van je pup te krijgen. Hierdoor vraag je vaak dingen die te moeilijk zijn van je pup en loop je vast.
 • In een groepsles moet je veel wachten. Sommige oefeningen kun je niet tegelijkertijd doen. Maar zelfs als dit wel zo is staat je pup te wachten terwijl de instructeur uitleg geeft. Natuurlijk wil je dat jouw pup opgroeit tot een geduldige hond en hier geen probleem mee heeft. Maar nu is het nog een puppy en kan hij dit dus gewoon echt nog niet. Tijdens die pauzes loop je het risico dat hij zichzelf leert vermaken op een manier die jij minder grappig vindt. Denk aan blaffen, om aandacht, of naar andere honden. Maar ook aan graven, of tegen je opspringen. Omdat ze nu leren om zichzelf hiermee te vermaken, worden ze dus eigenlijk alleen maar slechter in wachten in plaats van beter.
 • De trainer legt tijdens de les de oefeningen uit, dit is moeilijk te volgen als pup om aandacht vraagt. En het is nog moeilijker om  de oefeningen precies te herinneren zodra je weer thuis bent. Terwijl je daar toch echt moet oefenen om in de lessen mee te komen.
 • Omdat je les hebt in een groep wordt er van je pup verwacht dat hij in een bepaald tempo leert. Leert hij sneller dan gemiddeld, dan zijn de lessen eigenlijk te makkelijk en dus een beetje saai. Leert hij langzamer dan gemiddeld, dan kom je niet mee en raak je steeds verder achter. Daar kunnen jij en je pup niets aan doen, maar leuk is anders.
 • Het is moeilijk om het hele gezin te mobiliseren om naar de groepslessen te komen. Sommige hondenscholen staan het niet toe. Maar zelfs als het wel mag, haken er vaak gezinsleden af. Want zodra één persoon bezig is met de pup, staat de rest te kijken. Dat kan best saai zijn. Maar het is eigenlijk heel zonde, als niet het hele gezin bij de opvoeding betrokken is. Hierdoor ontstaat een soort ‘hoofdtrainer’ die de baas is en alles zelf moet regelen.

Met mijn online cursus heb je alleen voordelen:

 • In de online puppycursus leg ik met behulp van filmpjes uit hoe je leuk spel herkent en wanneer je beter verder kunt lopen. Hiermee heb jij de handvatten die je nodig hebt om zelf de socialisatie te regelen. Waarschijnlijk ken je binnen korte tijd veel andere mensen met honden in je buurt. Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld met de app van doggydating.com in contact komen met andere puppy-bezitters. Zo krijgt je pup de meeste goede ervaringen en leert hij sociaal te spelen. Want als je tekenen ziet dat de match niet goed is, ben je vrij om verder te lopen met je pup
 • Je kiest zelf waar je oefent. Hierdoor kun je binnen beginnen, waar geen afleiding is. Snapt je pup daar wat de bedoeling is, dan kun je buiten oefenen. Zo zijn de oefeningen haalbaar voor je pup. En als de training goed gaat is dat natuurlijk voor jullie beiden motiverend!
 • De instructie bekijk je op een moment dat het jou uitkomt. Hierdoor kun je zorgen dat je pup uitgelaten is, aandacht heeft gehad en nu ergens is waar hij zichzelf alleen met zijn eigen speelgoed kan vermaken. Zo leer je hem op de juiste manier om te wachten. En zodra het tijd is om te trainen, heb je alle aandacht voor je pup. Dat is wel zo aardig tegenover hem!Je kunt de filmpjes ongestoord bekijken, zo vaak je maar wilt. Natuurlijk doe ik de oefeningen voor met hond. Omdat ik weet dat er geen pup staat te piepen, heb ik de tijd om je de oefening echt goed uit te leggen. Zodat ik je meteen kan vertellen waar je op wilt letten en hoe je valkuilen vermijdt. En ben je vergeten hoe een stap gaat, dan bekijk je het filmpje gewoon nog een keer!
 • De leerstof is opgedeeld in weken, om je een indicatie te geven wanneer je wat traint. Maar het daadwerkelijke lestempo bepaal jij. Want alle stof is vanaf dag één beschikbaar en blijft beschikbaar zolang je maar wilt. Dus geen verveling of stress, maar oefeningen die bij jouw pup passen.
 • Jij kiest wanneer je het beste kunt oefenen, niet je agenda
 • Ik hoor regelmatig van cursisten dat ze de film fragmenten tijdens het avondeten bekijken, zodat de hele familie weet wat er geoefend mag worden. Ook jonge kinderen kunnen dan onder begeleiding oefenen. Zo voeden jullie de pup echt samen op. Naast dat het leuk is om te trainen, is het ook nog eens belangrijk. Het samen dingen leren versterkt de band met de pup. En als iedereen betrokken is bij de opvoeding, dan heb je straks een hond die naar jullie allemaal luistert.                                    
Laat ik mij even voorstellen, ik ben Cleo Verheijen. Ik leg je graag uit wie ik ben en waarom ik online hondencursussen maak. En minstens zo belangrijk; waarom je van mij de beste begeleiding krijgt bij het opvoeden van je pup.


null

Ik snap waar je tegenaan loopt. Ik vertel je graag over mijn eigen ervaringen omdat ik denk dat je er veel herkenbare punten in zult vinden.

Mijn hond was ook ooit een pup. Ik heb toen hard gezocht naar de beste hondenschool in mijn omgeving, maar die bleek al vol te zitten tegen de tijd dat ik zeker wist een pupje te krijgen. Ik kon wel terecht als ze 14 weken zou zijn, maar ik had nu al zoveel vragen.

Dus eerst maar naar een andere hondenschool. Daar stonden we dan, met zijn vijftienen op het veld. Iedereen mocht zijn pup van de lijn halen en de mijne dook onder een auto om te vluchten… Ze was doodsbang voor al die wilde pups.

Het advies dat we kregen was “ze lossen het zelf wel op”. Gelukkig wist ik toen al dat een andere insteek beter zou zijn: Pups zijn emotioneel even handig als peuters en daar grijp je ook in als je ziet dat ze elkaar beginnen te slaan.

Een zelf geregelde, speel-date met een lieve, rustige, volwassen hond, gaf ons pupje een zetje in de rug. De gemiddelde hondenschool is niet de beste plaats om je pup te leren spelen. Daar zijn te veel pups, van hele verschillende groottes en karakters. Een pupje van een klein ras moet ook met grote honden om leren gaan. Maar rustige volwassen honden van grote rassen zijn daar veel beter in dan andere pups. En ook pups die nog onzeker zijn hebben er veel meer aan om met volwassen honden te spelen dan met leeftijdgenootjes. Pups kunnen geweldig met elkaar spelen onder de juiste omstandigheden: Spel is beter te overzien in kleine groepjes en mag bijgestuurd worden als het niet werkt.

Toen we op onze voorkeursschool terecht konden was ik heel opgelucht. Jammer genoeg viel ook deze school tegen. Beide hondenscholen zeiden les te geven volgens de ‘positieve methode’. Maar bij allebei werd toch echt geadviseerd om je pup te straffen. En dan heb ik het over actief straffen: Negeren is officieel ook een straf omdat je pup aandacht wil en jij dat niet geeft. Maar daar heb ik geen problemen mee, omdat je daar geen schade mee aanricht. Ik heb het hier bijvoorbeeld over actief straffen met ‘het schrik-blik’. Dit is een fles die je met stenen vult, zodat het veel lawaai maakt op het moment dat het de grond raakt. Deze moest je binnen naast je hond op de grond gooien als hij iets verkeerd deed. Is je hond gevoelig voor geluid, dan maak je hem dus angstiger. Is je hond niet gevoelig voor geluid, dan gaat hij gewoon door waar hij mee bezig is. Maar dat vertelden ze er natuurlijk niet bij. Ik wist al heel veel over het trainen van dieren en heb dus bij dit soort adviezen ‘mijn filter’ aangezet. Van de adviezen die ik in mijn trainingen geef zal je hond zeker geen trauma’s oplopen.

Mijn pup deed het heel goed op les en we waren altijd ‘de beste van de klas’. Wat er voor zorgde dat de instructeur ons nooit persoonlijke instructies gaf. Ze was te druk bezig met alle hondjes die het niet lukten. Ik bleef zitten met vragen die ik had en vroeg mij vaak af waarom bepaalde oefeningen nuttig waren. Hier heb ik van geleerd, ik leg je wel uit waarom ik bepaalde keuzes maak.

Toch vond ik het trainen van honden leuk en ik wist dat ik hiermee verder wilde. Ik had ondertussen veel ervaring opgedaan, mede door mee te lopen op de hondenschool waar ik zelf les gehad heb.

Toen pas zag ik hoeveel uitval er was. Als je zelf les hebt vind je het waarschijnlijk wel fijn dat je uiteindelijk niet met twaalf, maar vijf mensen op het veld staat. Maar als je het van de andere kant bekijkt, dan zie je dat meer dan de helft uitvalt.

Er was veel uitval omdat niet iedere hond het tempo bij kon benen. Ja, de hondjes die moeite hadden kregen iets meer hulp, maar meer hulp is niet altijd voldoende. Veel honden vinden het gewoon heel moeilijk om zich te concentreren op een trainingsveld. Of omdat ze zo graag willen spelen, of omdat ze de andere honden een beetje spannend vinden. Dan kun je één op één uitleg krijgen, maar toch lukt het je niet om je hond daar dingen aan te leren. Het is beter om oefeningen thuis uit te bouwen en dan rustig met meer afleiding te gaan werken, tot het overal lukt.

Ik heb, na mijn opleiding tot hondentrainer aan de Karen Pryor academy, mijn eigen hondenschool opgericht: hondenschool Eigenwijs in Amersfoort. Ik had de groepen al drastisch kleiner gemaakt, namelijk maximaal zes cursisten. In zo’n groep krijg je nog steeds weinig feedback: Een hond kan ongeveer drie minuten achter elkaar geconcentreerd werken. De meeste pups zelfs korter. Dit betekent dat je per persoon maximaal dertig seconden hebt om bij te sturen en dat is best kort. Dat is het moment waarop ik besloot om iedere oefening uit te werken tot een lesfilmpje. Natuurlijk met hond, die mij helpt om de oefening voor te doen. Op die manier heb ik alle tijd om precies te laten zien wat er belangrijk is. En als het handig is verschillende variaties te bespreken. Als je even niet meer weet wat je precies moet doen, kun je het filmpje terugkijken. En dat allemaal zonder dat je pup ongeduldig hoeft te wachten tot je eindelijk kunt beginnen.

Ook zes honden waren nog te veel om ze goed te begeleiden tijdens het spelen. Meestal spelen honden met zijn tweeën of drieën. Dat betekende dat er meer dan één groep spelende honden ontstond, waardoor je als trainer niet alles in de gaten kunt houden.

Daarom geef ik nu al een hele tijd les met maximaal drie pups per groep. Ondertussen weet ik waar mensen met pups tegenaan lopen. En al deze vragen heb ik vervolgens weer verwerkt in lessen in mijn online cursus. Deze is zo compleet geworden dat je hem nu als losstaande cursus kunt volgen. Je krijgt er meer informatie dan in een gewone puppycursus en oefent in jouw omgeving.

Cursisten vragen mij vaak: “Hoe bedenk jij zo snel al die oplossingen?”

Dat komt doordat ik naast veel ervaring ook een goede opleiding heb:

Ik heb twee Master opleidingen gevolgd aan de Universiteit Utrecht, beiden afgerond met een acht als gemiddelde.

In mijn Informatica Master heb ik op een bepaalde manier leren denken. Je wilt namelijk op kunnen schrijven hoe een programma gemaakt moet worden, zodat iemand anders er mee aan de slag kan en echt maakt wat jij in je hoofd had. Op dezelfde manier heb ik deze online cursus gemaakt: Wat wil ik dat je zeker doet, wat zijn de valkuilen en hoe zorg ik dat je daar netjes omheen loopt.

De toepasselijkheid van de prestige master Neurowetenschappen en Cognitie, met als focus diergedrag, spreekt al een beetje voor zich. Tijdens deze studie heb ik twee grote onderzoeksstages gedaan.

In mijn eerste stage heb ik rhesus makaken geobserveerd, daar leerde ik letten op kleine veranderingen in de lichaamshouding. 

Mijn tweede stage was met roeken, dat zijn kraaiachtigen. Deze heb ik zo ver gekregen om vrijwillig mee te doen aan intelligentie testen voor vogels. Dit is waar mijn liefde voor de principes achter clickertraining is ontstaan.

Zo’n clicker schrikt wel eens af, omdat mensen denken dat het ingewikkeld is en een gezeur om altijd maar iets mee te nemen. Maar voor clickertraining is die clicker niet eens noodzakelijk.

Het gaat om een manier van denken; hoe wil ik dat mijn hond zich gedraagt en hoe maak ik dit de aantrekkelijkste optie. De clicker is een handig apparaatje om je hierbij te helpen, maar ook zonder kun je dit bereiken. In de online cursus help ik je hiermee.

Ik weet wat je een pup wilt leren. Ik weet waar veel puppy eigenaren tegenaan lopen. En ik ben goed in informatie op een duidelijke manier presenteren. Daarom weet ik zeker dat ik ook jou kan helpen om het beste uit je hond te halen.

Groetjes,

null

de-gehoorzaamheidscursus
€ 149,-
€ 99,-
 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Direct Beginnen & Toegang zolang je wilt
 • Besloten forum met mede cursisten
 • Vragen mag je stellen
 • Gratis Clicker