Die aso met haar valse hond!

valse hond

Ik zie heel veel mensen en heel veel honden. Een deel ervan gromt, of zal gaan grommen, naar andere honden of mensen.

Alle mensen met grommende honden die ik tot nu toe tegengekomen ben, hadden dat heel graag anders gezien. Toch worden ze veroordeeld voor het gedrag van hun hond.

Dit maakt de eigenaren alleen maar onzekerder, met alle gevolgen van dien. Dus bij deze #DOESLIEF

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Één van de eerste dingen die ik cursisten met een grommende hond vraag, is of ze hem willen leren om een muilkorf te dragen. En eigenlijk krijg ik vervolgens het standaard antwoord “maar dan denken mensen dat ik een valse hond heb.”

De muilkorf heeft namelijk een heel slecht imago. Eigenaren van een hond met muilkorf, hebben vaak het gevoel dat ze verantwoording bij anderen af moeten leggen. Ik zal jullie een geheimpje verklappen: Een hond die een muilkorf draagt kan niet bijten. Dat is het hele doel van die muilkorf..

muilkorf bij hond moet wel comfortabel zijn

Dat slechte imago creëren we samen. En dat is heel jammer, want hoewel veel honden het bij grommen zullen houden, gaat een deel ooit ook bijten. Met mogelijk weer een getraumatiseerde hond, die op zijn beurt het gevoel heeft zich desnoods met geweld te moeten verdedigen.

Hierbij vraag ik jullie dus om aardig tegen elkaar te zijn, ook als de ander een hond heeft die niet met de jouwe op kan schieten. En zie je iemand met een gemuilkorfde hond lopen? Dan mag je daar best iets over zeggen, laat dat voor de verandering eens ‘bedankt dat je een muilkorf gebruikt’ zijn.

Eerder al schreef ik een uitgebreid artikel over de muilkorf. Hier lees je welk type muilkorf geschikt is en hoe je deze kan aanleren bij je hond.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Geef een reactie