Geneest een hond zichzelf door te likken?

hond likken

Vraag:

Soms wordt er gezegd dat je een hond zijn wonden moet laten likken omdat het genezing bevordert, klopt dit echt?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Hier zit een kern van waarheid in. Door te een beetje te likken kan een hond zijn wond schoon maken en zo infecties voorkomen. Maar vaak likken honden te lang door, waardoor het genezingsproces juist belemmerd wordt en er infecties kunnen ontstaan. Een bekend probleem is de zogenaamde hotspot die zo jeukt dat de hond maar blijft likken waardoor hij zonder ingrijpen alleen maar groter wordt.

Het is dus beter om de wond indien nodig zelf te desinfecteren en vervolgens te voorkomen dat je hond er aan likt. Op deze site hebben ze een breed aanbod aan wondverzorging en attributen die voorkomen dat je hond kan likken.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Reacties(2)

  1. oktober 4, 2015
    • oktober 9, 2015

Geef een reactie