Hoe leer ik mijn hond op een positieve manier iets NIET te doen.

blije hond

Vraag:

Hoe leer ik mijn hond bepaald gedrag af zonder te straffen

Antwoord:

Als je alleen wilt werken met beloningen, dus zonder straffen, moet je bedenken wat je WEL wilt dat je hond doet.

Door je hond een alternatief gedrag aan te leren voorkom je dat hij het ongewenste gedrag uit voert. Kies dus liefst iets dat niet tegelijk met het ongewenste gedrag uit te voeren is.
Zo kun je bijvoorbeeld een hond die tegen mensen op springt belonen als hij met vier poten op de grond staat of wanneer hij zit.

Het voordeel van deze manier van trainen is dat jij bepaalt welk gedrag je hond kiest in plaats van het gedrag dat je vervelend vindt. Zo voorkom je dat een hond een vervelend gedrag vervangt door een nog vervelender gedrag.

Het is even wennen aan deze manier van denken, maar hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Sinds kort bied ik (lees hier meer over mij), ook online video cursussen aan. Ik heb onder andere een puppycursus waar ik precies voor doe hoe je een puppy kunt trainen. Is deze manier van trainen iets voor jou? Neem dan is een kijkje bij mijn volledige cursus aanbod

Reacties(3)

  1. augustus 18, 2015
    • mei 3, 2016
  2. november 16, 2015

Geef een reactie