Hoe moet ik mijn hond afleren om te grommen?

hond grommen afleren

Vraag:

Hoe moet ik mijn hond afleren om te grommen?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Niet. Het is niet, zoals veel mensen denken, zo dat honden grommen omdat ze gemeen zijn. Honden grommen bijvoorbeeld als ze heel angstig zijn of pijn hebben. Vaak heeft een hond al op heel veel manieren geprobeerd te laten merken dat er iets mis is, en is grommen zijn laatste poging om dit te communiceren. Een hond die je af leert om te grommen zal zonder waarschuwing gaan happen of bijten.

Het is dus beter om te zoeken naar de achterliggende oorzaak van het gedrag. Laat een dierenarts je hond goed na kijken om medische oorzaken uit te sluiten. Een hond waarvan bijvoorbeeld het zicht minder wordt kan opeens angstig gaan reageren op dingen waar hij voorheen geen problemen mee had, omdat hij gewoonweg niet meer goed kan overzien wat er aan de hand is. Als het geen medische reden lijkt te hebben kun je, samen met een gedragstherapeut, uit zoeken waar je hond bang voor is en hoe je samen die angst kunt overwinnen.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie