hondenkap-aanleren
10 weken tot 6 maanden
Cleo
10 weken tot 6 maanden
01/10/2023
1 min
0

Hond een hondenkap leren dragen

01/10/2023
1 min
0

Een ongeluk zit in een klein hoekje, soms heb je pech en raakt je hond echt gewond. Een veelvoorkomend probleem is dat honden aan hun wond willen likken, of het verband af proberen te knagen. Om dit te voorkomen wordt je aangeraden je hond dan een kap op te zetten, ook wel liefkozend schaamkraag genoemd. Maar op het moment dat je hond gewond is voelt hij zich niet zo lekker en heb je niet de tijd om hem rustig aan zo'n kap te laten wennen. Het is beter als hij dan al aan een kap gewend is.

schaamkraag

Misschien weet je dat je hem binnenkort nodig hebt, bijvoorbeeld als je hond gesteriliseerd gaat worden. Maar zelfs als je hem nooit nodig hoopt te hebben is het dus toch verstandig om nu al te beginnen om je hond een hondenkap te leren dragen. In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je dit kunt doen. De Comfy Cone kun je hier bestellen.
 Samengevat:

  1. Steek je hand met wat lekkers er in door de grote opening van de kap en houd hem bijna bij de kleine opening waar het hoofd van je hond doorheen moet. Als hij zijn neus in de kleine opening stopt geef je hem iets lekkers.
  2. Laat je hond zijn neus steeds een klein stukje verder naar binnen steken om iets lekkers te verdienen, als het lekkers op is zorg je dat de kap weer helemaal af is.
  3. Zodra je hond zonder twijfelen zijn hele kop naar binnen steekt ga je hem vragen om dit iets langer te doen voordat hij iets lekkers krijgt. Begin met 1 seconde en bouw dit per seconde op tot hij hem 30 seconde op kan houden voor je een beloning geeft.
  4. Zodra je de hondenkap 30 seconden op kunt laten voor je een beloning geeft ga je de hond wennen aan het langer dragen van de kap. Zodra hij zijn hoofd naar binnen steekt krijgt hij een beloning en daarna laat je de kap om en ga je iets leuks met hem doen.

Als je hond het te spannend vindt beloon je hem nog even voor iets makkelijkers. Als je hond bijvoorbeeld zijn neus niet naar binnen durft te steken mag je eerst belonen voor het in de buurt van de kap zijn. Neem de tijd, die kap hoeft niet in een keer om.

Reacties
Categorieën