Is een puppycursus echt nodig?

Het kort door de bocht antwoord is ja. Je zult zien dat er, zelfs als je al veel van honden weet, heel veel bij te leren is. Daarnaast is het een goede stok achter de deur om ook daadwerkelijk te trainen.

Het volgende voordeel kan ook een nadeel zijn: Er zijn er andere pups en mensen, zodat je de kans krijgt om je pup daar op een leuke manier kennis mee te laten maken. Dit moet natuurlijk wel goed gebeuren. Want als je in een hele grote groep traint waar alle pups los mogen en het onderling uit moeten zoeken, of waar pups per ongeluk los schieten en op jouw pup duiken, dan kan dit juist schade aanrichten. Hondjes kunnen angstig worden, wat later tot agressie kan leiden. Maar ook als jouw pup wel ‘sterk in zijn schoenen staat’ is het oefenen van sociaal spelen, dus met bijsturing als dit nodig is, belangrijk. Anders kan je hond zich zo gaan gedragen.

Een ander voordeel van kleine groepen en goede trainers is dat er tijd is om vragen te stellen en nog belangrijker, dat de trainer beginnend probleemgedrag bij jouw pup kan signaleren en helpen oplossen. Problemen voorkomen is namelijk veel makkelijker dan problemen oplossen. Maar dit is een ideale situatie, want niet overal is hier de tijd en kennis voor.

Dus niet iedere puppycursus is goed en niet iedere puppycursus zal bij iedereen passen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties naast de ‘gewone’ groepslessen, bijvoorbeeld privé les of een online cursus. Wil je een goede keuze maken, in dit artikel beschrijf ik waar je op kunt letten bij het kiezen van een puppycursus.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie