Is een puppycursus echt nodig?

Is een puppycursus echt nodig?

Kort door de bocht is het antwoord: ja!

Je zult zien dat er, zelfs als je al veel van honden weet, heel veel bij te leren is. Daarnaast is het een goede stok achter de deur om ook daadwerkelijk te trainen.

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Het volgende voordeel kan ook een nadeel zijn: Er zijn er andere pups en mensen, zodat je de kans krijgt om je pup daar op een leuke manier kennis mee te laten maken.

Dit moet natuurlijk wel goed gebeuren.

Want als je in een hele grote groep traint waar alle pups los mogen en het onderling uit moeten zoeken, of waar pups per ongeluk los schieten en op jouw pup duiken, dan kan dit juist schade aanrichten. Hondjes kunnen angstig worden, wat later tot agressie kan leiden. Maar ook als jouw pup wel ‘sterk in zijn schoenen staat’ is het oefenen van sociaal spelen, dus met bijsturing als dit nodig is, belangrijk. Anders kan je hond zich zo gaan gedragen.

Een ander voordeel van kleine groepen en goede trainers is dat er tijd is om vragen te stellen en nog belangrijker, dat de trainer beginnend probleemgedrag bij jouw pup kan signaleren en helpen oplossen. Problemen voorkomen is namelijk veel makkelijker dan problemen oplossen. Maar dit is een ideale situatie, want niet overal is hier de tijd en kennis voor.

Dus niet iedere puppycursus is goed en niet iedere puppycursus zal bij iedereen passen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties naast de ‘gewone’ groepslessen, bijvoorbeeld privé les of een online cursus. Wil je een goede keuze maken, in dit artikel beschrijf ik waar je op kunt letten bij het kiezen van een puppycursus.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Geef een reactie