Hond in een klein appartement?

hond in doos

Vraag:

Maakt het voor een hond uit hoe groot het huis waar hij in woont?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Nee, je hond heeft in huis een plaats nodig om te slapen, te eten, te drinken en dat is het. Het wordt natuurlijk een ander verhaal als je meerdere honden wilt nemen, want dan is het wel prettig voor ze als ze zich terug kunnen trekken. Maar theoretisch zou je prima een Deense dog kunnen hebben als je op een één kamer appartement woont.

Het is veel belangrijker dat je je hond voldoende uit laat. De meeste honden, vooral degene die buiten voldoende aan hun trekken komen, liggen binnen tevreden stil. Als ze buiten komen raken ze hun energie kwijt door lekker te wandelen of met jou of andere honden te spelen.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie