Moet een hond “uit” als je een hele grote tuin hebt?

hond in tuin

Vraag:

Als je een hele grote tuin hebt, waar je hond de hele dag in kan spelen en zijn behoefte kan doen. Is het dan nog nodig om hem uit te laten?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Ja. Honden hebben een hele goede neus en gebruiken die onder andere om te ruiken welke honden er allemaal langs gelopen hebben. Dat snuffelen is voor honden heel belonend en stimuleert hun hersenen.

In een afgeschermde tuin komen geen andere honden langs en zijn er waarschijnlijk weinig nieuwe geurtjes om te ontdekken.

Ter vergelijking, de meeste mensen zouden zich heel opgesloten voelen als ze de hele dag in hun eigen huis zouden moeten doorbrengen, al is dat huis nog zo groot.

Het is zelfs zo dat je je hond een plezier doet door verschillende routes te nemen als je buiten wandelt. Zo komt hij vaak nieuwe geurtjes tegen.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie