Moet een hond “uit” als je een hele grote tuin hebt?

hond in tuin

Vraag:

Als je een hele grote tuin hebt, waar je hond de hele dag in kan spelen en zijn behoefte kan doen. Is het dan nog nodig om hem uit te laten?

Antwoord:

Ja. Honden hebben een hele goede neus en gebruiken die onder andere om te ruiken welke honden er allemaal langs gelopen hebben. Dat snuffelen is voor honden heel belonend en stimuleert hun hersenen.

In een afgeschermde tuin komen geen andere honden langs en zijn er waarschijnlijk weinig nieuwe geurtjes om te ontdekken.

Ter vergelijking, de meeste mensen zouden zich heel opgesloten voelen als ze de hele dag in hun eigen huis zouden moeten doorbrengen, al is dat huis nog zo groot.

Het is zelfs zo dat je je hond een plezier doet door verschillende routes te nemen als je buiten wandelt. Zo komt hij vaak nieuwe geurtjes tegen.

Sinds kort bied ik (lees hier meer over mij), ook online video cursussen aan. Ik heb onder andere een puppycursus waar ik precies voor doe hoe je een puppy kunt trainen. Is deze manier van trainen iets voor jou? Neem dan is een kijkje bij mijn volledige cursus aanbod

Geef een reactie