Moet een hond “uit” als je een hele grote tuin hebt?

hond in tuin

Vraag:

Als je een hele grote tuin hebt, waar je hond de hele dag in kan spelen en zijn behoefte kan doen. Is het dan nog nodig om hem uit te laten?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Ja. Honden hebben een hele goede neus en gebruiken die onder andere om te ruiken welke honden er allemaal langs gelopen hebben. Dat snuffelen is voor honden heel belonend en stimuleert hun hersenen.

In een afgeschermde tuin komen geen andere honden langs en zijn er waarschijnlijk weinig nieuwe geurtjes om te ontdekken.

Ter vergelijking, de meeste mensen zouden zich heel opgesloten voelen als ze de hele dag in hun eigen huis zouden moeten doorbrengen, al is dat huis nog zo groot.

Het is zelfs zo dat je je hond een plezier doet door verschillende routes te nemen als je buiten wandelt. Zo komt hij vaak nieuwe geurtjes tegen.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Geef een reactie