Waarom moet mijn hond altijd iets vast pakken als ik binnen kom?

Vraag:

Sommige honden nemen als je binnenkomt altijd een van hun speeltjes, jouw schoen, of een ander random object in hun bek en lopen daar mee rond. Waarom doen sommige honden dit?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.
Lees er hier alles over.

Als je thuis komt is je hond reuze enthousiast. Iets in zijn bek dragen is voor hem een manier om zichzelf te kalmeren.
Je ziet dit gedrag vooral retrievers(bijvoorbeeld de labrador of golden retriever).Deze rassen zijn oorspronkelijk, en nu soms nog steeds, gefokt om tijdens de jacht ingezet te worden, om prooidieren te verzamelen en te dragen. Ze hebben hierdoor een aangeboren drang om dingen in hun bek te hebben. Toegeven aan deze drang voelt geruststellend en dus kalmerend voor deze honden. Sommige honden van andere rassen dragen ook graag met dingen rond. Ze zijn misschien niet specifiek geselecteerd om dit te doen, maar ook zeker niet om dit te laten.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Reacties(5)

  1. november 11, 2015
    • juni 27, 2020
  2. juni 6, 2020
  3. juni 25, 2021
  4. juli 17, 2022

Geef een reactie