Waarom moet mijn hond altijd iets vast pakken als ik binnen kom?

Vraag:

Sommige honden nemen als je binnenkomt altijd een van hun speeltjes, jouw schoen, of een ander random object in hun bek en lopen daar mee rond. Waarom doen sommige honden dit?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Als je thuis komt is je hond reuze enthousiast. Iets in zijn bek dragen is voor hem een manier om zichzelf te kalmeren.
Je ziet dit gedrag vooral retrievers(bijvoorbeeld de labrador of golden retriever).Deze rassen zijn oorspronkelijk, en nu soms nog steeds, gefokt om tijdens de jacht ingezet te worden, om prooidieren te verzamelen en te dragen. Ze hebben hierdoor een aangeboren drang om dingen in hun bek te hebben. Toegeven aan deze drang voelt geruststellend en dus kalmerend voor deze honden. Sommige honden van andere rassen dragen ook graag met dingen rond. Ze zijn misschien niet specifiek geselecteerd om dit te doen, maar ook zeker niet om dit te laten.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

1 Reactie

  1. november 11, 2015

Geef een reactie