Waarom rennen honden achter katten aan?

hond rent achter kat aan

Vraag:

Waarom rennen honden achter katten aan?

Antwoord:

Honden hebben, in meer of mindere mate, een drang om te jagen. Hoe groter die jachtdrift, hoe moeilijker het is om te voorkomen dat je hond achter katten aan gaat.
Snelle bewegingen lokken dit jaag gedrag uit. Omdat de meeste katten bang zijn voor honden zullen ze juist gaan rennen als ze een hond zien. Het is dus ook heel moeilijk om te voorkomen dat je hond op katten leert jagen. Voor honden is het eigenlijk gelijk aan bijvoorbeeld balletje gooien. Hij ziet iets snel bewegen en wil er achter aan.

Dit betekent niet dat een hond niet goed samen kan leren leven met katten. Vooral als de katten in je huis niet bang zijn, en dus niet weg rennen, kun je een pup prima leren om met ze om te gaan. Maar er zijn genoeg honden die binnenshuis heel lief zijn voor de katten en toch nog steeds gaan rennen als ze buiten een kat zien sprinten.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!


Geef een reactie