Waarom rennen honden achter katten aan?

hond rent achter kat aan

Vraag:

Waarom rennen honden achter katten aan?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Honden hebben, in meer of mindere mate, een drang om te jagen. Hoe groter die jachtdrift, hoe moeilijker het is om te voorkomen dat je hond achter katten aan gaat.
Snelle bewegingen lokken dit jaag gedrag uit. Omdat de meeste katten bang zijn voor honden zullen ze juist gaan rennen als ze een hond zien. Het is dus ook heel moeilijk om te voorkomen dat je hond op katten leert jagen. Voor honden is het eigenlijk gelijk aan bijvoorbeeld balletje gooien. Hij ziet iets snel bewegen en wil er achter aan.

Dit betekent niet dat een hond niet goed samen kan leren leven met katten. Vooral als de katten in je huis niet bang zijn, en dus niet weg rennen, kun je een pup prima leren om met ze om te gaan. Maar er zijn genoeg honden die binnenshuis heel lief zijn voor de katten en toch nog steeds gaan rennen als ze buiten een kat zien sprinten.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie