Waarom rijdt mijn teef op honden?

hond rijden

Vraag:

Waarom rijdt mijn teef op honden?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Rijgedrag wordt vaak toegeschreven aan zogenaamde dominantie, met andere woorden de baas willen zijn, maar het kan ook hele andere oorzaken hebben.

Bij een teef is het geen paringsdrang, aangezien de reu degene is die dan bovenop zit. Veel voorkomende oorzaken van het rijden zijn onzekerheid of spanning. Het rijden voelt dan ‘gewoon’ prettig en is een manier om die spanning kwijt te raken.

Sommige teven gaan als ze loops zijn, of binnenkort moeten worden, opeens rijgedrag vertonen. Dit verdwijnt dan meestal weer als de loopsheid afgelopen is en wordt door de hormonen die op dat moment in het lijf aanwezig zijn veroorzaakt.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Reacties(7)

  1. maart 2, 2015
  2. augustus 20, 2017
  3. juli 24, 2019
    • augustus 17, 2019
  4. juli 24, 2019
  5. mei 31, 2020
  6. april 11, 2021

Geef een reactie