Waarom rijdt mijn teef op honden?

hond rijden

Vraag:

Waarom rijdt mijn teef op honden?

Antwoord:

Rijgedrag wordt vaak toegeschreven aan zogenaamde dominantie, met andere woorden de baas willen zijn, maar het kan ook hele andere oorzaken hebben.

Bij een teef is het geen paringsdrang, aangezien de reu degene is die dan bovenop zit. Veel voorkomende oorzaken van het rijden zijn onzekerheid of spanning. Het rijden voelt dan ‘gewoon’ prettig en is een manier om die spanning kwijt te raken.

Sommige teven gaan als ze loops zijn, of binnenkort moeten worden, opeens rijgedrag vertonen. Dit verdwijnt dan meestal weer als de loopsheid afgelopen is en wordt door de hormonen die op dat moment in het lijf aanwezig zijn veroorzaakt.

Sinds kort bied ik (lees hier meer over mij), ook online video cursussen aan. Ik heb onder andere een puppycursus waar ik precies voor doe hoe je een puppy kunt trainen. Is deze manier van trainen iets voor jou? Neem dan is een kijkje bij mijn volledige cursus aanbod

Reacties(2)

  1. maart 2, 2015
  2. augustus 20, 2017

Geef een reactie