Waarom rijdt mijn teef op honden?

hond rijden

Vraag:

Waarom rijdt mijn teef op honden?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Rijgedrag wordt vaak toegeschreven aan zogenaamde dominantie, met andere woorden de baas willen zijn, maar het kan ook hele andere oorzaken hebben.

Bij een teef is het geen paringsdrang, aangezien de reu degene is die dan bovenop zit. Veel voorkomende oorzaken van het rijden zijn onzekerheid of spanning. Het rijden voelt dan ‘gewoon’ prettig en is een manier om die spanning kwijt te raken.

Sommige teven gaan als ze loops zijn, of binnenkort moeten worden, opeens rijgedrag vertonen. Dit verdwijnt dan meestal weer als de loopsheid afgelopen is en wordt door de hormonen die op dat moment in het lijf aanwezig zijn veroorzaakt.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Reacties(2)

  1. maart 2, 2015
  2. augustus 20, 2017

Geef een reactie