puppy-bij-de-dierenarts
de eerste weken
Cleo
de eerste weken
08/20/2021
2 min
1

Eerste keer naar de Dierenarts

08/20/2021
2 min
1

Als het goed is heeft je puppy zodra je hem ophaalt zijn eerste entingen al gehad en is hij al ontwormd. In het algemeen worden pups op een leeftijd van 9 en 12 weken nog een keer gevaccineerd en zal je zelf met hem naar de dierenarts moeten.

Het is echter verstandig om al eerder een keer met je puppy naar de dierenarts te gaan, liefst direct zodra je hem krijgt.

De eerste indruk is bij pups heel belangrijk. Dus als je puppy het de eerste keer bij de dierenarts helemaal geweldig vindt omdat hij koekjes en aandacht kreeg zal hij het de dierenarts makkelijker vergeven dat hij hem de keer daarop prikte. Tevens kan de dierenarts de eerste keer het ontwormingsschema met je doorspreken. Soms is het namelijk nodig om voor de vaccinaties bij de arts zelf thuis al de pup ontwormt te hebben.

Hondenverzekering: ja of nee?

Als je twijfelt over het afsluiten van een hondenverzekering, beslis dit dan ruim voordat je de eerste keer naar de dierenarts gaat. Verzekeringen hebben vaak een wachttijd en kwalen die voor of tijdens die periode ontdekt worden vallen niet binnen je verzekering. De dierenarts zal de eerste keer dat je er komt een grondige gezondheidscheck uitvoeren, en je wilt niet dat je naast de zorgen ook nog eens kosten krijgt waar je dacht voor verzekerd te zijn. Lees hier ook ons artikel over puppy verzekeren

Dierenarts kiezen

De keuze van een goede dierenarts is persoonlijk, je moet je er zelf prettig bij voelen. Wil je een grote moderne kliniek, of heb je liever steeds dezelfde arts? Let er op dat het niet te ver is, als je puppy onverwacht erg ziek wordt wil je wel snel bij de dierenarts kunnen zijn. Het is ook handig om te bekijken waar je heen moet als er buiten de diensturen iets is, want juist dan is er een grote kans dat je haast hebt om snel bij de dierenarts te komen.

Dierenarts is leuk!

Als je een keuze hebt gemaakt en bij de dierenarts bent is leuk maken het toverwoord. Neem een speeltje mee en speel met hem in de wachtkamer. Laat hem al spelend de behandelkamer in gaan en geef hem daar een paar beloningsbrokjes. Vaak heeft de dierenarts wel wat staan, maar het is verstandig om voor de zekerheid zelf mee te nemen.

puppy-dierenarts

Het is goed als de arts je puppy ook een paar brokjes geeft. Geef hem vooral op de behandeltafel veel beloningsbrokjes. Neemt je pup daar geen eten aan of staat hij zelfs te trillen, vraag dan of de behandeling deze keer op de grond kan. Je kunt vervolgens thuis oefenen door de pup eerst ergens op te laten klimmen en zodra hij gewend is hem steeds wat hoger te zetten.

Als het de eerste keer bij de dierenarts goed gaat zal het waarschijnlijk goed blijven gaan. Was dat niet zo, wordt vooral zelf niet bang, dat voelt je pup. Volgende keer gewoon lekkerdere snoepjes, leukere speeltjes en meer tijd en je puppy, en ga een keer langs zonder dat er iets vervelends moet gebeuren bij de hond. Misschien kost het je wat tijd, maar in de toekomst zal je hond een stuk makkelijk naar de dierenarts gaan.

Reacties
Categorieën