Zijn takken slecht voor mijn hond?

Vraag

Je leest weleens dat je je hond niet moet takken laten spelen, waarom is dat? Zijn takken gevaarlijk voor honden?

Antwoord

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Takken zijn in principe niet slecht voor een hond, behalve natuurlijk die van giftige planten.

Het gedrag van een hond bepaald of een tak gevaarlijk voor hem is.

Als een tak splintert bij het kauwen, kunnen splinters in het gehemelte van de hond blijven steken en ernstige ontstekingen veroorzaken. Heb jij een kauwer, controleer dan even wat voor tak hij heeft, oud vermolmd hout is dan veilig omdat dit in zachte stukken uit elkaar valt. Het is echter sowieso geen goed idee om je hond al die stukken op te laten eten.

Voor honden die graag met takken rennen is er een ander gevaar. Als je hond struikelt of botst kan de tak achter in zijn keel schieten en daar ernstige verwondingen veroorzaken. Dat risico wordt groter als hij takken vooral bij het uiteinde draagt.

Wil je het op veilig spelen, neem dan gewoon een speeltje mee voor je hond. Bijvoorbeeld de kong safestix heeft alle goede eigenschappen van een tak en niet de gevaarlijke.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
hond met een grote tak in de bek

TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

1 Reactie

  1. februari 13, 2015

Geef een reactie