Zijn takken slecht voor mijn hond?

Vraag

Je leest weleens dat je je hond niet moet takken laten spelen, waarom is dat? Zijn takken gevaarlijk voor honden?

Antwoord

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Takken zijn in principe niet slecht voor een hond, behalve natuurlijk die van giftige planten.

Het gedrag van een hond bepaald of een tak gevaarlijk voor hem is.

Als een tak splintert bij het kauwen, kunnen splinters in het gehemelte van de hond blijven steken en ernstige ontstekingen veroorzaken. Heb jij een kauwer, controleer dan even wat voor tak hij heeft, oud vermolmd hout is dan veilig omdat dit in zachte stukken uit elkaar valt. Het is echter sowieso geen goed idee om je hond al die stukken op te laten eten.

Voor honden die graag met takken rennen is er een ander gevaar. Als je hond struikelt of botst kan de tak achter in zijn keel schieten en daar ernstige verwondingen veroorzaken. Dat risico wordt groter als hij takken vooral bij het uiteinde draagt.

Wil je het op veilig spelen, neem dan gewoon een speeltje mee voor je hond. Bijvoorbeeld de kong safestix heeft alle goede eigenschappen van een tak en niet de gevaarlijke.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.


Heb jij ook een vraag over je hond of puppy, Stel ‘m hier

Vergelijkbare Artikelen

1 Reactie

  1. februari 13, 2015

Geef een reactie