socialisatie-lokaties
de eerste weken
Cleo
de eerste weken
12/07/2020
2 min
1

3 Top locaties voor de socialisatie van je puppy

12/07/2020
2 min
1

Heb je geen idee wat socialiseren betekent, maar vind je mijn site zo leuk, dat je het artikel toch maar geopend hebt ;) Dank je wel, maar dan wil je waarschijnlijk eerst het artikel lezen over wat socialiseren is.  Weet je wel wat socialisatie is en hoe je dit het beste aan kunt pakken en zoek je naar goede ideeën, dan ben je hier bij het juiste artikel. Ik vertel je namelijk graag over mijn drie favoriete locaties, waar ik cursisten met hun pups mee naartoe neem tijdens de socialisatiefase.

De markt

Tegenwoordig zie je dat honden in veel winkelcentra niet welkom zijn. Maar de markt wordt vaak gehouden op een plaats waar je wel met je pup naartoe mag. En dan is het nog eens een geweldige plaats om te socialiseren ook.

pup-mee-naar-de-markt

De markt is vaak druk, daarom vind je er zowel mensen die wel stil blijven staan en je pup aandacht geven, als mensen die doorlopen en je pup negeren. Een pup moet aan beide gewend raken, anders vindt hij straks mensen zo geweldig, dat hij alles op alles zet om bij ze te komen. Er lopen mensen van verschillende leeftijden. Ook kun je zowel rollators als kinderwagens hier meestal van je lijstje afstrepen. En vergeet de mensen achter de kramen niet, met een beetje geluk maken deze veel lawaai, omdat ze hun aanbiedingen luid rond roepen.

Het station

Piepende poortjes, razende treinen en heel veel haastige mensen. Ik hoef waarschijnlijk niet meer te vertellen, om je in te laten zien dat je het station in de socialisatiefase niet wilt missen.

Let wel op, het is wel belangrijk dat je pup de ervaringen die hij opdoet positief ervaart. Zorg er dus voor dat je pup zich op zijn gemak voelt tijdens het bezoek en bekijk nieuwe dingen eerst van een afstandje. In Nederland hebben veel stations een gesloten poortje waar je zonder kaart niet zomaar doorheen kunt. Gelukkig kun je met je ov-chipkaart een beperkte tijd gratis op het station verblijven, de precieze regels vind je hier.

Het bos op een doordeweekse dag

Dat lees je goed, dit is niet alleen een locatie, maar ook een bepaald moment. De reden hierachter is dat de mensen die je doordeweeks in het bos tegenkomt, hun hond waarschijnlijk vaak uit laten. In het weekend kom je daarentegen ook veel mensen tegen, waarbij het bos voor hun hond ‘het uitje van de maand’ is. Hierdoor heeft het beestje een heleboel opgekropte energie en dat is geen goede combinatie met een pup.

pup-in-het-bos

Doordeweeks is het daarnaast ook rustiger. Zo kun je de ervaring het makkelijkst leuk houden. Vind je pup andere honden ‘het einde’; prima, dan kom je vast een paar sociale volwassen honden tegen waar hij mee kan spelen. Maar vindt je pup andere honden nog spannend; dan heb je op een doordeweekse dag de ruimte om van een afstandje te kijken en samen een rustig exemplaar te vinden dat hem kan leren dat andere honden eigenlijk helemaal niet eng zijn.

Betekent het dat je klaar bent als je op deze drie locaties geweest bent? Helaas niet. Maar je hebt wel een heel mooi begin gemaakt. Nu weet je waar je sowieso naar toe wilt, maar het is ook belangrijk om het socialiseren op de juiste manier te doen. Gelukkig heb ik ook een artikel over hoe je een pup het beste kunt socialiseren. Of nog beter: Ik bied een online puppycursus aan, waar je alles leert over het socialiseren van je pup en alle andere belangrijke dingen die belangrijk zijn voor je pup. Ik vertel je dan precies waar je bij de socialisatie op kunt letten en geef ik een checklist zodat je niets vergeet. En natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de andere onderwerpen, zoals zindelijkheid, alleen leren zijn, probleemgedrag voorkomen en naar jou leren luisteren. De cursus pagina vind je hier.

Reacties
Categorieën