Een hond aan de lijn zonder te trekken!

Bekend van:

bekend-van-zwart-wit-1024x152   

Bekend van:

bekend-van-zwart-wit-1024x152   

Volg het stappenplan en je hond loopt straks netjes naast je aan de lijn

Wat cursisten er van vinden

Milou (4 jaar) kon aan de riem niet ontspannen lopen en bleef maar trekken. Het programma bevalt mij prima. Het is duidelijk, je weet wat de bedoeling is.  

Desiree met hondje Milou

Nogal ten einde raad heb ik enige tijd geleden bij jou de online cursus besteld om te leren hoe ik op een goede manier mijn hond aan de lijn kon leren lopen. Ik heb een nogal onstuimige puber stafford van nu 1 jaar die absoluut niet uit te laten viel en in huis ook nogal wat probleem gedrag vertoonde.
Het heeft een hoop tijd en energie gekost maar nu kunnen we eindelijk genieten van heerlijke wandelingen en ook in huis is hij helemaal veranderd. En dit mede dankzij jou cursus!
Ik liep net heerlijk met hem door het zonnetje en vond dat ik je dit moest laten weten. Nogmaals bedankt.

Sanne en hond  Bassa       

Chewie (negen maanden oud) liep na de eerste drie lessen al zo netjes naast me mee en reageerde zo goed op de klikker, dat mijn doel bereikt was. Vooral naast de kinderwagen loopt hij geweldig netjes mee, bakje voer tussen de benen van de baby, klikker in de hand en puppy loopt gewoon los met de kinderwagen mee.

Barbara  met hondje Chewie

Ja, ik wil ook dat mijn hond niet meer aan de lijn trekt!

de-gehoorzaamheidscursus
€ 79,-
€ 49,-

Videocursus Lopen aan de lijn

 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Geschikt voor alle hondenrassen en alle leeftijden
 • Direct Beginnen & toegang zolang je wilt
 • Besloten forum
 • Vragen mag jestellen
 • Gratis Clicker

Dit kun je verwachten

Waar wacht je nog op? Je hond netjes mee leren lopen aan de lijn hoeft niet veel tijd te kosten.


We zetten het meelopen op commando. Hierdoor kun je in de aanleerfase je hond gewoon laten trekken als het je uitkomt. 


Dat is wel zo fijn, want niets is zo frustrerend als een hele uitlaat lang de strijd met je hond aangaan. 


Als je de stappen van de cursus doorlopen hebt, is netjes meelopen voor je hond een makkie geworden. Dan geef je het commando zodra je de deur uit gaat en loopt je hond de hele wandeling naast je mee.


Natuurlijk moet je wel oefenen. Maar met een clicker train je het best kort en krachtig. Als je iedere wandeling één tot twee minuten achter elkaar oefent zul je zien dat je heel snel vooruit komt. In de eerste stap wil je die minuut misschien binnen, of in je tuin, besteden, maar later kan dat gewoon op de route die je toch al zou wandelen. Dat betekent dat het trainen je dus eigenlijk nauwelijks extra tijd kost. Deze methode is dus fijn voor jou!


En ook voor je hond. De training is op basis van belonen van goed gedrag. De cursus is opgedeeld in negen niveaus. Zo is wat je vraagt haalbaar, waardoor je veel kunt belonen en je hond dus snel leert wat de bedoeling is. Hierdoor vindt je hond straks niets leuker dan netjes met je meelopen.


De cursus is geschikt voor honden die aan de lijn trekken zonder dat dit veroorzaakt wordt door een ander gedragsprobleem. Als een hond bijvoorbeeld uitvalt en blaft naar andere honden, dan wil je zijn angst voor honden ook aanpakken en dat wordt niet in deze cursus behandeld. Wel zou deze cursus een goede aanvulling zijn.


De leeftijd van je hond maakt niet uit. Alhoewel er voor pups mijn complete puppycursus is waar het lopen aan de lijn natuurlijk ook in wordt behandeld. Ik heb honden van 9 jaar en ouder in de training gehad die de oefeningen niet alleen heel leuk vonden, maar ook nog eens heel goed uitvoerden.


Heb je een hond die zo hard trekt dat jij of iemand anders in het gezin hem niet meer kan houden? Geen probleem. In deze cursus vertel ik ook welke hulpmiddelen je kunt gebruiken zolang je hond nog aan het leren is, uiteraard zijn deze hondvriendelijk.


Natuurlijk doe ik iedere oefening voor met hond. Daarnaast is de oefening nog een keer samengevat in een tekst en staan er tekeningen die de oefening verhelderen. Dus hoe jij ook het liefst leert, er is voor elk wat wils.    

Online, maar je doet het niet alleen

 De cursus lopen aan de lijn is zo gemaakt dat je het helemaal zelf redt. Ik waarschuw voor veel gemaakte fouten en doe de oefeningen duidelijk en stap voor stap voor. 


Maar soms zit je toch met vragen en dan mag je ze gerust stellen. Je volgt niet voor niets een puppycursus bij een echte hondentrainer. Je kunt je vragen privé aan mij mailen en dan help ik je verder. Soms zal ik om een filmpje vragen om het gedrag goed te kunnen beoordelen, meestal kan ik je direct een antwoord geven. 


Hieronder staan een aantal reacties, die ik heb ontvangen nadat ik mensen een antwoord gestuurd heb. 

Dat geeft rust!
"Wat een opluchting om meteen zondag deze reactie te krijgen  dat geeft rust! Heel fijn je tips, hier kunnen we zeker mee verder. We hebben helaas geen tuin of balkon maar zetten nu steeds de ramen open zodat de straat geluiden al op afstand te horen zijn en kijken soms met hem uit het raam. Toevallig moesten we vandaag naar buiten voor de dierenarts, we hebben hem in een tasje meegenomen ipv van tillen en dat ging best wel goed! Hij heeft zelfs even op straat gespeeld. Wellicht dat hij nu meer aan ons en al wat geluiden gewend is! Hij is inderdaad pas net 8 weken! Hartelijk dank en fijn dat we altijd mogen mailen. Een gouden vondst deze online cursus."
Eva en Willem
Dat geeft rust!
"Heel erg bedankt ! Het is zo enorm fijn dat we dit even konden vragen en zo'n duidelijk antwoord krijgen. We gaan dit zeker proberen. In ieder geval al bedankt! We zijn nog steeds enthousiast met de puppytraining. Het helpt ons echt."
Francien
We gaan nog veel lol van je uitleg hebben
"Ok, bedankt. Dat is goed om te weten . Een van de grootste nadelen bij een pup vind ik de reacties van je omgeving op wat wel en niet mogelijk is, passend is of goed voor een hond. Als nieuwe baas word je daar snel onzeker van als je niet uitkijkt. Jouw meer nuchtere aanpak in je video’s , en je opleidingsachtergrond, spraken ons daarom meer aan dan een traditionele cursus. We gaan zeker nog veel lol van je uitleg hebben!"
Wendie met Benji
De rust die het uitstraalt.
"Dank voor je mail. Het is allemaal goed gegaan. We zijn erg blij met je cursus. Vooral de rust die het uitstraalt. We hebben er al veel aan. Nog een prettig weekend."
Sylvia met hondje Puk
Het gaat erg goed
"Hoi Cleo, bedankt voor je adviezen! Het gaat erg goed met Flynn en slaapt sinds een paar dagen nu helemaal zelfstandig. We hebben het opgebouwd zoals jij had aangegeven."
Robin met Flynn
Heel fijn om de cursus te volgen
We vinden het heel fijn om jouw online cursus
te volgen! We hebben al een keer eerder een pup gehad maar dat is alweer meer dan 15 jaar geleden dus is opfrissen voor ons op deze manier heel fijn!
Isabella met Dolly

Positieve training met clicker

null

De gehoorzaamheidscursus is gebaseerd op de clickermethode. Je zult een clicker gebruiken om je pup te laten weten wanneer hij het goed doet, de clicker krijg je van mij kado bij de cursus.


Clickertraining is een positieve manier van opvoeden: De focus ligt op wat je pup goed doet en hoe we het overige gedrag kunnen veranderen. Mijn ervaring leert dat cursisten het als heel prettig ervaren dat je op een leuke manier met je pup om gaat.


De ideeën achter clickertraining zijn wetenschappelijk onderbouwd. Daarom is dit niet alleen een leuke, maar er is ook bewezen dat het werkt.


De oefeningen worden opgebroken in stapjes die voor iedere hond haalbaar zijn. Je pup heeft hierdoor veel succes, en jij dus ook. “Winnen” is natuurlijk leuk, en wat kun je een pup nou beter leren, dan dat samen trainen en naar jou luisteren het leukste is dat er bestaat.

En die clicker? Die heb je alleen nodig bij het aanleren. Als je puppy eenmaal weet wat de bedoeling is  heb je hem niet meer nodig. Behalve dan als je net zo verslaafd bent geraakt als ik  aan clickertraining, want dan kun je altijd wel iets nieuws verzinnen om je hond te leren

Wil je meer weten over clickertraining, ik heb er een uitgebreider artikel over geschreven dat je hier kunt lezen.

Start nu en je hond trekt straks niet meer aan de lijn

de-gehoorzaamheidscursus
€ 79,-
€ 49,-

Videocursus Lopen aan de lijn

 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Geschikt voor alle hondenrassen en alle leeftijden
 • Direct Beginnen &Toegang zolang je wilt
 • Besloten online forum
 • Vragen mag je mailen
 • Gratis Clicker

Veel gestelde vragen

Je hebt mogelijk nog een aantal vragen, ik probeer ze hieronder allemaal te beantwoorden. Staat je vraag er niet bij, stuur me gerust een mailtje!

Is het noodzakelijk om met de ‘clicker’ te trainen?

Nee. Het is misschien gek, maar de clicker is niet essentieel voor clickertraining. 

Een clicker wordt gebruikt om het moment dat je hond het goed doet te markeren. Maar je kunt hier ook iets anders voor gebruiken. Bij zeezoogdieren wordt bijvoorbeeld vaak een fluit gebruikt, bij dove honden een zichtbaar signaal, zoals een gekleurd doekje. 

En er zijn ook genoeg trainers die een marker-woord kiezen; een bepaald woord dat je alleen zegt op het moment dat je hond het goed doet, gevolgd door een beloning. Dan heb je dus helemaal geen hulpmiddel nodig.

Ik vind een clicker zelf wel heel prettig werken, dus ik raad je aan hem een kans te geven. Mede omdat het voor een hond een heel duidelijk signaal is en heldere communicatie is een groot voordeel als je iets aan je hond wilt leren.


Hoeveel tijd ben ik kwijt met de cursus?

Ik raad mensen altijd aan om kort en krachtig te trainen, dus 1 tot 2 minuten achterelkaar.  De training kun je gewoon tijdens de uitlaat doen.De  cursus is opgedeeld in 9 niveaus. Je kunt het in je eigen tempo volgen. Sommige honden hebben na een paar keer oefenen al door wat je van ze wilt. Vooral als het trekken heel diep geworteld is zal het iets langer duren om je hond in alle situaties netjes mee te laten lopen. Maar je zult zien dat het grootste deel van je wandeling al wel heel snel goed gaat. 


Is deze cursus voor alle hondenrassen?

Ja. Ik heb alle soorten en maten honden in mijn trainingen; van Chihuahua tot Deense dog. En ik durf met zekerheid te zeggen dat dit de beste manier is om je hond aan de lijn te leren lopen, ongeacht het ras.


Kan ik direct beginnen?

Na aanschaf krijg je direct een email met inlog informatie.  Hiermee krijg je direct toegang tot de aangeschafte cursus. 

De gratis clicker stuur ik binnen 2 werkdagen per post op.


Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus.  


Hoeveel begeleiding krijg ik?

In principe kun je de cursus helemaal zelf volgen. Maar als je ergens vragen over hebt mag je die altijd stellen. Als het nodig is vraag ik om een filmpje zodat ik precies weet wat het probleem is en je verder kan helpen. Ook kun je in het besloten online forum vragen en ervaringen van medecursisten lezen.

Wie ben ik?

cleo Verheijen

Hoi, ik ben Cleo

                        

en ik help jou graag om van je pup een hond te maken die in jouw leven past.

Mijn naam is Cleo Verheijen en ik ben een universitair geschoolde hondentrainer. Ik heb met mijn online cursussen al duizenden mensen geholpen hun ideale hond op te voeden.


Daarnaast heb ik een vol leven, met een groot gezin en veel hobbies. Ik leef niet voor maar met mijn hond. En ik gun jou ook een hond die je goed met de rest van jouw leven kan combineren.


Ik heb jarenlang een fysieke hondenschool gehad in Amersfoort. Tegenwoordig ben ik overgestapt naar een online hondenschool, omdat ik jou zo het beste kan helpen.


Start nu met de cursus!

de-gehoorzaamheidscursus
€ 79,-
€ 49,-

Videocursus Lopen aan de lijn

 • Duidelijke video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is en waar je op wilt letten
 • Geschikt voor alle hondenrassen en alle leeftijden
 • Direct Beginnen & Toegang zolang je wilt
 • Besloten online forum
 • Vragen mag je stellen
 • Gratis Clicker