Mag mijn Hond in bed slapen?

hond relaxed op bed

Je hond kan prima bij je in bed slapen als je dat zelf prettig vindt. Aanhangers van de roedel theorie zullen zeggen dat je daar een te dominante hond door kunt krijgen, maar ondertussen is door de wetenschap aangetoond dat deze theorie niet klopt.

Denk wel goed na of je hond het ook als hij volwassen is nog mag. Het nu vast nog heel gezellig als je pup in bed slaapt, maar misschien is het net iets te gezellig als hij straks een volwassen deense dog is die, lekker uitgestrekt en luid snurkend, tussen jullie in gaat liggen. Eenmaal aangeleerd gedrag later afleren is veel moeilijker, en stressvoller voor je hond, dan direct het gewenste gedrag aan leren. Maar als jij helemaal geen reden ziet om je hond ook in de toekomst niet in bed te laten slapen kun je hem dat ook nu veilig laten doen.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Het is niet verstandig om een hond die ooit mensen gebeten heeft in je bed te laten slapen. Niet omdat hij daar dominant en gevaarlijk door wordt, maar omdat je als je in bed ligt kwetsbaar bent. En stel je voor dat je in je slaap op hem rolt waardoor hij zich in het nauw gedreven voelt en weer besluit te bijten..

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Reacties(4)

  1. januari 18, 2016
  2. februari 27, 2016
    • februari 29, 2016
    • maart 26, 2016

Geef een reactie