cleo-en-donderIk ben Cleo Verheijen-Buitendijk, eigenaar van hondenschool Hondenschool Eigenwijs in Amersfoort.

Ik heb aan de Universiteit van Utrecht de studie Neurowetenschappen en Cognitie, met als focus
diergedrag, afgerond. Tijdens die studie ben ik voor onderzoek veel bezig geweest met dieren. Zo heb ik met rhesus makaken (apen) gewerkt en roeken (vogels) getraind.
Zelf heb ik een Flatcoated Retriever teefje, die mij de wereld van het honden trainen heeft helpen ontdekken. Nadat ik bij een andere hondenschool les gegeven heb, besloot ik dat ik meer wilde.

Clickertraining spreekt mij heel erg aan omdat het een effectieve, in de wetenschap gewortelde, maar vooral heel leuke manier is om met je hond te trainen. Om zo goed mogelijk geschoold te zijn heb ik aan de Karen Pryor Academy in Amerika de internationale honden trainings cursus gevolgd. Karen Pryor is een van de grondleggers van clickertraining. Ik vind het erg leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de hondentraining. En vooral ook om het over te dragen naar hondeneigenaren die er vervolgens met hun eigen hond mee aan de slag kunnen.

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Op puppyopvoeden.nl geef ik algemene adviezen over het opvoeden van je hond, niet per se met de clicker, maar wel altijd positief.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.