cleo-en-donderIk ben Cleo Verheijen-Buitendijk, eigenaar van hondenschool Hondenschool Eigenwijs in Amersfoort.

Ik heb aan de Universiteit van Utrecht de studie Neurowetenschappen en Cognitie, met als focus
diergedrag, afgerond. Tijdens die studie ben ik voor onderzoek veel bezig geweest met dieren. Zo heb ik met rhesus makaken (apen) gewerkt en roeken (vogels) getraind.
Zelf heb ik een Flatcoated Retriever teefje, die mij de wereld van het honden trainen heeft helpen ontdekken. Nadat ik bij een andere hondenschool les gegeven heb, besloot ik dat ik meer wilde.

Clickertraining spreekt mij heel erg aan omdat het een effectieve, in de wetenschap gewortelde, maar vooral heel leuke manier is om met je hond te trainen. Om zo goed mogelijk geschoold te zijn heb ik aan de Karen Pryor Academy in Amerika de internationale honden trainings cursus gevolgd. Karen Pryor is een van de grondleggers van clickertraining. Ik vind het erg leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de hondentraining. En vooral ook om het over te dragen naar hondeneigenaren die er vervolgens met hun eigen hond mee aan de slag kunnen.

Op puppyopvoeden.nl geef ik algemene adviezen over het opvoeden van je hond, niet per se met de clicker, maar wel altijd positief.

Wil je iets meer weten over mij privé en mijn mening over honden trainen lees dan ook de artikelen op mijn blog.

Sinds kort bied ik (lees hier meer over mij), ook online video cursussen aan. Ik heb onder andere een puppycursus waar ik precies voor doe hoe je een puppy kunt trainen. Is deze manier van trainen iets voor jou? Neem dan is een kijkje bij mijn volledige cursus aanbod