Iedereen wil graag lekker rustig met zijn hond kunnen lopen, ook als deze aan de lijn loopt. Hoe zorg je er nu voor dat je hond met je meeloopt zonder dat je steeds het gevoel hebt dat je arm uit de kom gaat vliegen? Onderstaande uitleg is bedoeld voor pups, is je hond al ouder en trekt hij aan de lijn, lees dan help mijn hond trekt aan de lijn.
Wat is netjes meelopen
Eerst is het belangrijk dat je bedenkt wat je wilt dat je hond wel doet. Netjes meelopen is nog vrij abstract. Ik kies er zelf voor om de hond aan een specifieke kant naast je been te laten lopen, links wordt vaak gekozen, maar rechts kan net zo goed.
Je kiest een bepaalde kant om te voorkomen dat je hond voor je langs gaat kruisen waardoor je over hem kan struikelen.
Door naast je been als positie te kiezen, loopt je hond niet naar voren of achteren te trekken. Het is namelijk voor zowel jou als je hond makkelijk om te zien of hij nog goed loopt. Een hond wil graag goed doen, maar jij moet hem wel leren wat goed is.
Hoe leer je dit aan
Een makkelijke manier om hem te leren om naast je been mee te lopen is door hem te belonen als hij toevallig in de juiste positie loopt. Een voordeel van het op een positieve manier trainen is dat je hond het straks leuk vindt om netjes mee te lopen. Hierdoor loop je dus een kleinere kans dat hij aangelijnd worden als een straf gaat ervaren, met alle bijbehorende ‘pak me dan als je kan’ spelletjes. Daarnaast zijn er heel veel dingen die je liever niet wilt, bijvoorbeeld voor je, achter je of tussen je benen, en maar één ding dat je wel wilt, namelijk naast je been. Communiceren wat goed is, is in dit geval dus de duidelijkste optie.
Effectief trainen
Om snel te leren moet je duidelijk communiceren, dus veel belonen. Dit doe je door het gedrag in stapjes op te breken en deze één voor één aan je hond te leren. Het is heel begrijpelijk als je dit zelf lastig vindt, daarom heb ik een uitgebreide cursus gemaakt waar dit al voor je gedaan is en iedere stap met tekst, tekening en video uitgelegd wordt. Klik hier om er meer over te weten te komen.
Pups die op de rem gaan
Een bij pups veel voorkomend gedrag is dat ze steeds gaan zitten of terug naar huis trekken. Voor een pup is de wereld nieuw en interessant, maar soms ook spannend. Om alle prikkels te verwerken gaan ze soms even zitten. Thuis is een veilige basis, dus kunnen ze het moeilijk vinden om daar vandaan te gaan. Het kan helpen om je puppy het eerste stuk te tillen en verder van huis neer te zetten, gelukkig wegen de meeste pups niet zoveel. Dan leren ze direct hun steun bij jou zoeken. Geef je pup als hij daar behoefte aan heeft even de tijd om te zitten en spoor hem daarna met een hoog stemmetje aan om weer in beweging te komen. Werkt dit niet en wil je toch verder, til hem dan weer een klein stukje. Aan de lijn trekken werkt meestal averechts omdat de pup dan nog meer prikkels binnen krijgt die hij moet verwerken en het is ook niet goed voor zijn nekje en jullie vertrouwensband. De meeste pups groeien vanzelf over dit gedrag heen en zijn dan juist niet meer te stoppen.
Trekken niet aanmoedigen
Gedrag dat belonend is blijft bestaan, ander gedrag verdwijnt langzaam. Zonder het te beseffen belonen veel mensen trekken aan de lijn. Bijvoorbeeld door je hond trekkend ergens te laten komen of aan de lijn te laten spelen. Wordt je hondje niet zo sterk, dan hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Als je het netjes lopen aan de lijn op commando zet zal het trekken uiteindelijk verdwijnen, omdat netjes meelopen meer belonend wordt. Maar heb je een hond van een groter ras, dan kan het heel vervelend zijn als hij geleerd heeft dat trekken werkt. Een puber zal namelijk waarschijnlijk nog niet netjes op commando langs de andere honden kunnen lopen, daar gaat veel training en dus tijd in zitten. In de tussentijd zit je dan met een hond die geleerd heeft dat trekken succes kan hebben. Dus laat zeker als je een pup hebt die sterk gaat worden deze het liefst los van de lijn spelen. Loopt je pup aan de lijn en trekt hij, ga dan stil staan of loop de andere kant op. En moet je andere honden passeren, dan kan het helpen om je pup even te laten zitten en naar je te laten kijken tot ze voorbij zijn. Zo beloon je het echte trekken niet en zal je puppy nog sneller netjes mee leren lopen.
In bepaalde situaties trekken op commando
Het is heel moeilijk, bijna onmogelijk, om zo consequent te zijn. Bijvoorbeeld als je pup heel nodig moet, maar een eindje moet lopen voor je op een gepaste plaats komt om zijn behoefte te doen. Of als je in de verte een heel leuk speelmaatje ziet dat je in wilt halen.
Probeer hier uitzonderingen van te maken en zet deze op commando. Als je bijvoorbeeld iedere keer ‘trekken mag’ zegt voordat je hem ergens trekkend laat komen zal hij op een gegeven moment door hebben dat trekken alleen werkt als jij toestemming gegeven hebt.
Je moet wel consequent zijn; trekken mag alleen als jij eerst het commando gegeven hebt. Als je het commando zou willen geven, maar je hond trekt al, loop dan eerst de andere kant op, zeg ‘trekken mag’ zodra er geen spanning op de lijn zit en ren dan samen naar waar je wilt zijn.
Het op commando zetten werkt alleen als trekken een uitzondering is, als je pup bijvoorbeeld altijd naar honden mag trekken zal hij waarschijnlijk leren dat het zien van andere honden trekken mogelijk maakt.
Wil je nog meer tips over het lopen aan de lijn, lees dan ook dit artikel.
Wil je een uitgebreide cursus waarbij ik met video’s stap voor stap uitleg hoe je een hond netjes aan de lijn kan leren lopen, kijk dan eens hier.
geachte ik zie nergens staan hoe je een pup aan de lijn zover krijgt dat hij meeloopt? als ik mijn pup aanlijn dan wil hij gewoon niet lopen. ik heb geprobeerd om he met brokjes of stukjes vlees te lokken , complimenten geven enz enz maar niets helpt wat kan ik nog meer doen?
Ga het eerst in huis proberen of het puppie met enthousiast roepen en door je hurken zitten de hond naar je toe kunt krijgen.
Zoek dan buiten een ruimte waar met halsbandje maar je zonder riem los kunt lopen , en hem naar je toe kunt lokken met een snoepje.
Daarna als dit een paar keer is gelukt ga dan langzaam de riem vast doen aan het halsbandje en laat hem even rond scharrelen zonder de riem vast te houden , hierna laat je de hond lopen met lokken via een snoepje zodat hij aan de riem kan wennen
Nu kan je de riem pakken en vragen met snoepjes om hem mee te laten gaan . beden wel een puppie is snel moe het kan zijn dat je hem na 10 of 5 meter moet laten rusten en op je arm nemen of in een puppie draagtas
een pup kan net zo lang lopen als hij oud is;
5 weken 5 minuten buiten
7 weken 7 minuten buiten
8 weken 8 munuten tot 10 minuten
10 weken 10 min…………hierna zal hij veel slapen
22 weken 22 min …………afgelost met spelen en trekspeeltjes voor de tanden
25 weken 25 minuten tot half uur ..
let op dat je hem niet afpijgert met lang lopen , geef hem halverwegen volledige vrijheid om zijn plasje of poepje te doen geef hem daarbij ook speel vrijheid
succes
bedankt voor je goede antwoord.
Het enige wat ik er aan toe kan voegen is dat dit een veel voorkomend probleem is bij jonge pups en dat het zich meestal vanzelf op lost.
Soms helpt het om je hondje verder van huis neer te zetten en loopt hij daar opeens wel mee.
Dit klopt, als ik onze Franse Bulldog pup uit wil laten moet ik haar eerst de hoek omdragen voor ze echt mee wil lopen, nu lukt het ook als ik haar achter een balletje aan laat lopen en dan gaat de rest zonder problemen met het balletje trots in haar bek, snoepjes vond ik geen oplossing aangezien jet het heeeeeeel goed moet timen maar zoals eerder gezegd, het gaat steeds beter.
Goedenavond,
Ik heb een chihuahua pup van 8 weken oud, en zij wilt helemaal niks weten van een lijn, ze word agressief, begint dr riem te bijten en loopt niet. Ze loopt liever zonder lijn, maar luistert al heel goed. Ze loopt naast me en stopt zodra ik dag aangeef. Wat kan ik doen zodat ze toch went aan dr lijn?
Gr. Pris
Pub van 8 weken reageert niet agressief , ze zijn in hun ontdekkingsfase . Laat de hond vriendjes worden met de riem , laat het halsbandje eens om in huis. Maak een spelletje in huis met de riem om waarbij hij wordt beloond . Laten loslopen buiten op die leeftijd is toch echt niet aan te raden. Hondje springt en huppelt een wegwaaiend blaadje achterna en loopt zo de weg op. Het ene soort is wat eigenwijzer als het andere maar ook uw soort kan met plezier aan de riem lopen . Wellicht is een puppy cursus een aanrader.
Beste ik heb een puppy die juist in zijn negende maand is.
Mijn mechelse herder heeft veel respect voor ons
Is ook gehoorzaam en zeer braaf.
Het enige probleem is als wij gaan wandelen trekt hij heel hard aan de lijn.Na enige tijd stopt het en stapt hij gewoon mee.Dit is toch hard om tegen te houden want hij heeft enorm macht.
Het andere is als ik zeg liggen doet hij niet altijd
Kan u mij soms helpen met deze 2 problemen aub.
Wij hebben zelf nog 2 honden en met de mechelse herder is er geen enkel probleem tss hun wat mij heel vrolijk maakt
Mvg
Klopt ik zit met
Hetzelfde probleem
Dat probleem heb ik nu ook hij blijft zitten waar hij zit en ik moet hem meeslepen
Hej,
Onze pup wou ook niet meelopen. Wij hadden toen de fokker opgebeld en die zei gewoon meetrekken en negeren en dan wanneer hij een stap zet belonen. Zo lukte het bij ons na 2 dagen. Succes
hoe kan ik mijn hond af leren tegen mij aan te springen.
Je kan een knie naar voren doen wanneer je hond tegen je opspringt. Ook kun je een paar stappen achteruit doen. En dit volhouden, dan stopt het op den duur, niet direct.
Dit is inderdaad wat mensen vaak zeggen, ik zelf zei het ook altijd tot ik er achter kwam dat het uiteindelijk niets oplost, of in elk geval weinig. begrijp dit niet verkeerd, elke hond is verschillend en bij elke hond zal het anders uitpakken. Maar wat ik doe is juist het tegenovergestelde en ik zal ook uitleggen waarom. Zodra een hond tegen je opspringt komt hij/zij in jou persoonlijke ruimte, doordat je naar achteren te gaat geef je jou persoonlijke ruimte weg. De ene hond neemt het zoals je het geef en stopt met springen, een andere hond gaat nog enthousiaster springen omdat hij zelf meer persoonlijke ruimte krijgt van zijn baas. Als je bij een springende hond goed rechtop gaat staan en een paar passen naar hem toe doet terwijl je een kalme uitstraling hebt, en je de hond gewoon aan kijkt. (Niet starend of uitdagend) zal hij accepteren dat jij jou ruimte niet weggeeft maar juist corrigeert door zijn ruimte op te eisen. Als jij kalm ben zal hij het accepteren en eerder stoppen met opspringen
Probeer jezelf altijd af te vragen wat je wel wil dat je hond doet. In jouw geval is dat zijn poten op de grond houden. Vervolgens kun je hem belonen als hij dit doet. Succes
Mijn honrd wil ook niet aan de riem lopen
Is het goed om een hond te straffen als ze niet naast blijft lopen en trekt? Mijn vriendin trekt haar pup van zes maanden zo hard terug dat het beestje bijna vliegt en grijpt haar zelfs zo hard bij haar nekvel dat ik het beestje een paar honderd meter verder hoorde janken. Dat kan toch niet goed zijn? Wie wil hierop reageren?
Er zijn meerdere manieren om een hond iets te leren. Je kunt jezelf als je je hond iets wil leren de vraag stellen of er een hond vriendelijker alternatief is dat ook werkt.
In jullie geval is het antwoord hoogstwaarschijnlijk ja. Je kunt je hond namelijk ook iedere keer dat hij netjes naast je loopt belonen. Zorg voor omstandigheden waaronder je je hond vaak kan belonen. Pas bijvoorbeeld in het begin je tempo aan aan je hond en oefen eerst ergens waar geen afleiding is.
Het gevaar van de methode die je vriendin nu kiest is dat je het risico loopt dat hij onzeker wordt. Zie ook het stukje hond straffen of belonen
Jouw vriendin lijkt me hard op weg om een probleem hond te creëeren, ik vraag me zelfs af of ze wel een hond waard is.
Oh vreselijk om je pup zo te straffen..brrr
Zeg jij er als vriend zijnde dan niets van.. of blaft zij jou ook af!
Vraag eens of haar ouders haar ook toen ze leerde lopen by der bos haar of zo sleurde
Hallo Cleo
Heel graag zou ik jouw deskundige advies willen.
Onze hond van 16 jaar hebben we vier weken geleden in moeten laten slapen we waren er kapot van,maar ook heel blij dat hij zo lang bij ons heeft mogen blijven.
door zijn hoge leeftijd kon hij niet zover meer lopen en hebben wij een hondenbuggy aangeschaft zodat hij nog overal mee naar toe kon.
Nu hebben wij 17 mei een puppy opgehaald van 5 maanden.
De vraag is kan ik de hondenbuggy voor de pup gebruiken als ik zelf een lange wandeling wil maken en hem daarin doe,zonder dat hij daar later nadelige gevolgen van ondervind?
Heel graag je reactie Gr Wil
Hallo Wil,
allereerst gecondoleerd met het verlies van je hond. Er van uit gaande dat hij aan ouderdom overleden is en niet aan een besmettelijke ziekte kun je de buggy heel goed gebruiken. Het is inderdaad een mooie manier om je pup lang naar buiten te kunnen nemen zonder dat je zijn gewrichten overbelast.
Zet de buggy eerst in de woonkamer en laat je pup er rustig aan wennen. Geef hem de gelegenheid om er zelf in en uit te gaan en ga hem pas verrijden als hij het leuk vindt om er in te zitten. Het kan helpen om je pup er eerst bij en daarna in te laten eten.
veel plezier met je pup
Hallo, we hebben vorige week onze puppy gekocht. Hij is 6 maand oud en weegt al 40 Kg (Kaukazische herder). Vanzodra we een lijn aan de lijband doen of zijn leiband vasthouden gaat hij door de knieen en legt zich op de rug of trekt zich hard terug. Het lukt gewoonweg niet om hem aan de lijn te doen meelopen (het lukt soms niet eens hem de lijn aan te doen laat staan ‘meelopen’). Gevolg, ik draag hem op en breng hem ‘al spartelend’ waar hij moet zijn. Op korte afstanden lukt dat maar dat ga ik binnen enkele maanden als hij 70/80 Kg is niet meer kunnen doen. Hoe kan ik hem eraan doen wennen dat hij met een lijn naast mij kan lopen?
Bijkomende info: Het snoepjes belongsysteem werkt niet bij mijn puppy. Hij neemt geen enkel snoepje aan dus kan ik hem ook niet ‘belonen’. Hoe moet ik hem nu trainen om aan de lijband mee te lopen ?
Ik heb hetzelfde, mijn zwitserse herder wil geen enkel snoepje, ik kan hem enkel belonen door te knuffelen, maar is moeilijk iets aan te leren zonder snoepje …
Hij is nu 10 weken oud, zeer speels maar moeilijk in eten. Wil enkel vers vlees
Bij honden die kieskeurig zijn in wat ze eten kun je twee dingen doen om toch op basis van beloning te kunnen trainen:
1)uit vinden welk eten ze wel aan willen nemen
2)belonen met iets anders dan eten
Iedere hond eet, dat is nodig om te overleven. Wel is het zo dat de ene hond kieskeuriger is dan de andere en dat de ene hond een grotere hoeveelheid eten nodig heeft dan de andere.
Is je hond aan de forse kant (zie ook het artikel is mijn hond te dik), dan kan het al voldoende zijn om hem minder voer te geven.
Maar ook sommige honden met een goed gewicht en zelfs magere honden weigeren veel snoepjes als beloning. Wat dan vaak helpt is minder tot geen voer meer in de voerbak stoppen en dit gedurende de dag als beloning gebruiken. Uiteindelijk eet je hond dan net zoveel, alleen verdient hij zijn voer nu in plaats van het gratis te krijgen. Als je hond vers vlees eet is dit een minder handige oplossing (het kan wel weet ik uit eigen ervaring). Je kunt dan een deel van de voeding door gedroogd vlees proberen te vervangen en dat als beloning geven.
Probeer daarnaast uit te vinden of er iets is wat je hond echt lekker vindt. Veel honden die koekjes uit de honden winkel niets vinden doen een moord voor dingen als gebakken ei, gedroogde vis of gekookte stukjes vlees.
Je kunt je hond ook belonen met iets anders dan eten. Voor veel honden werkt spelen het beste. Dit is iets wat ze ook graag doen als ze opgewonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een trekspel of je hond achter een bewegend speeltje aan laten jagen. Het nadeel van deze manier van belonen is dat het langer duurt om even met je hond te spelen dan om hem een koekje te geven. Een compromis dat bij sommige honden werkt is spelletjes op basis van eten. Bijvoorbeeld door ze een koekje uit de lucht te laten vangen of het koekje te verstoppen en ze te laten speuren.
Eerst de volgende vraag, aangezien jullie de pup pas gekregen hebben toen hij zes maanden oud is: Vindt jullie hond het alleen vervelend om aan de lijn te gaan en mee te lopen of is hij ook angstig als hij los loopt?
In het eerste geval kun je gaan oefenen om aangelijnd worden en lopen aan de lijn leuk te gaan vinden, in het laatste geval zul je eerst zijn angst voor de buitenwereld op moeten lossen.
Wat je kunt proberen als je hond alleen aangelijnd reageert is een anders ogende halsband of tuig en lijn te kopen (of lenen) en hem daar rustig aan te laten wennen.
In de tussentijd laat je hem nog aan haar oude riem uit. Beloon je hond eerst voor het aanraken van de nieuwe riem en vervolgens voor het aantrekken en dragen. Ga daarna binnen oefenen met het meelopen.
Zodra je hond naar je toe komt als hij de nieuwe riem ziet, deze aan laat doen en met je mee loopt kun je deze riem gaan gebruiken om hem uit te laten.
Tot die tijd kan een bolderwagen misschien uitkomst bieden.
succes!
Hallo,
Ik heb sinds 3 weken een
Chihauhau puppy in huis. Maar hij wilt niet aan de riem lopen. Heb alles geprobeert, lokken met snoepjes, belonen als ie een klein stukje wel mee liep. Binnen heb ik het geprobeert. Los lopen heb ik geprobeert maar hij blijft net zo lang zitten( soms wel langer dan een kwartier) tot dat ik maar naar huis ga en hem optil, want anders sta ik uren met hem op de zelde plek. Ik kan hem zo ook niet zindelijk maken. Help me alsjeblieft ik weet echt niet meer wat ik hier aan kan doen
Groeten Samantha
Dit is een probleem dat vaker voor komt bij hele jonge honden. Ze groeien er vanzelf overheen.
In de tussentijd kun je proberen hoe je hond reageert als je hem echt ver van huis neemt. Dus eerst een stukje in de auto naar een onbekende omgeving. Als hij daar ook niet mee loopt doe je zijn riempje los en loop je weg. Beloon als hij naar je toe komt. Als hij dan los mee loopt kun je zijn riem weer vast klikken en weer door lopen. Desnoods met de riem los achter hem aan slepend als je anders niet ver genoeg weg kunt lopen om hem te laten volgen. Beloon ook nu weer als hij komt. Tenslotte kun je zijn riempje oppakken waardoor je hem kunt belonen voor mee lopen aan de lijn.
Aangezien het niet haalbaar is om voor iedere behoefte de auto te pakken kun je hem ook eerst binnen zindelijk maken, zie ook zindelijkheidstraining op de flat.
Aan de vragen die hier gesteld worden wordt het wel weer duidelijk dat vele vele mensen zich vooraf niet de vraag stellen wat het inhoud om een hond te hebben, houden, op te voeden. Zij hebben totaal geen benul van wat een hond eigenlijk is, de aard van de hond en zijn manier van in de wereld staan. Bezint eer ge begind. Vóór de aanschaf van de hond moet je je afvragen of je echt wel een honden mens bent. Het spijt me maar mijn jarenlange ervaring met honden en hun eigenaren zegt me dat er echt niet zo veel echte hondenmensen zijn. Gaat het je natuurlijk af om elke dag , elke minuut, zijn hele leven lang de baas van de roedel te zijn? Ben jij in staat je aan te passen aan zijn vermogens in plaats van te eisen dat hij zich aanpast aan Menselijke vermogens? Jij kan je honds gedragen, hij zal nimmer een mens worden. Het blijft een hond en wordt nooit een kind. Verdiep je in de psychologie van de hond en vraag je voortdurend af of je daarmee om kan gaan. Als het antwoord ja is schaf dan pas een hond aan die past bij jou karakter en niet omdat hij zo goed bij de bank past, stoer is of o zo schattig lijkt ( van kleine honden kunnen krengen worden gemaakt) . En niet onbelangrijk, heb je voldoende tijd voor de (opvoeding van de) hond want die houd niet na drie maanden op.
Ik heb een puppy van 8 weken en ze doet alles netjes buiten want we gaan regelmatig naar buiten. Alleen als ze buiten is blijft ze zitten met dr staart tussen de benen en loopt bijna niet mee telkens piepen maar als we weer richting uit huis lopen is ze sneller dan ons want is de reden dat ze telkens met haar staart tussen dr benen loopt en niet gewoon mee loopt ?
Volgens mij vindt ze het dan nog erg spannend. Ze ziet en hoort en ruikt veel nieuwe dingen en moet voorzichtig aan wennen. 8 weken, net uit het nest en dan al die indrukken. Echt wandelen lukt nog niet maar veel geduld en haar de omgeving laten verkennen. Dat ze snel naar huis wil is logisch, thuis is veilig en vertrouwd. Mijn pup is nu 12 weken en het lopen gaat bij hem ook wisselend. Snuffelt veel en wil het liefst bij het huis in de buurt blijven.
Wilna
Wilna heeft gelijk, je pup is nog heel jong en alles is nieuw. Het is dus heel normaal dat ze nu nog niet mee loopt. Vaak helpt het om haar eerst een stuk te tillen en verder van huis neer te zetten. Als je ver genoeg bent weet ze niet meer waar jullie huis is en hobbelt ze achter je aan. Als je niet ver genoeg bent kun je samen weer naar huis lopen.
Hallo, mijn lieve cavalier is ondertussen al 8 maanden en in huis is hij geweldig, hij doet trucjes en luistert heel flink maar vanaf we naar buiten gaan voor een wandeling lijkt hij een andere hond. Hij trekt aan de les en springt op naar voorbijgangers. We hebben al geprobeerd de les korter te houden maar dan gaat hij er hangen en begint hij heel zwaar te ademen. We probeerden ook telkens stil te staan als hij trok maar als we dan terug vertrekken trekt hij opnieuw. We kregen ook al tip om naar achter te lopen tot hij kijkt en dan pas terug naar voor te lopen maar dan lopen we verder achterwaarts dan voorwaarts. Als we binnen, zonder afleiding met hem wandelen is het geen probleem en blijft hij mooi rechts naast me lopen. Zijn er nog manieren waarop we hem rustig kunnen doen wandelen? Alle tips zijn welkom!
Elisabeth
Goedemiddag,
Samen met mijn vriend hebben wij een witte herdershond aangeschaft. Wij zijn beide opgegroeid met honden. Ik probeer zoveel mogelijk mijn hond positief op te voeden. Binnen gaat het super, ze vindt de bench fijn om in te slapen, is zindelijk (doet alles in de achtertuin) en kan al een aantal commando’s in huis. Ook het commando volg aan de linkerkant. Zodra ik met de hond naar buiten ga, gaat ze voor me uit rennen en is zij constant aan het trekken. Ik vind het nogal sneu, want zij trekt zelf en daardoor krijgt zij later beetje last van hijgen tijdens het lopen. Moet ik dit gedrag laten gaan? Kan het komen doordat alles nog spannend is? Belonen lukt niet altijd als zij naast mij loopt, ze ziet de beloning dan niet die ik wil geven via mijn hand, of ze loopt alweer een andere kant op, waardoor ik haar niet meer kan belonen voor haar juiste gedrag. Ik vind het erg moeilijk om te zien dat zij heel erg voorop wil lopen, kan dit nieuwsgierigheid zijn? Ik schaam me ook een beetje voor de mensen die langs lopen. Ik wil voornamelijk plezier halen uit het wandelen met de hond.
Met vriendelijke groet,
Mandy
Wat moet je met een hond dat niet wil mee lopen aan de lijn
Dag Cleo,
Ik heb een vraagje;
Wij hebben een puppy (kruisng duitse en mechelse herder) van ong. 3,5 maanden.
Zij liep toen we haar pas hadden (8weken oud) perfect aan de lijn en we moesten haar nooit tegenhouden of meetrekken omdat ze te snel/traag ging.
De laatste tijd begint ze heel hard te trekken en heel anders te lopen tegenover vroeger.
Weet u misschien wat de reden daartoe is of hoe ik het misschien kan verbeteren?
Mvg, Fleur
Mijn hond is een boomertje en trekt heel erg aan de lijn. Hoe kan ik haar dit afleren?
Beste ik heb een puppy die juist in zijn negende maand is.
Mijn mechelse herder heeft veel respect voor ons
Is ook gehoorzaam en zeer braaf.
Het enige probleem is als wij gaan wandelen trekt hij heel hard aan de lijn.Na enige tijd stopt het en stapt hij gewoon mee.Wij zouden graag willen dat hij aan onze knie loopt.Dit is toch hard om tegen te houden want hij heeft enorm macht.
Het andere is als ik zeg liggen doet hij niet altijd
Kan u mij soms helpen met deze 2 problemen aub.
Wij hebben zelf nog 2 honden en met de mechelse herder is er geen enkel probleem tss hun wat mij heel vrolijk maakt
Mvg
Beste ik heb een puppy die juist in zijn negende maand is.
Mijn mechelse herder heeft veel respect voor ons
Is ook gehoorzaam en zeer braaf.
Het enige probleem is als wij gaan wandelen trekt hij heel hard aan de lijn.Na enige tijd stopt het en stapt hij gewoon mee.Wij zouden graag willen dat hij aan onze knie loopt.Dit is toch hard om tegen te houden want hij heeft enorm macht.
Het andere is als ik zeg liggen doet hij niet altijd
Kan u mij soms helpen met deze 2 problemen aub.
Wij hebben zelf nog 2 honden en met de mechelse herder is er geen enkel probleem tss hun wat mij heel vrolijk maakt.
Ik hoop dat u mij kan helpen met deze 2 problemen
Mvg
hallo ik heb een pup van bijna een jaar.hij loopt niet goed naast en trek aan de riem en is erg dominant naar andere honden.dus nu hebben we een tijdelijk casteratie laten doen.maar hij gromt nu naar ons als we per ongelijk tegen hem aan stoten en hij luistert voor geen meter .heeft dit met de casteratie te maken of is dit puberen oja en plast in huis en poept in huis .wordt 6x uitgelaten per dag.
goedeavond,
we hebben sinds gister een pup opgehaald een black and tan jack russel hij is nu 7,5 week oud doet het heel goed plast buiten en poept buiten dit wordt allemaal netjes beloont.
allen zit ik met 1 probleempje hij wilt niet aan de riem en een halsband om want als de halsband om heeft wordt ie heel gek en probeert ie de halsband met ze pootjes eraf te krijgen.
hij loopt wel sinds vanmiddag netjes met me mee blokje om maar dit helaas wel zonder riem en halsband ik zelf vind wel leuk hij doet het heel goed maar mijn vriendin wilt liever de hond aan de riem wat ik wel begrijpelijk vindt want anders kunnen we hem allen in de achtertuin neerzetten dat is ook niet de bedoeling qua contact met andere honden.
Hoii, onze sky loopt aan de lijn ze is nu 8 week , maar tijdens het lopen heeft ze alleen aandacht voor mijm dochter , ze wacht heletijd als mijn dochter achter ons loopt , en als voor ons loopy wil ze steeds naar haar toe rennen , met gevolg dat ze trekt aan de riem . Mijn jongats dochter zit in een rolstoel . En ik wik sky graag leren dat ze naast mij loopt niet voor bij e stoel komt i.v.m dat ze geen botsing krijgt . Nu heb ik al belonging snoepjes bjj me . En stop ik als ze gaat trekken . Maar snoepje of geem snoepje ze blijft alleen oog houden voor me dochter . Groetjes samantha
Hallo,
Ik hier twee maanden geleden 4 pubs in de tuin gevonden die waren achtergelaten door hun moeder, een zwerfhond. Dat komt hier (platteland van Roemenië) vaker voor.
De pubs zijn lief, luisteren goed en spelen alleen buiten, dus uitlaten hoeft niet. Maar om naar de dierenarts te gaan hebben we halsband en riem gekocht. De halsband is geen probleem maar de riem: volledige paniek!
Helaas heb ik weinig ervaring met honden.
Advies wordt op prijs gesteld.
Alle advies is welkom.