angstige-hond
verzorging en gezondheid
Cleo
verzorging en gezondheid
08/01/2022
2 min
1

Adaptil producten: Hulpmiddelen voor angstige honden

08/01/2022
2 min
1

 Er zijn voor angstige honden meerdere middelen op de markt. Moederhonden kunnen geurstoffen afscheiden om hun pups gerust te stellen. Het middel Adaptil bootst deze geurstoffen na. Het is dus een middel dat je hond niet versuft of op andere manier schadelijk is. En natuurlijk ook niet onbelangrijk; we hebben vaak teruggekoppeld gekregen dat dit middel een positief effect heeft.

Wanneer gebruik je Adaptil

Zoals eerder gezegd kan Adaptil gebruikt worden bij angst. Denk bijvoorbeeld aan angst voor de bench, alleen thuis zijn, auto ritjes of geluiden zoals vuurwerk en onweer. Wat wel belangrijk is, is dat het training ondersteunt. Het is dus geen wonder dat alle problemen doet verdwijnen. Maar het kan er wel voor zorgen dat de training om de angst te overwinnen soepeler en dus vlotter verloopt.

Welke vorm

Er zijn verschillende varianten van adaptil te koop; een verdamper, halsband, spray en tablet.

De adaptil verdamper stop je in het stopcontact, het ziet er op het oog uit als de luchtverfrissers die je in het stopcontact kunt steken, maar de geur die door de adaptil verdamper afgescheiden wordt is voor de meeste mensen niet te ruiken. Je vult de kamer met geur die voor honden wel te ruiken is. Deze vorm kun je dus inzetten als de stress situaties binnen plaats vinden. Bijvoorbeeld verlatingsangst, overdreven waaksheid of onrust na aanleiding van verhuizing of verbouwen. Koop de verdamper gemakkelijk hier.

De adaptil halsband is een extra band die je bij je hond om kunt doen, net zoals bijvoorbeeld een vlooienband. Ook de adaptil halsband scheidt een geurstof af die je hond kan ruiken. Wij raden af om honden binnenshuis een halsband te laten dragen als je niet aanwezig bent, omdat een hij er aan zou kunnen blijven hangen, met alle gevolgen van dien. Maar de adaptil halsband kan wel helpen als de angst juist buiten voorkomt. Denk hierbij aan angst voor andere honden, auto’s of op bepaalde plaatsen tijdens de wandeling. Koop de halsband van adaptil voordelig hier.

De adaptil spray is een spuitfles waar de geurstof in zit. Als je de geur door het hele huis wilt hebben kun je beter de verdamper gebruiken. De spray kan handig zijn als je een bepaald object leuk wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan de auto, de bench of een fietskar. Koop de spray hier

Het adaptil tablet werkt anders dan de bovengenoemde vormen. In plaats van feromonen bevatten de tabletten een combinatie van aminozuren en vitamines die ook in voeding voorkomen, namelijk GABA, L-theanine, L- Tryptophan en B-Vitamines. Deze zijn zo gekozen dat ze kunnen helpen bij het ontspannen, het verminderen van de angst en het goed omgaan met de angst die nog wel aanwezig is. Te is nooit goed, dat geldt ook voor vitamines. Dit is dus een middel dat je in kunt zetten als je het maar kort nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke ondersteuning vanwege vuurwerkangst, of als je hond in het vliegtuig getransporteerd gaat worden. Het kan veilig naast de verdamper, halsband of spray gebruikt worden. Koop de Adaptil tabletten gemakkelijk hier online.

Werkt adaptil bij iedere hond?

Nee, jammer genoeg niet. Of het bij jouw hond effect gaat hebben kun je alleen zelf testen, meestal geldt baat het niet dan schaad het niet, maar er is een bepaalde groep honden die je extra in de gaten wilt houden: Namelijk honden die tijdens de nestperiode een trauma opgelopen kunnen hebben. Dan kan de geurstof die de moederhond toen afgaf juist een nare associatie oproepen. Bij dit soort honden kun je dus beter testen met een verdamper, merk je een averechts effect dan kun je hem meteen weer uit het stopcontact halen. Zelf testen wat het effect is, is wel de moeite waard. Want vaak zijn het juist de honden met een rugzakje die baat hebben bij deze middelen als ondersteuning op de training.

Reacties
Categorieën