Is een hondenjaar echt gelijk aan 7 mensen jaren?

honden verjaardag

Vraag:

Is een hondenjaar echt gelijk aan 7 mensen jaren?

Antwoord:

Nee, het is een algemene vuistregel, maar gaat niet helemaal op als je bijvoorbeeld kijkt naar hoe een hond volwassen wordt.

Over het algemeen groeien honden van grote rassen minder snel op dan honden van kleine rassen. Zo komt bijvoorbeeld de pubertijd bij grote honden meestal iets later en duurt iets langer dan bij kleine honden. Zo heeft een hond van een ‘klein’ ras een eerste puberfase, die duurt van rond de 6 maanden tot hij ongeveer een jaar is. Als je dit naar de 7 jaren vuistregel door trekt, zou hij op dat moment ongeveer tussen de 3,5 en 7 mensen-jaar oud zijn.

Als je kijkt naar de levensverwachting is het juist omgekeerd voor de ras groottes. Over het algemeen worden honden van kleine rassen ouder dan honden van grote rassen (zie ook hoe oud wordt een hond).

Sinds kort bied ik (lees hier meer over mij), ook online video cursussen aan. Ik heb onder andere een puppycursus waar ik precies voor doe hoe je een puppy kunt trainen. Is deze manier van trainen iets voor jou? Neem dan is een kijkje bij mijn volledige cursus aanbod

1 Reactie

  1. augustus 4, 2016

Geef een reactie