Is een hondenjaar echt gelijk aan 7 mensen jaren?

honden verjaardag

Vraag:

Is een hondenjaar echt gelijk aan 7 mensen jaren?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Nee, het is een algemene vuistregel, maar gaat niet helemaal op als je bijvoorbeeld kijkt naar hoe een hond volwassen wordt.

Over het algemeen groeien honden van grote rassen minder snel op dan honden van kleine rassen. Zo komt bijvoorbeeld de pubertijd bij grote honden meestal iets later en duurt iets langer dan bij kleine honden. Zo heeft een hond van een ‘klein’ ras een eerste puberfase, die duurt van rond de 6 maanden tot hij ongeveer een jaar is. Als je dit naar de 7 jaren vuistregel door trekt, zou hij op dat moment ongeveer tussen de 3,5 en 7 mensen-jaar oud zijn.

Als je kijkt naar de levensverwachting is het juist omgekeerd voor de ras groottes. Over het algemeen worden honden van kleine rassen ouder dan honden van grote rassen (zie ook hoe oud wordt een hond).

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

1 Reactie

  1. augustus 4, 2016

Geef een reactie