De eerste loopsheid kan best veel impact hebben op jou en je pup. Waarschijnlijk had je eindelijk ‘de gebruiksaanwijzing’ een beetje door en was je trots op wat je pup allemaal al geleerd had. Maar plots verandert er van alles en doet die lieve pup allerlei dingen die ‘hij toch nooit zou doen’. De eerste loopsheid is meestal namelijk ook het begin van de puberteit.
Dat mensen een puberfase hebben wist je waarschijnlijk al, maar honden doen net zo hard mee. Waar je pup eerst naar jou keek wordt ze nu overspoeld door allerlei nieuwe prikkels uit de omgeving en verandert er heel veel in haar lichaam. Het gedrag van je pup kan hierdoor best veranderen. Niet alleen tijdens de loopsheid, maar ook daarna.
Daarom geef ik je niet alleen informatie over de loopsheid van je hond, maar leg ik ook uit hoe je deze periode het beste door kunt komen en hoe je met je puberpup om kunt gaan.
Wat voor een loopse pup normaal gedrag kan zijn
Het komt vaker voor dat je de eerste loopsheid van je pup opmerkt door een gedragsverandering. Er razen opeens allerlei hormonen door het lijfje van je pup
Veel voorkomende veranderingen zijn verminderde eetlust, opeens heel aanhankelijk zijn, onrustig zijn, vaker plassen en sneller geïrriteerd reageren. Sommige teefjes snauwen opeens reutjes af als ze in de buurt komen.
Loopsheid herkennen
Tijdens de loopsheid verandert het gedrag van je hond en de honden om haar heen. Zoals ik al schreef kan een teefje meer gaan snuffelen en eerder van zich af snauwen.
Veel teefjes maken opeens heel vaak kleine plasjes, om zo hun geur goed te verspreiden. Ze zal voor reuen aantrekkelijk gaan ruiken, maar ook andere teven kunnen nieuwsgierig worden.
Een loopse teef heeft een gezwollen vulva (soort schaamlippen) en verliest bloed.
Hoe zichtbaar de loopsheid is, verschilt per teef, de ene is heel schoon en wast direct iedere druppel bloed weg en de ander laat het gewoon lopen. Let dus goed op als je hond of andere honden zich ‘vreemd’ gaan gedragen.
Door met een schoon wc papiertje te vegen kun je bij twijfel zien of je teefje al bloed verliest.
Zo ga je om met een loopse hond
Gedragsveranderingen zijn dus normaal en niet iets om je zorgen om te maken. Maar je wilt er wel op de juiste manier mee omgaan. Het is namelijk belangrijk dat je niet per ongeluk ongewenst gedrag beloont.
Als je loopse pup haar bak niet leeg eet
Als je puppy tijdelijk minder eet is dit prima.
Haal het eten weg als je pup er vandaan gelopen is en bied op het volgende eetmoment weer een portie aan. Het is begrijpelijk dat je het zielig vindt dat je pup niet eet en haar wil verwennen door lekkerder eten aan te bieden. Pas hier wel mee op, want je hond zou kunnen leren dat eten weigeren beloont wordt met lekkerder eten. Ook ‘helpen’ eten kan het niet eten belonen omdat honden van aandacht houden. Er zijn honden die alleen eten als ze met een lepel gevoerd worden, let dus op dat je dit jouw hond niet aanleert.
Een veilige manier om het eten aantrekkelijker te maken zonder gekke gewoontes aan te leren is het in “voerpuzzels” stoppen. Bijvoorbeeld door het voer te gebruiken om een KONG mee te vullen. Als je brokjes in de KONG laat wellen komen ze vast te zitten. Of door ze in een snackbal of snuffelmat te doen.
Veel loopse teven nemen nog wel eten aan tijdens het trainen. Een paar extra trainingssessies op een dag kan dus een goed idee zijn. Bijkomend voordeel is dat een hond die genoeg geestelijke uitdaging krijgt rustiger wordt.
Als je loopse pup aanhankelijk of onrustig is
Extra aanhankelijk of onrustig gedrag is niet erg. Maar het is natuurlijk wel zielig voor je pup en het kan heel irritant zijn voor jou.
Let wel op dat je pup in deze periode geen trauma oploopt: Een pup die zich onzekerder voelt schrikt snel. Als je pup bijvoorbeeld heel aanhankelijk is, kun je er beter voor kiezen om haar niet alleen thuis te laten. Ook een pup die geen verlatingsangst had en prima alleen kon zijn, kan wel verlatingsangst krijgen. Het kan dus verstandig zijn om tijdelijk een oppas te regelen.
Geestelijke uitdaging kan het onrustige en aanhankelijke gedrag verminderen. Ook kauwen werkt heel rustgevend voor een pup. Bijvoorbeeld kauwsnacks van gedroogd vlees, zoals een runderoor, zijn vaak erg populair. Let wel op dat je de kauwsnack ruilt zodra er nog maar een klein stukje over is, om te voorkomen dat je hondje zich er in kan verslikken.
Loopse hond moet heel vaak plassen
Het vele plassen is markeergedrag. Valt het niet samen met een loopsheid, of twijfel je, overleg dan met je dierenarts. Bepaalde ziektes, zoals blaasontsteking, zorgen er namelijk ook voor dat een hond vaak kleine plasjes maakt. En dat is iets wat je natuurlijk wel op wilt lossen.
Uitlaten aan de lijn
Het is heel belangrijk om een loopse hond niet los te laten lopen. Je wilt namelijk niet dat ze er vandoor gaat en per ongeluk gedekt wordt door een andere hond.
Wanneer een teef precies vruchtbaar is verschilt per individu, dus hierbij geldt liever te voorzichtig dan straks met een ‘oepsie nest’ zitten.
Hoe graag een teefje gedekt wilt worden verschilt per hondje en kan zelfs per keer verschillen. Sommige loopse teven zijn de ene loopsheid helemaal niet geïnteresseerd in reuen en kunnen een volgende loopsheid opeens zelf actief gaan proberen te paren. Een teefje dat heel graag wil paren kan zelfs proberen te ontsnappen om op zoek te gaan naar een reu. Als een teefje erg in reuen geïnteresseerd is wil je haar dus niet alleen buiten aan de lijn houden, maar ook in bijvoorbeeld je tuin goed in de gaten houden.
Met een loopse teef wil je de route en de uitlaat tijden aanpassen, zodat je zo min mogelijk loslopende reuen tegen komt. Een loopse teef ruikt voor veel reuen zo aantrekkelijk dat ze er, zelfs als ze normaal goed luisteren, vandoor kunnen gaan.
Omdat reutjes loopse teven zo aantrekkelijk vinden dat ze van verre aan kunnen komen rennen, is het verstandig om uit de buurt van losloopgebieden te blijven. Zo voorkom je dat je moeilijk moet doen om een dekking te voorkomen. Of dat jouw hond zelf de reutjes weg moet snauwen. Want als je hond gromt is de andere hond al over haar grenzen gegaan en vindt ze het contact niet leuk.
Heeft je hondje al veel leuke contacten met honden gehad en gebeurt dit maar een paar keer, dan is er niet zoveel aan de hand. Maar een onzekerd hondje of een hondje dat wel heel veel ‘belaagd’ wordt tijdens de loopsheid kan leren dat andere honden vervelend zijn waardoor er agressie kan ontstaan naar andere honden die ook na de loopsheid blijft.
Soms lijkt een teefje onvermoeibaar en wil ze steeds naar buiten. Je hoeft hier niet aan toe te geven. Een hondje kan in de periode waarin ze het meest vruchtbaar is een drang krijgen om op zoek te gaan naar reuen zodat ze gedekt kan worden. Als je hondje steeds biets om naar buiten te gaan en loops is, is dat waarschijnlijk de oorzaak. Als dit het geval is kun je haar dus beter afleiden met een lekkere kluif dan steeds naar buiten gaan.
Training tijdens de loopsheid
Omdat je pup tijdelijk niet los kan zit met andere honden spelen er ook niet in. Probeer te compenseren door zelf veel met je hondje te spelen en regelmatig te trainen.
De meeste teefjes zijn gedurende hun loopsheid ook meer afgeleid. Het echt moeilijke dingen trainen kan hierdoor voor beide partijen frustrerend zijn.
Dit betekent niet dat je hond nu opeens alles mag, of dat trainen een slecht idee is. Het is waarschijnlijk niet het moment om aan nieuwe moeilijke dingen te beginnen, maar je hond kan ook veel leren van makkelijkere trainingsoefeningen. Probeer op zo’n niveau trainen dat je hondje vaak beloond kan worden, zelfs als dit een (paar) stapje(s) terug doen betekent.
Door vaak succes te hebben wordt samenwerken met jou leuker en hebben jullie beiden meer plezier met de training.
Bloed loopse hond opruimen
Sommige teven zijn zo schoon dat je binnenshuis geen last hebt van hun loopsheid. Maar de meerderheid verliest toch minimaal af en toe een druppel bloed.
Afhankelijk van je vloer en de hoeveelheid kun je besluiten om dit gewoon weg te vegen, maar als dat niet wenselijk of haalbaar is kan een loopsheidbroekje uitkomst bieden. Let wel op dat je deze uit doet voordat je naar buiten gaat zodat je hond niet in haar broek plast.
Fases van de loopsheid
De loopsheid begint met de pre-oestrus, dit is een soort voorbereiding op de vruchtbare periode. De vulva van het teefje zwelt op en ze verliest bloed. Ze is in deze periode nog niet vruchtbaar en ze wil nog niet paren. Het teefje ruikt voor reuen wel al lekker en de meesten zullen nu al geïnteresseerd zijn. Deze fase kan van een paar dagen tot twee weken lang duren.
Vervolgens komt de teef in de oestrus. In deze periode vindt de eisprong plaats en is ze wel vruchtbaar. De bloederige afscheiding verkleurt en neemt af.
Let dus goed op, het stoppen met bloeden betekent niet dat de loopsheid over is. De periode waarin de kans het grootst is dat een teefje zwanger raakt begint dan juist.
De meeste teefjes willen nu wel graag paren. Sommige teven lopen in deze periode als ze de kans krijgen zelfs weg.
Als ze een reu tegen komen gaan sommige teven er nu ‘klaar voor staan’, door hun kont naar de reu te draaien en hun staart opzij te doen. Niet alleen reuen, maar ook veel teven vinden de loopse teef nu interessant ruiken.
Deze meest vruchtbare fase duurt vier tot vijftien dagen.
Hoe lang de hele loopsheid duurt verschilt dus nogal. Gemiddeld gezien ben je met een loopsheid twee tot vier weken zoet.
Hoe vaak wordt een hond loops?
Hoe veel keer per jaar een teefje loops wordt, verschilt per individu. Wel is het zo dat als je meerdere teefjes in huis hebt ze vaak ongeveer tegelijk loops worden.
Over het algemeen worden teefjes van kleine rassen tussen de zes en tien maanden oud voor het eerst loops. Vervolgens worden ze, als ze niet gesteriliseerd worden, ongeveer twee keer per jaar loops.
Teefjes van grote rassen worden meestal voor het eerst loops zodra ze tien tot zestien maanden oud zijn. Er zijn uitschieters die pas na hun tweede verjaardag hun eerste loopsheid meemaken. Honden van grotere rassen kunnen ook twee keer per jaar loops zijn, maar een keer per jaar komt bij hun ook voor.
Een hond heeft geen menopauze zoals de mens. Als je hond niet gesteriliseerd wordt zal ze dus de rest van haar leven loops blijven worden.
Schijnzwangerschap
Bij honden volgt na de loopsheid een schijnzwangerschap. Verschijnselen hiervan kun je vier tot negen weken na de loopsheid opmerken. Een hondje dat niet zwanger is kan dan toch van slag zijn doordat er dezelfde hormonen aangemaakt worden als bij een zwangere hond.
Je teefje kan verminderde eetlust hebben, overgeven, rusteloos zijn, minder graag naar buiten willen en nestgedrag vertonen. Sommige teefjes geven melk of behandelen een knuffel als pup. Bij twijfel wil je altijd contact opnemen met je dierenarts.
Om je een voorbeeld te geven van ‘normaal’ gedrag; ik heb een hond die normaal nooit blaft en tijdens de schijnzwangerschap een soort wolvengehuil uit kan stoten. Andere veel gezien gedrag is steeds op een andere plaats gaan liggen. En ‘een nest bouwen’ door rond te draaien en te graven voor ze gaat liggen.
Veel teefjes hebben niet zo’n behoefte aan lange wandelingen tijdens hun schijnzwangerschap. Maar juist veel bewegen en spelen kan ze afleiden en de symptomen verminderen.
Probeer niet te veel over de buik te aaien, omdat je de melkproductie niet wilt stimuleren.
In de meeste gevallen verdwijnen de symptomen na een tot drie weken weer. Heeft je hondje er heel erg last van, of twijfel je omdat je hond echt zwanger kan zijn, dan wil je de dierenarts een bezoek brengen.
Gedragsverandering na de loopsheid
Omdat een pup nadat ze loops is geweest een puber geworden is, is het heel normaal dat haar gedrag blijvend verandert.
Sommige teefjes worden onzekerder. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan grommen en blaffen naar andere honden. De meeste honden die grommen doen dit namelijk uit angst.
De onzekerheid kan zich ook uiten in het beschermen van bezit, waarbij je pup opeens gromt als je naar haar toe loopt terwijl ze aan het kluiven is.
Andere veelvoorkomende puber problemen zijn sloopgedrag, niet meer naar je luisteren en opeens heel ver van je vandaan gaan.
Je hebt dus niet iets raars gedaan als je ‘opeens’ ongewenst gedrag ziet ontstaan. Je puppy is gewoonweg in een andere fase van haar leven gekomen.
Maar dit betekent niet dat je het gedrag maar moet laten. Je wilt ook nu verder gaan met opvoeden en je pup helpen om weer gewenst gedrag te vertonen.
Is je pup opeens gaan grommen of blaffen? Dan wil je haar over haar angst heen helpen. Haar ‘gewoon laten stoppen met grommen’ heeft geen zin. Dan verwijder je alleen haar laatste waarschuwing voordat ze bijt. Je wilt echt het onderliggende probleem wegnemen.
Bij slopen is het soms al voldoende om te voorkomen dat je pup dit kan doen. Behalve als er een echte oorzaak achter zit, zoals verveling of verlatingsangst, groeit een pup die het gedrag niet kan oefenen er vanzelf overheen.
Het naar jou luisteren wil je rustig opbouwen. Je pup is wat ze al geleerd heeft niet opeens vergeten. Maar ze is wel te afgeleid om nog te kunnen luisteren. Er is opeens een nieuwe wereld vol prikkels voor haar open gegaan. Om te zorgen dat je hond weer doet wat je vraagt wil je haar dus leren luisteren met afleiding.
Hallo, ik heb hier een teefje van 8 maand en is vandaag voor het eerst loops, ze plast in huis (terwijl ze normaal aangeeft dat ze naar buiten wil) en voor het bloeden begon lag er een snotterige bloederige klodder op de grond. Ik heb nog niet eerder een teefje gehad die voor t eerst loops werd en vraag me af of dit normaal is. Verdere vloeit ze met stukjes weefsel ofzo er bij. Ze heeft geen verhoogde temperatuur en eet normaal
Groetjes Debbie
Ons teefje plast ineens ook in huis, raar ik lees hier verder nergens wat over
Ik heb ook dit probleem met een husky teefje. Vlak voor de loopsheid plast ze vaak in huis. En tijdens de loopsheid zo heel af en toe een zeer klein plasje. hb haar laten controleren of ze geen blaas ontsteking had, maar nee gelukkig. En zodra ik het zag gebeuren, streng toe gesproken en haar gelijk naar buiten begeleid waar ze mag plassen. Dit heeft enigszins geholpen. Het echte plassen doet ze niet meer. Maar tijdens de loopsheid plast ze zo nu en dan toch een klein beetje. Ik noem dit meer ongelukjes. Want het komt bij haar dan meer van schrikken of het slechte controle kunnen houden van de sluitspier (vertelde mijn dierenarts)
Ik heb een pup van 7mnd. ze is nog niet loops geweest maar sinds een aantal dagen heeft ze wel dr achterste wat gezwollen maar het rare is dat ze niet bloeden doet,nu is dit mn 3e hond en 2e teefje,alleen bij vorige teefje heb ik dr 1ste loopsheid niet meegemaakt want ze was al 1.5jr. toen ik dr kreeg,nu vroeg ik mij dus af of dit gezwollen normaal is en hoelang het kan duren voordat ze gaat bloeden,anders ga ik toch maar ff langs een DA met dr,maar ze eet,drinkt gewoon energiek en geen koorys
Hallo Casper. Onze teef begint ook met een opgezette vulva waar in eerste instantie niets uirkomt. Na ongeveer 2 weken begint dan de uiteindelijke loopsheid. Geen zorgen dit hoort erbij. Groet Juliana
Ik heb ook een pup van 10 maandjes oud.
Vandaag is de eerste dag dat ze zich ook niet zo lekker voelt.
Is er iets waardoor ik d’r lekker in de watten kan leggen.
Onze hond, die nu 18 maanden oud is, op Dinsdag de 27 mei in de morgen had we in de huiskamer een kleine beetje druppel bloed gevonden, en we wisten dat ze loops moest worden. Maar ze draag nu in huis een broekje, maar sinds woensdag heeft is geen druppel laten gaan.
Kan iemand er op een andwoord op geven.
Een groet van van bert van Lierop
Hoi Debbie,
Ook hier een teefje voor t eerst loops en dat verschilt enorm met mijn ander teefje wat ik heb. Dit teefje ziet er enorm van af, minder eetlust voor een dag of drie, weet met zichzelf geen blijf. Ook zij had eerst een snotterige afscheiding wat mijn eerste teefje ook had. Dus dat is niet zo vreemd.
Ondertussen is ze er bijna vanaf en gaat het weer relatief rustig 😉
dat binnen plassen heb ik geen uitleg voor maar ik zou me niet te druk maken en gewoon blijven doen tegen haar,… opkuisen en verder in’t oog houden wat je waarschijnlijk al doet
zorg dat de hond zich niet opwind,zo gauw ze dit doet,verliest ze meer bloed.met een stenen vloer is dit echter een klein probleem,een keer extra dweilen en het is opgelost.
Is het okay om een loopse teef te badden.. Zij is negen maanden uod en is nu voor het eerst loops geworden, maar zij is op dit moment onder behandeling van haar vaar waardoor ik haar met een medische shampoo moet badden.
Hoi Lala,
Ik denk niet dat het kwaad kan haar eens te baden. Ze zal dan misschien een beetje rust krijgen in die periode.
LotteXXX
mijn hond is een maltheser en is voor de eerste keer loops ! hoelang kan dat duren ??
Hoi Sonja,
De loopsheid duurt ongeveer drie weken, maar de teef (als je dat hebt) is maar enkele dagen vruchtbaar in die periode.
Ik heb een vraag ik heb een koningspoedel van nu 13 mnd. Zij is 4 febr voor het eerst loops geworden dat was een klein beetje. Nu vandaag is ze weer loops geworden. Ik had voor morgenochtend een afspraak staan bij de dierenarts om haar te laten steriliseren, maar die heb ik geannuleerd. Ik heb altijd reuen gehad dus heb geen ervaring met loopsheid. Maar mijn vraag is; is dat niet heel erg snel dat zij voor de 2e keer weer loops wordt. Ik hoop op reacties. Alvast bedankt! Met hartelijke groet,
Anita
Hoi Anita,
Het is heel normaal dat ze de tweede keer loops wordt ook al is dat al lijkt dat zo snel achter elkaar. Sommige honden worden twee keer per jaar loops. Het maakt niet uit of dat nu al direct achter elkaar is of niet dat is gewoon jou hond. Je hond kan niet precies 5 maanden daarna terug loops worden. Ik wil hiermee zeggen dat de tijd bij iedere hond anders is.
LotteXXX
http://cocoandfoxx.com/mitddwce.html
Hallo
Mijn teefje van bijna 10 maanden is net loops geweest nu was bij haar loopsigheid ook haar tepels opgezwollen hoort dat?
Ik lees namelijk nergens dat dit een symptoom is
Mvg
Het verschilt ook hier per hond maar onze DA heeft van te voren al gezegd dat ze opgezwollen tepels kan krijgen
Het is zeer goed mogelijk dat een teefje na de loopsheid schijnzwanger wordt. Mijn hondje heeft dat meestal. Goed afleiden. Geen knuffelpopjes geven want dat zien ze vaak voor een jong van hun zelf aan.
Ik heb even een vraag.ik heb een cocker spaniël van bijna 7 jaar jong.
Ze is het laatste jaar niet meer loops geweest.
Hoe kan dit?houdt het op bij een bepaalde leeftijd.
Het schijnt dat dieren geen overgang kennen, oftewel ze blijven vruchtbaar tot hun dood
Ik heb een teefje en ze had nog geen verschijnselen zoals bloedverlies maar ik hoorde dat ze vast had gezeten aan een andere hond, een paar dagen later vloeit ze wel. zou het kunnen zijn dat ze nu toch wel al bevrucht is?
Ik heb eeen vraag
M’n teefje is vandaag voor het eerst loops
Nu heb ik vanmiddag een afspraak net een vriendin en die neemt haar reu mee was de bedoeling..
Zal ik het afbellen?
Ik wil mijn teefje laten dekken ,nu is haar vulva wel gezwollen maar ze verliest geen bloed,wanneer weet ik haar vruchtbare periode nu ,heel vervelend om nu de vruchtbare periode te gokken
Waarom worden honden gelijktijdig loops. ik heb 2 franse bulldogjes van 9mnd en 7 mnd., van 9 mnd. is 4 dg loops, nu begint die van 7 mnd. ook op te zwellen. men zegt weleens dat, loops gelijk op gaat, hoe kan dat.
Hallo Corrie,
Ik weet niet hoe het bij honden zit maar ik kom uit een gezin met 4 dochters en wij waren op een gegeven moment ook alle 4 tegelijk aan het menstrueren, misschien werkt het bij honden ook wel zo. Het is maar een gok hoor ik heb altijd reutjes gehad en die waren altijd geholpen bij mij net als mijn 2 poezen ook geholpen Sterkte en wie weet weet iemand het echte antwoord, of even je dierenarts bellen.
Hoi, hoe lang duurt eigenlijk het bloedverlies ?
Mijn teefje is loops, ik zou haar morgen dus zondag laten dekken, want na tien dagen ong. zijn ze vruchtbaar, maar ik vond dat ze donderdag een goede grote vulva had. en was eigenlijk ook een beetje geschrokken, en ja hoor nu krimpt deze weer, ik heb de fokker al afgezegd. ik heb er verder geen ervaring mee. maar omdat fokkers zo duur zijn, terwijl je gewoon op natuurlijk vlak bezig ben,moet gewone natuur nu ook al zo duur zijn? ik vind dit vreemd, ook omdat het verder niet om een rashond gaat. ik heb nu besloten zelf een tweede hondje te kopen, en als die groot genoeg is, mag hij vader zijn van mijn pups. mijn hond heeft nl. al langere tijd een soortgenootje nodig heb ik het idee omdat er een gezinslid is ontvallen, en deze mist ze ontzettend. daarom wilde ik haar ook eerst laten dekken, met dat het al vanaf mijn kind zijn op de bucketlist staat; een keer een nestje hondjes. maar even nog op de vraag terug te komen. op veel sites staat dat honden ong. na 10 a 11 dagen vruchtbaar zijn na het beginnen met bloeden, dit heb ik goed in de gaten gehouden. maar volgens mij was ze de achtste dag vruchtbaar. ook omdat het nu alles weer gekrompen is. wie kan mij een antwoord geven? ik heb het over een boomertje, dus kleine hond
Met een half jaar laten dekken is wel erg vroeg hoor! 😮 zou er even mee wachten.
Ow haha 2 reacties in 1 lezen gaat goed vandaag.. sorry reageerde dus verkeerd :p
Ik heb voor het eerst een teefje, wat nu net 6 maanden is en voor het eerst loops. Kan het zijn dat ze zich wat meer terug trekt en rustiger is ?
Ons herder teefje is nu al een tijdje loops. Veel blaffen idd veel kleine plasjes, maar gelukkig niet in huis. We hebben een husky mannetje die geholpen is erbij zitten. Gaat super goed ze is wel wat feller maar ook hij kruipt erop hoor en ze laat het nu wel toe. Maar ze blaft om alles echt irritant dat deed ze voorheen dus nooit! Nu willen wij haar wel gaan helpen straks. Maar een loopse herder is helemaal niks. Schrikt van alles en ja dat blaffen he.. Net verhuist dus ook nog eens nieuwe geluiden pff even doorbijten dus, zowel voor haar als voor ons.
Mijn teefje is voor de eerste keer loops….haar tepeltjes zijn gezwollen en wat rood …is dat normaal?
wij hebben een chiuwawa teefje van ongeveer 7 maanden nu en we vermoeden dat ze loops is nu aangezien ze bijna niets kan verdragen en momenteel de reu chiuwawa van zich afbijt. heel soms draait ze haar kont in zijn richting maar blaft hem dan onmiddelijk weg. ook is er nog geen bloed te bespeuren bij de teef dus zal afwachten worden denk ik.
Mijn hondje is loops zij likt heel intensief en langdurend haar vulva.is dit normaal?
Ja, is gewoon schoonlikken. Kan wat irritant overkomen door het gesmak erbij 😉
Ik heb sinds 14 dagen een old engliche buldog van 8 maanden oud eerste week was ze vrolijk en nu is ze bang om na buiten te gaan en binnens ook bang kan dat ook ermee te maken hebben met haar begin van loopsheid ze heeft heel lichtjes bloedverlies gr martha
Ik denk dat ook reutjes verschillend reageren op loopsheid, net als vrouwen. Kan zijn dat ze nu niet lekker in haar vel zit, ze kan ook last hebben van buikpijn..probeer haar tussendoor wat over haar buik te wrijven. Mijn pup is nu ook loops en ligt graag naast mij op de bank in een dekentje, normaal echt niet.
Och vergeten te zeggen.. het schijnt dat veel pups in een wat angstige fase terechtkomen. Niet te veel aandacht aan besteden anders bevestig je het gedrag. Het gaat vanzelf weer over, net als bij peuters 😉
Mijn hondje is voor de meeste keer loops, maar nu heb ik zo een ander hondje .
Eet slecht drinks slecht, zit je maar aan te kijken waar je niks mee kan.
Normaal wil ze altijd spelen nu alleen maar slapen.
Maak me zorgen.
heb een klein hondje is de eerste keer loops maar duurt wel lang is nu al 6 weken loops wat kan ik doen
Ik zou de dierenarts even bellen met je vraag.. wat ik overal lees en weet duurt het bij kleine hondenrassen zo’n 3 weken gemiddeld, dan klinkt 6 weken wel als erg lang.
Mijn teefje is sinds enkele dagen loops en sindsdien houdt ze ons de ganse nacht wakker met haar geblaf. Wij worden knettergek. Ze zit niet in een bench, heeft dus alle vrijheid maar toch houdt ze ons nachtenlang wakker.
Wat kunnen we hieraan doen? Wij zijn op!!
Heb je al geprobeerd een warme kruik bij haar in te leggen? En heeft ze een vaste plaats om te slapen s ‘nachts? Misschien heeft ze nu te veel afleiding doordat ze overal kan lopen, zit niet lekker in haar vel door de loopsheid en kan gewoon haar draai niet vinden. Mijn pup is vanaf dag 1 gewend om naast het bed op een dubbele deken te liggen, met een groot stuk katoen erover. Eerste dagen kon ik haar dan geruststellen door zachtjes tegen haar te praten en even aan te raken, nu weet ondertussen dat dat haar slaapplaats is.
Hallo … Ik heb een teefje van 13 maanden , het is een teefje van een klein hondenras .
Ons teefje is nog steeds niet loops geweest en dat terwijl haar zusje dat al wel is geweest …. weet iemand hoe dit kan en of dit normaal kan zijn .
Verder eet ze niet meer uit haar etensbak maar als ik het eten met de hand geef wilt ze het wel , hoort dit er ook bij ?
Ik hoop dat iemand mij antwoord kan geven
Heb een Engelse buldog
Wanneer en hoe oud moet deze zijn voor zij jonge mag krijgen ? Mvg
Mijn westie is 1j en 3 maanden en is voor de 1ste keer loops geweest begin dit jaar
Na jaarlijkse controle door de dierenarts stelde hij vast dat haar tepels en vulva opgezwollen waren en dat ze weldra haar regels zou krijgen
Ondertussen zijn we 14 dagen verder en heb ik nog geen bloedverlies gezien
Is dit normaal
Ze doet niet anders dan normaal
Eet goed speelt goed maar maak me toch zorgen omdat ze nog geen bloedverlies heeft gekregen
Moet ik mij zorgen maken
Mijn teefje is net 7 maanden en is al loops geworden, ze valt alleen niet onder kleine rassen. Ze is een kruising van een Duitse herder en een bordercollie. Is dit niet te vroeg? Moet ik mij zorgen maken?
Mijn teefje is 6 december 2020 loops geweest en nu 3 maanden later lijkt het wel of ze wéér loops gaat worden. De reutjes hebben weer veel interesse in haar. Kan ze alweer loops worden in zo’n korte tijd. We willen haar laten helpen omdat ze uit Roemenië komt en het beter is dat ze geen nestje krijgt.
Beste,
Ik heb 2 Jack Russels waar de eerste al 2 jaar oud is Tommy (manneke) en pas bij gehaald in november 2de Jacky een (teefje)
Dit is eerste keer dat ik een teef heb..
Mijn vraag is wanneer wordt de kleine loops..
Mvg George
Ik heb 2 teefjes van 7,5 maanden . 1 is nu loops de andere nog niet, dus is verschillend maar de leeftijd is ongeveer tussen 6 en 10 maanden.
Groetjes irene
Hondje van 6.5 maand nu ongeveer 10 dagen loops. Ze blaft veel op straat naar geluiden en honden en schrikt snel van dingen is dit normaal?
Mijn puppy is 2 weken loops en plast waar ze denkt al was ze ervoor heel proper. Ze plaste op puppy rooster omdat ik geen terras heb . Gaat dit weer over
Mijn toefje was bijna een jaar toen ze puur bloed begon te plassen. We hadden ook een reu en aan hem hebben we totaal niks gemerkt dat Bandit loops was. Maar naar de dierenarts en eerste loopsheid was een feit. Nu heb ik Bandit nog steeds een andere reu maar van hem word je knetter gek hijgen en waar Bandit gaat gaat Diablo . Ontlasting geen tijd voor dus overal in huis vind je het zelfs op bed. Eten wat is dat. 5 dagen lang word je helemaal knettergek van Diablo. Ik wil Diablo laten helpen maar mijn vriend zegt nee jou hond is loops laat haar maar helpen. Hebben jullie hier ervaring mee??
Ik heb een Reu van 6 jaar oud en nu een teefje van 5 maanden .Hoe moet ik hier mee omgaan ,wie kan mij helpen .