Kan een hond agressief worden van trek spelletjes?
12 augustus 2020 
in weetjes

Kan een hond agressief worden van trek spelletjes?

Vraag: Kan een hond agressief worden van trek spelletjes? 

Antwoord: Nee, niet van het trekspel op zich. 

Het kan juist heel goed zijn voor je hond om trek spelletjes met hem te doen. Je werkt aan je band met je hond door lekker samen te spelen, je kunt hem ondertussen gedragsregels leren en je helpt hem ook om zijn jachtinstinct op een goede manier te bevredigen. 

Als honden onderling, op de juiste manier, spelen zie je ze afwisselend ‘jager’ en ‘prooi’ spelen. Er wordt om de beurt gejaagd en opgejaagd, er ligt er om de beurt een onder en een boven, enz. 

trekspel hond

Met het trek spel is het net zo, jij wint af en toe, maar je hond mag ook soms winnen anders is het spel voor hem niet leuk. Het enige waar je echt op moet letten is dat je het spel eindigt als je hond zo fanatiek wordt dat hij in plaats van het speeltje jouw hand gaat raken. Dan is het spel direct over. Zo leert je hond zich ook in situaties waarin hij heel enthousiast is beheersen. 

Een oefening die leuk is om te doen als je toch aan het trekken bent is ‘los’. Leer je hond eerst om iets los te laten op commando. Als dit ook met afleiding goed gaat kun je het in een trek spel gaan verwerken. Geef dan het commando terwijl je aan het spelen bent, als hij luistert beloon je hem en gaat het spel daarna verder.

Over de schrijver
Hoi, ik ben Cleo. Ik ben eigenaar van puppyopvoeden.nl en een universitair geschoolde hondentrainer. Ik heb met mijn online video cursussen al duizenden mensen geholpen hun ideale hond op te voeden.

bekijk-de-online-puppycursus