Waarom wil mijn hond in viezigheid rollen (i.e. dode dieren)?

Vraag:

Altijd als mijn hond ergens lekker op zijn rug ligt te rollen weet ik weer dat het raak is, hij heeft weer viezigheid gevonden. Meestal is het een dode vogel of een dode vis, met de maden er vaak al in. Waarom doet mijn hond dit?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

De honden neus is vele malen beter dan die van ons, vandaar dat honden worden ingezet om bijvoorbeeld drugs op te sporen en niet de agenten zelf staan te snuffelen. Daarnaast hebben honden een andere geur-voorkeur dan wij. Voor hun kan bijvoorbeeld die lekkere hondenshampo of jullie standaard wasmiddel dus nogal overweldigend ruiken. Vergelijk het met de eau de cologne van die oud-oud-achter tante die altijd de kamer vult als ze binnen komt, of de kleedkamer van de gym zonder ventilatie. Het is dus sowieso niet handig dat als je een hond hebt met grote rol-neigingen deze steeds in bad te doen. Probeer bijvoorbeeld in plaats daarvan je hond eens schoon te laten zwemmen en kijk of dat het gedrag vermindert.
Naast het van een vervelende geur afkomen is bij sommige honden het instinct om een lekkere camouflage-geur aan te nemen nog sterk aanwezig. In het wild wordt jagen vergemakkelijkt als andere dieren niet ruiken dat je er aan komt. Een dood dier of uitwerpselen van een ander dier kunnen hier in de ogen van een hond perfect voor zijn.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
Heb jij ook een vraag over je hond of puppy, Stel ‘m hier

TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

1 Reactie

  1. mei 26, 2015

Geef een reactie