Zijn honden net wolven?

wolf

Vraag:

Onderzoek dat gedaan wordt bij wolven wordt soms zo naar honden vertaald. Ook worden er uitspraken gedaan over bijvoorbeeld hondenvoeding op basis van patronen bij wolven. Maar in hoeverre is dit terecht?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Dit blijft een lastige kwestie, maar het veiligst is natuurlijk om uitspraken over gedrag van honden te baseren op onderzoek dat gedaan wordt bij honden. Honden stammen waarschijnlijk wel af van wolven, maar dat is in de meeste gevallen al meerdere generaties, en heel veel jaren, geleden. Ondertussen zijn zowel het gedrag van honden, als de omstandigheden waarin ze leven, heel erg geëvolueerd. Behalve grote uiterlijke, zijn er dus waarschijnlijk ook grote innerlijke verschillen ontstaan.

Vergelijk het maar met de mens. Ondanks dat veel mensen geloven in de evolutietheorie zullen de meeste mensen het er mee eens zijn dat ons gedrag soms misschien lijkt op dat van apen, maar er toch wel grote verschillen zijn.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Geef een reactie