Zijn honden net wolven?

wolf

Vraag:

Onderzoek dat gedaan wordt bij wolven wordt soms zo naar honden vertaald. Ook worden er uitspraken gedaan over bijvoorbeeld hondenvoeding op basis van patronen bij wolven. Maar in hoeverre is dit terecht?

Antwoord:

Dit blijft een lastige kwestie, maar het veiligst is natuurlijk om uitspraken over gedrag van honden te baseren op onderzoek dat gedaan wordt bij honden. Honden stammen waarschijnlijk wel af van wolven, maar dat is in de meeste gevallen al meerdere generaties, en heel veel jaren, geleden. Ondertussen zijn zowel het gedrag van honden, als de omstandigheden waarin ze leven, heel erg geëvolueerd. Behalve grote uiterlijke, zijn er dus waarschijnlijk ook grote innerlijke verschillen ontstaan.

Vergelijk het maar met de mens. Ondanks dat veel mensen geloven in de evolutietheorie zullen de meeste mensen het er mee eens zijn dat ons gedrag soms misschien lijkt op dat van apen, maar er toch wel grote verschillen zijn.

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu een leuk gratis puppypakket ter waarde van 50 euro! Bereken hier gratis je premie


Vergelijkbare Artikelen


Geef een reactie