Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Vraag:

Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

liggende hondWij vinden het als bazen soms heel grappig, of juist heel irritant als onze hond iedere keer als hij een andere hond aan ziet komen gaat liggen. Maar vanuit je hond gezien is het juist een hele veilige keuze.
Honden communiceren onderling vooral met lichaamstaal. Zo kunnen ze aangeven dat de het goed bedoelen en alleen willen spelen, of dat ze liever met rust gelaten willen worden. Een hond die gaat liggen neemt een neutrale houding aan. Hij kan het communiceren dus uitstellen tot hij door heeft wat de andere hond van hem wil. Soms zie je honden die altijd gaan liggen opeens opspringen en direct gaan spelen, op hun rug rollen, of juist agressief reageren. Het gaan liggen zie je dus meestal bij jonge honden of volwassen honden die niet helemaal zeker van zichzelf zijn in de omgang met andere honden.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

1 Reactie

  1. juli 28, 2022

Geef een reactie