Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Vraag:

Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


liggende hondWij vinden het als bazen soms heel grappig, of juist heel irritant als onze hond iedere keer als hij een andere hond aan ziet komen gaat liggen. Maar vanuit je hond gezien is het juist een hele veilige keuze.
Honden communiceren onderling vooral met lichaamstaal. Zo kunnen ze aangeven dat de het goed bedoelen en alleen willen spelen, of dat ze liever met rust gelaten willen worden. Een hond die gaat liggen neemt een neutrale houding aan. Hij kan het communiceren dus uitstellen tot hij door heeft wat de andere hond van hem wil. Soms zie je honden die altijd gaan liggen opeens opspringen en direct gaan spelen, op hun rug rollen, of juist agressief reageren. Het gaan liggen zie je dus meestal bij jonge honden of volwassen honden die niet helemaal zeker van zichzelf zijn in de omgang met andere honden.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie