Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?
29 september 2020 
in weetjes

Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Vraag: Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen? 

Antwoord: Wij vinden het als bazen soms heel grappig, of juist heel irritant als onze hond iedere keer als hij een andere hond aan ziet komen gaat liggen. Maar vanuit je hond gezien is het juist een hele veilige keuze. Honden communiceren onderling vooral met lichaamstaal. Zo kunnen ze aangeven dat de het goed bedoelen en alleen willen spelen, of dat ze liever met rust gelaten willen worden. 

Een hond die gaat liggen neemt een neutrale houding aan. Hij kan het communiceren dus uitstellen tot hij door heeft wat de andere hond van hem wil. Soms zie je honden die altijd gaan liggen opeens opspringen en direct gaan spelen, op hun rug rollen, of juist agressief reageren. Het gaan liggen zie je dus meestal bij jonge honden of volwassen honden die niet helemaal zeker van zichzelf zijn in de omgang met andere honden.

Over de schrijver
Hoi, ik ben Cleo. Ik ben eigenaar van puppyopvoeden.nl en een universitair geschoolde hondentrainer. Ik heb met mijn online video cursussen al duizenden mensen geholpen hun ideale hond op te voeden.

bekijk-de-online-puppycursus