Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Vraag:

Waarom gaat mijn hond liggen als er andere honden aankomen?

Antwoord:

liggende hondWij vinden het als bazen soms heel grappig, of juist heel irritant als onze hond iedere keer als hij een andere hond aan ziet komen gaat liggen. Maar vanuit je hond gezien is het juist een hele veilige keuze.
Honden communiceren onderling vooral met lichaamstaal. Zo kunnen ze aangeven dat de het goed bedoelen en alleen willen spelen, of dat ze liever met rust gelaten willen worden. Een hond die gaat liggen neemt een neutrale houding aan. Hij kan het communiceren dus uitstellen tot hij door heeft wat de andere hond van hem wil. Soms zie je honden die altijd gaan liggen opeens opspringen en direct gaan spelen, op hun rug rollen, of juist agressief reageren. Het gaan liggen zie je dus meestal bij jonge honden of volwassen honden die niet helemaal zeker van zichzelf zijn in de omgang met andere honden.

Sinds kort bied ik (lees hier meer over mij), ook online video cursussen aan. Ik heb onder andere een puppycursus waar ik precies voor doe hoe je een puppy kunt trainen. Is deze manier van trainen iets voor jou? Neem dan is een kijkje bij mijn volledige cursus aanbod

Geef een reactie