Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken?

hond en kind

Vraag:

Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken?

Antwoord:

TIP: sluit al op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy, je krijgt dan een lagere premie. Ook krijg je bij Petplan nu bij honden tot 1 jaar een gratis gepersonaliseerde penning Bereken hier gratis je premie


Nee. Je wilt je hond wel zo tolerant mogelijk maken, zodat hij het accepteert als je kind bijvoorbeeld in een onbewaakt moment op hem springt of aan zijn staart trekt. Maar het blijft een levend wezen en niet een knuffel. Het is dus jouw taak om dat je kinderen bij te brengen en om je hond zolang ze dat nog moeten leren te beschermen.

Natuurlijk kunnen een hond en een kind de beste vriendjes worden, maar een hond blijft een hond en een kind blijft een kind, dus ze kunnen allebei iets geks doen. Een hond kan bijvoorbeeld als hij in diepe slaap is heel erg schrikken en raar reageren en een kind kan soms niet door hebben dat een heel leuk spelletje eigenlijk tegenover zijn hond heel gemeen is. Houd ze dus altijd allebei goed in de gaten zodat ze niet iets doen waar ze spijt van krijgen.

Leerzaam artikel hè. Wil je nog meer leren? Kijk dan snel naar ons online cursus aanbod. Met onder andere een puppycursus, waar je aan de hand van video’s je hond leert trainen en verzorgen.

Vergelijkbare Artikelen

Geef een reactie