Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken?

hond en kind

Vraag:

Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken?

Antwoord:

cleoTIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen.

Lees er hier alles over.

Nee. Je wilt je hond wel zo tolerant mogelijk maken, zodat hij het accepteert als je kind bijvoorbeeld in een onbewaakt moment op hem springt of aan zijn staart trekt. Maar het blijft een levend wezen en niet een knuffel. Het is dus jouw taak om dat je kinderen bij te brengen en om je hond zolang ze dat nog moeten leren te beschermen.

Natuurlijk kunnen een hond en een kind de beste vriendjes worden, maar een hond blijft een hond en een kind blijft een kind, dus ze kunnen allebei iets geks doen. Een hond kan bijvoorbeeld als hij in diepe slaap is heel erg schrikken en raar reageren en een kind kan soms niet door hebben dat een heel leuk spelletje eigenlijk tegenover zijn hond heel gemeen is. Houd ze dus altijd allebei goed in de gaten zodat ze niet iets doen waar ze spijt van krijgen.

Vond je het artikel interessant?

Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training 'op het veld' gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter!

Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod!
TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!

Geef een reactie