Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken?
09 december 2022 

Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken?

Vraag: Moet een ‘goede hond’ alles van mijn kinderen pikken? 

Antwoord: Nee. Je wilt je hond wel zo tolerant mogelijk maken, zodat hij het accepteert als je kind bijvoorbeeld in een onbewaakt moment op hem springt of aan zijn staart trekt. Maar het blijft een levend wezen en niet een knuffel. Het is dus jouw taak om dat je kinderen bij te brengen en om je hond zolang ze dat nog moeten leren te beschermen. 

Natuurlijk kunnen een hond en een kind de beste vriendjes worden, maar een hond blijft een hond en een kind blijft een kind, dus ze kunnen allebei iets geks doen. Een hond kan bijvoorbeeld als hij in diepe slaap is heel erg schrikken en raar reageren en een kind kan soms niet door hebben dat een heel leuk spelletje eigenlijk tegenover zijn hond heel gemeen is. Houd ze dus altijd allebei goed in de gaten zodat ze niet iets doen waar ze spijt van krijgen.

Over de schrijver
Hoi, ik ben Cleo. Ik ben eigenaar van puppyopvoeden.nl en een universitair geschoolde hondentrainer. Ik heb met mijn online video cursussen al duizenden mensen geholpen hun ideale hond op te voeden.

bekijk-de-online-puppycursus